Porabljena količina vode?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.454
2.399
113
Pomurje
Ravno pogledal račun za vodo. V avgustu smo porabili 23m3 vode za 42€.
Hudiča to pa je veliko. Čudno.

5 odraslih in en froc 2 leti star.

Vsi stroji so A, so pa vsi podvojeni oz. imamo 2 gospodinjstvi.

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Jah, pravijo da naj bi bilo nekje 4 kubike na mesec na osebo ''normalno''. Tako da po normativu niti niste tako daleč. Je pa še vedno huda poraba. So pa malenkosti ki prinesejo prihranek: zapiranje vode med umivanjem zob, tuširanjem, itd...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Ravnokar sem dobil info od upravnika bloka, v katerem se plačuje vodo po prijavljenih stanovalcih. Zelo veliko je starejših, ki porabijo zelo malo. Poraba na osebo pa kar 5,27m3! In to avgusta, ko je bilo pol bloka na dopustu!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
s temi skupnimi števci marsikje nekaj ne štima, ali pa elo čudno obračunavajo količino vode
imam občutek, da tam kjer je mešano ( eni imajo , eni nimajo ), obračuvajao tistim, ki jih imajo po števcu, ostalim pa od glavnega števca razdelijo. hec pa je v tem, da glavni števec meri tudi količino, ki jo porabijo tisti s števci, ampak tistih cifer ne odštejejo.
ko sem še bil v bloku so mi tudi zaračunavali neke blazne cifre. se ne spomnim več točno. ampak je bilo nekje okoli 80 € ( 4 osebe )
v bajti pa porabimo nekje med 20 in 25 kubikov

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.713
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ravnokar sem dobil info od upravnika bloka, v katerem se plačuje vodo po prijavljenih stanovalcih. Zelo veliko je starejših, ki porabijo zelo malo. Poraba na osebo pa kar 5,27m3! In to avgusta, ko je bilo pol bloka na dopustu!
To da starci porabijo malo vode zelo verjetno ne drži. Vsaj pri ogrevanju je tako. Dokler ne plačajo po porabi ni šparanja. Še huje. Nekateri namerno kurijo več, ker itak plačajo po osebi.
Žal lastne izkušnje.

Ko pa gre zadeva na porabo potem je pa fertik. Skoraj vsi postanejo ''Gorenjci''.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
To da starci porabijo malo vode zelo verjetno ne drži. Vsaj pri ogrevanju je tako. Dokler ne plačajo po porabi ni šparanja. Še huje. Nekateri namerno kurijo več, ker itak plačajo po osebi.
Žal lastne izkušnje.

Ko pa gre zadeva na porabo potem je pa fertik. Skoraj vsi postanejo ''Gorenjci''.

Jaz se bojim, da je precej neprijavljenih. V bloku s 300 ljudmi to namreč ni težko. Če se bolj držiš zase, te najbrž sploh nihče ne pozna.