Naj še jaz opišem svo problem s kolenom:
3 leta nazaj padel na smučanju. Nabrala se je voda v kolenu- punkcija 2×. Nato so postavili diagnoso strgana sprednja križna vez. Ker sem imel težave pri premikanju kolena so me dali na artroskopijo kjer so mi poščipali vezi da ne prihajajo med ''pante''. To je bilo po moje brez veze, ker ni bilo nič boljše. Zaradi moje mladosti, so mi predlagali rekonstrukcijo vezi. Rekli so mi, da me bodo vpisali na čakalno listo, sam naj pa izvajam vaje za krepitev mišic nog. Preteklo je že skoraj 3 leta pa mi niso poslali niti datuma operacije. Medtem imam probleme s koleno vsaj 1× na mesec mer mi ga kdaj malo zarotira in se notri nabere voda.Kakšne 2 meseca nazaj sem še po napotnico k osebnemu zdravniku, da ''obiščem'' tega mojega ''kirurga''. Poklical sem na travmo da se dogovorim za obisk- čakal 1 mesec. Prišel sem na ta dolgo čakani obisk in čakal kirurga 5 ur, nato pa mi reče sestra da kirurga tisti dan ne bo. Takrat se mi je dvignil
pritisk seveda.
Dali so mi nov datum- spet čez 3 tedne. Ko sem končno dospel priti do obiska pri kirurgu in mu navedel moje težave , je rekel sestri naj prenesejo mojo kartoteko na nek oddelek. Spet se mi je dvignil pritisk, vendar sem se zadržal.
Sklepam, da me takrat sploh niso dali v čakalno vrsto!!!
Rekel je tudi da imajo gromozansko gužvo za te operacije in da naj povprašam še na drugih ustanovah- Valdoltra, Novo mesto. Bodo pa probali najti zame kakšen ugoden termin v bližnji prihodnosti (verjetno spet tri leta nič).
Skratka, ni čudno, da se najde kdaj kakšen norec, ki začne s puško streljati vsepovprek, saj se dogajajo takšne svinjarije.
l.p.
Damjan