Da se sekiraš zaradi prižganega televizorja medtem ko lastniki toplotnih črpalk trdijo da jih ogrevanje čez zimo košta par evrov...In smešno je kaj?
Da se sekiraš zaradi prižganega televizorja medtem ko lastniki toplotnih črpalk trdijo da jih ogrevanje čez zimo košta par evrov...In smešno je kaj?
Moja Panasonic plasma P42G30ES kuri okrog 350W ampak je ne bom menjal do njenega bridkega konca
Res pa prispeva kar lep delež k porabi elektrike našega gospodinjstva.
Meni dol visi za druge in njihovo porabo. K sreči se mi (zaenkrat) tudi ni potrebno sekirati za par EUR.Da se sekiraš zaradi prižganega televizorja medtem ko lastniki toplotnih črpalk trdijo da jih ogrevanje čez zimo košta par evrov...
Predlagam, da se naučiš brati. Če to znaš, pa še poizkušaj RAZUMETI.Ne sej je lepo ce clovek najde smisel zivljenja, ali pa drobne radosti v sparanju. Bi pa rad enkrat videl prikaz prihranka (v procentih in centih) za vse te vase ekoobsesije. Toliko, kolikor jaz dam za internet in kabelsko (kar je res nek bv in odvecen strosek), ne prineses notri ne s sparanjem na stromu v gospodinjstvu, ne z nakupom avta, ki zre 3 litre manj
Meni dol visi za druge in njihovo porabo. K sreči se mi (zaenkrat) tudi ni potrebno sekirati za par EUR.
Se pa sam počutim bolje, ko vem, da sem pri vsem zoptimiziral porabo in trošim čim manj virov. Manjši stroški so samo še pika na i.
Imaš prav. Tudi pri nas je TV precej malo v uporabi, verjetno tam okrog 15 ur na mesec. Tudi nimam nič proti, če ima kdo porabo s plazmo 500W. Vsak sam izbere. Je pa zanimivo brati par (ne mislim tebe) alterašev, ki mislijo, da je edino njihov način pravi, vsi ostali smo čudni. In potem dobesedno vsiljujejo svoje mišljenje drugim.No verjetno je najboljsa kombinacija da se odpoves gledanju tv oz zmanjsas na minimum, tako tudi ce obdrzis staro potratno plazmo ne porabis veliko stroma. Dodaten plus pa je ker ne kupis nov tv, ne trosis dodatnih virov ki so potrebni za izdelavo le tega.
Tako je pri nas... Imamo sicer 2 50" plazmi, ki pa so minimalno v uporabi, mogoce 10 ur na mesec. Vecina vsebin se gleda na prenosniku, tablici,telefonu, ki pa pozrejo tam ranga 10x manj stroma.
mala Bosna?Velenje NI ŠTAJERSKA!!!
Oni so nekaj specialnega - šaleški če hočeš.
Kam pridem iskat?
ponavad blondikam 2x povem vicIn smešno je kaj?
Mb, pripeljem na javno mesto, če smo resni plazma je to, kar težka, daljinec je od ciscota (nov)Kam pridem iskat?
Podarjenemu konju se ne gleda v zobe samo daj datum in uroMb, pripeljem na javno mesto, če smo resni plazma je to, kar težka, daljinec je od ciscota (nov)
hdmi to "pc" kabl nov, da je najboljša slika iz npr tv boxa
Pa koga ti farbaš? Če bi te resno skrbelo za okolje sploh nebi kupoval in uporabljal takšnih stvari, kot je TV... Tako, da to tvoje blodenje nima nobenega smisla. Imaš pač samo nek fetiš na nizko porabo zaradi katerega se počutiš nekaj več, ko razlagaš, da si nekaj naredil za okolje.Po svoje imaš prav.
Ampak moje mišljenje je, da če lahko zmanjšam porabo česarkoli, jo bom zmanjšal. Sploh, če pri tem ni vpliva na kakovost življenja. Pač poizkušam čim manj obremenjevati okolje. Se 50W malo sliši, ampak recimo pomnoži to s št. gospodinjstev, pa ni ravno minorna številka.
Zelo nerad tole napišem ampak če bi vsi takole razmišljali potem res ni čudno da bi rabili Krško 2 že včeraj in ne v bližnji prihodnosti..... Ogromno res ogromno se ene energije zmeče skozi okno za brez veze!Pa koga ti farbaš? Če bi te resno skrbelo za okolje sploh nebi kupoval in uporabljal takšnih stvari, kot je TV... Tako, da to tvoje blodenje nima nobenega smisla. Imaš pač samo nek fetiš na nizko porabo zaradi katerega se počutiš nekaj več, ko razlagaš, da si nekaj naredil za okolje.
Kar bljuvaj še malo. Sedaj mi pa napiši, kje sem napisal, da sem naredil nekaj dobrega za okolje in da sem zelen? Napisal sem, da poizkušam čim manj obremenjevati okolje. Vse kar naredim, obremenjujem okolje. Ampak ja, verjamem da ob svojem besnenju ne razumeš razlike.Pa koga ti farbaš? Če bi te resno skrbelo za okolje sploh nebi kupoval in uporabljal takšnih stvari, kot je TV... Tako, da to tvoje blodenje nima nobenega smisla. Imaš pač samo nek fetiš na nizko porabo zaradi katerega se počutiš nekaj več, ko razlagaš, da si nekaj naredil za okolje.