poroka vs. koruza

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Kot kaže se mi v kratkem obeta prijateljičina poroka in mi je dala malo misliti,...

Kako vi gledate nanjo? Ste še "stara šola" in vam poroka nekaj pomeni ali ste pristaš "nove dobe" in je to za vas nepotreben strošek in raje uživate v koruzništvu,...zakaj eno ali drugo? Tisti, ki ste za poroko, si želite veliko slavje (sploh veliko žensk že od malega ve, kakšno poroko si želi, predvsem pa obleko
grin1.gif
?

No, jaz sem neozdravljiv romantik in na poroko gledam kot na neko višjo stopničko v razmerju (recimo temu, da se za poroko ne odločiš ravno z vsako osebo, ampak z nekom posebnim),...imela bi malo boljši občutek, da tudi partner misli bolj resno, da ne bo ob prvem problemu spakiral in odšel (čeprav se zavedam, da poroka v praksi ne pomeni tega, ampak občutek je pa vseno boljši
redface-1.gif

Še eno vprašanje,...kako pa starejši koruzniki predstavljate svoje partnerje? Pri poročenih ni dileme...to je mož/žena, kako pa rečete koruzniki? Mi je malo hecno, da bi pri 50-tih partnerja predstavila: to je moj fant,..zaročenec itak ni,..partner je pa čisto preveč uradno
grin1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, jaz sem ena od tistih, ki si poroke sploh ne predstavljajo. Tako je odkar pomnim. V bistvu me ta obred spominja na učinke pogreba. "Duši" me. V tem žal vidim več minusov kot plusov. In tudi na koruzništvu ne moraš kar oditi iz zveze, saj vseeno po tolikih letih delata in načrtujeta vse enako, kot poročeni pari. Je pa res, da te v primeru "ločitve" partner veliko težje zvleče na sodišče, če sta bila na koruzi. Če si poročen je scenarij skoraj v vseh primerih strašno črn, vsaj po tem kar sem sama imela priložnost videti.
Stari koruzniki tudi rečejo mož/žena. Jaz mu rečem partner. Mogoče bom čez 10 let rekla mož (samo zato, da se izognem morebitnim pojasnilom).

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Poroka mi osebno ne pomeni nič posebnega. Saj po eni strani je lep obred in nekako "nadgradiš" ljubezen, po drugi strani pa je samo nek dogodek, kjer zapraviš ogromno denarja in si v središču pozornosti.

Poročila bi se le v primeru, če bi si partner to zelo želel, drugače pa lahko brez poroke na koruzim živim brez problemov. Ljubezen in predanost si lahko dva izkazujeta tudi na drugačen način kot pa s poročnim obredom.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mislim, da poroka izgublja tisti pomen, ki ga je imela včasih. Danes gre le zato, da imaš na sebi lepo obleko, veliko gostov in da se lahko potem hvališ, da si imel nepozabno poroko, etc...("pozabiš" pa povedat, da boš puf odplačeval nadaljnjih 5 let)...in potem vedno več folka čez par let ugotovi, da nista za skupaj. Nič - greva narazen. In vsa magija poročnih zaobljub izgine v momentu.
bonk.gif

Tako, da iz tega razloga se meni zdi popolnoma nepotrebna, sploh kar se metanja denarja skozi okno tiče. Fajn je mogoče le zaradi urejenih formalnosti, sploh, ko pridejo otroci. Kar pa absolutno ni nujno. Mojadva sta že več kot 20 let koruznika in jima čisto nič ne fali. Meni je vseeno, kaj bo. Si pa včasih zaželim te sanjske poroke, spet drugič nekaj čisto skromnega...definitivno pa nikoli ne nekaj, kar bom odplačevala še par let. Največkrat pa stvari pustim, naj bodo take, kot so.
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
sem bil na par porokoah mojih vrstnikov....in sem ugotovil da sem mogoce edino za kako razuzdano fantovščino
evil.gif
, vse ostalo me ne gane.... ker kolk se pa tu komplicira samo zaradi drugih, kaj takega pa še ne..

mene in mojo bo poročil Elvis v vegasu, med tem ko bova orto pijana, to bi blo kul.
grin1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Odloči se.
grin1.gif

Ah njemu jst čisto nič ne signaliziram, pa jamram tut ne okrog...Gre samo za klikerje v glavi...gledam kak aaaaawwww film na to temo in te prime romantika, sanjska obleka, itn. Ko pa realno razmišljaš, si pa rečeš, zakaj nej zapravim žnj tisoč evrov za en dan, če si s tem lahko pol stanovanja opremim? :D Oz. zakaj bi se sploh ženil, če je tko kot je, čist fajn.
smirk-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Poroka je kr neki. Za tist denar popokam drago in greva potovat dokler keša ne zmanka!
cheer.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Poroka je kr nekaj. Zares nepotreben strošek pri bajti. Mislim kdo pa si lahko kr tak privošči dat ven 10 jurjev
za tako ti rečeš "višjo stopničko"? Da dam 10 jurjev da bom lahko rekel da sem poročen? Ne hvala.
Si za ta denar raje kupim tako kuhno ali dnevno da bo vrglo vsakega na rit ko jo bo videl.

