Pošiljka v Nemčijo

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Ima morda kdo izkušnje?

Poslati moram paket (priporočen, brez odkupnine), teža malo pod 1 kg.

Hvala
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Citat:
Uporabnik Car pravi:
In kje je problem?
Greš na pošto, plačaš in pošlješ!

Gre za to, da pošiljka ni ravno vredna, kot računa Hitra pošta Slovenije (55 EUR), bi raje nižjo ceno.

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Kako pa so kaj cene npr. GLS,DHL itd?

To bi me zanimalo, če kdo ve. Ali pa pošta Slovenije, samo ne hitra, glede na cene.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
A je težko pogledat cenik ?!
wink-1.gif

Edit: do 2kg neke normalne oblike lahko pošiljaš kot pismo, za pismo veljajo tudi vse ostale dodatne opcije z izjemo "pazljivejšega ravnanja". Torej pismo s storitvijo, teža do 1kg je cca. 8 EUR.

Nazadnje urejeno:

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Ni težko. Sem ga pogledal, pa nisem razumel, oziroma nisem našel moje zadeve v njem, zato sem poklical na številko, ki je bila zgorja (080,...) in so mi rekli, da so oni hitra pošta, najdražja varianta in da stane 55 EUR. Za "navadno" pošto pa ni vedel. Zato sprašujem.

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
A je težko pogledat cenik ?!
wink-1.gif

Edit: do 2kg neke normalne oblike lahko pošiljaš kot pismo, za pismo veljajo tudi vse ostale dodatne opcije z izjemo "pazljivejšega ravnanja". Torej pismo s storitvijo, teža do 1kg je cca. 8 EUR.

O.k. hvala.

Si morda dopisal svoj prejšnji post ali pa sem jaz spregledal, kar si napisal. Samo pismo ne bo šlo, ker je višina cca 10 cm.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
To vse spada pod navadno pismo ...

Citat:

Navadno pismo

je lahko težko največ 2 kg in ima lahko obliko pravokotnika ali valja.

Pravokotna oblika

najmanjša velikost: 90 x 140 mm,
največja velikost: seštevek dolžine,
širine in višine 900 mm,
pri čemer največja izmed teh treh velikosti ne sme presegati 600 mm.

Oblika valja

najmanjša velikost: seštevek dolžine in dveh premerov 170 mm, pri čemer dolžina ne sme biti manjša od 100 mm,
največja velikost: seštevek dolžine in dveh premerov 1.040 mm, pri čemer največja posamezna velikost ne sme presegati 900 mm.

V tujino ga lahko pošiljate s storitvijo prednostno. V prenos ga lahko oddate na poštnih okencih, ga predate pismonošam na dostavi ali spustite v poštni nabiralnik.

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Poslji po DPD, dal bos nekih 12-13€

Tvoje sporočilo sem videl šele zdaj. Hvala tudi tebi. Bom videl, kdo bo cenejši, saj sem dogovorjen za ceno s poštnino.

P.S.

Kako pa kaj hrvaška drva?
jezen.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
jz sm 2 tedna nazaj poslal paket 1kg v avstrijo

DHL je hotu 50 EUR
DPD pa 18 EUR

no, avstrijc je čist lepo dobu v 1 dnevu preko DPDja
smile-1.gif

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
Hvala tudi tebi.

Mislim, da vam dolgujem pojasnilo, saj ste poskušali pomagati.

Torej DPD ima do 2 kg za Nemčijo ceno 25,xx EUR (dostava v dveh delovnih dneh), Pošta Slovenije za do 2 kg vzame pošiljko kot pismo (je podrobno razložil že Utiševalec
zmaga.gif
) in pride priporočena pošiljka 13,xx EUR, dostava 5-7 delovnih dni. Pri isti pošti (Slovenije) je ekspresna dostava (spet govorimo do 2 kg) v dveh delovnih dneh za 16,xx EUR. Tako, da sem jo poslal z našo pošto.