Zdaj pa mi en naj reče da ni treba dat 10 jurjev za poroko, pa ga popljuvam po dolgem in počez, pri 10ih
jurjih se komaj začne ceremonial da lahko rečeš "poroka", vse pod tem zneskom so za mene "porokice",
kjer sicer svatje niso siti, so pa žejni. Če me razumete. Z osebo boš celo živlenje, vse bi zanj naredil, gor dol,
pol bi pa škrtaril na poroki? Če si je ne morem privoščit, oz. če mi totalno nič ne pomeni, se nebom ženil.

Ne razumem porok z 30imi povabljenimi. Tolko jih mam jas na rojstnem dnevu potamalem, kajšele na poroki.
Sicer pa se ne mislim ženit. Boma teh 10-15 jurjev raje vrgla zraven v fond za cigle in cement za izgradnjo vikenda na Rabu.
Vi se ženite, mi se nebomo, mi gremo na vikend za en mesec, vi se pa vsedite na poročni list pa se malo zapeljite z njim
po dnevni sobi.
stupid-1.gif

Me bo vikend spominjal vsak sleherni dan en mesec zaporedoma in to v avgustu, ker drugače mi ne gremo na morje
kot pa v top sezoni
cool-1.gif
, ko se bom zbujal na terasi ob šumu morja, da nerabim bit poročen pa sem lahko srečen.

Če se mata 2 rada nerabita papirja, ki to potrjuje.

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Vi se ženite, mi se nebomo, mi gremo na vikend za en mesec, vi se pa vsedite na poročni list pa se malo zapeljite z njim
po dnevni sobi.

HAHAH, še eno petkico bi ti pritisnil za tole izjavo
aplauz.gif

Drugače pa trenutno tudi jaz mislim, da je poroka brezveze.. itak se po nekaj letih skupnega življenja smatra isto, kot da bi bila poročena.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik matix pravi:

Drugače pa trenutno tudi jaz mislim, da je poroka brezveze..

Jaz ne rečem, da mata recimo oba premožne starše, ki bodo dali pol pol, pa narediš ohcet tako treba.
Ne odobravam pa sistema; "Ja zdaj bi bil čas za otroka, treba se bo vženit."
rolleyes-1.gif

Sestra je na koruzi, se majo radi in so prav lepa družinica, z tistim listom al pa brez.

Pri meni bo isto. Edino če bom po pomoti priplezal na čelo hilton hotelov ali kokakola U.S,
pol bom naredil pa ohcet za par 10k€.

V 5ih največjih mestih po svetu, začneši v New Yorku. Pa ne zarad želje po poroki, ampak vse te miljone bo
treba nekje zapravit.
cool-1.gif

Ko se bom pa drugič ženo se bom pa tak zarad dnarja
cool-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.944
113
v lokalni ostariji
mnenje porocenega:

jah ni razlike... sam da imas nekaj na papirju... malo bolj "resno"... itak pa locis se lahko ce se zelis tako ali drugace... in skupaj si lahko tako in drugace...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jah jst upam da se bom poročil ane. Vseen to neki pomen. Ni ti treba lihk nardit neki fensi šmensi poroko. pa tud če. Saj še ena zabava.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če ni kakega skupnega premoženja, je koruza lažje razgradljiva, kot poroka.
Če ni otrok.

V bistvu pa kake razlike ni, kar se zakonodaje tiče - po dveh letih skupnega življenja se koruza šteje kot poroka. Je pa to verjetno en tak fajn obred, kjer si lahko natakneš kravato in izigravaš uglajenca. Na žurki potem kravato izza vratu prevežeš prek čela, igrajo ti hardrokerji, lajtšov utripa, ti pa malo piješ, uživaš in se zabavaš. Ostali "svati" isto tako - jasno, da vso starejšo žlahto po obredu, oz. eventualnem skupnem kosilu, naženeš domov. To je žur za mladoporočenca, priče in ožje prijatelje, ostalo sorodstvo pa - have a nice day and a happy new year! - domov.