Jaz pa sem slišal da ravno tile elektronski vse zamerijo oni stari pa male tokove sploh ne. Led žarnice stand by itd.
Saj drugače nam jih tile majstri iz elektra ne bi montirali pa si stroškov delali.
Aaaaaaaa! Jabe, ti nis ženska!ne vem, če je že, ampak enkrat sem nekaj ujela, da bo evropa začela malo regulirati in prepovedala prodajo izdelkov (najbrž tudi proizvodnjo znotraj nje), ki bi se preveč zafrkavali z jalovo energijo. Že sedaj težko kupiš kaj s cos fi nižje od 0,9, že vsaka reč ima power factor corrector. Drugo je seveda uvoz z daljnega vzhoda, kjer je texas hujši od tistega z daljnega zahoda.
Snemalnik res ni. sem mislila, da bo več kuril in potiho njega krivila. Ampak dela z 11,5W. Bom v naslednjo preverila Aje velikih hladilnih porabnikov.
Pa se to lahko ne dobim pravega rezultata, če stevec laže tako, da nameri določen procent več.
Ti in Jabe - a res rabite 3x25A? Ker pri nas je bila poraba pozimi tudi že preko 3 MWh (3000kWh), pa smo na 3x20A, pa še ni nič vn vrglo. No sej logično, saj je povprečna moč tudi pri tako visoki porabi le nekaj nad 4kW in imaš dejansko še vsaj x3 rezerve, seveda če imaš vsaj približno ok razporejene porabnike po fazah skoraj more it to skozi.enostavno ti tvoji izračuni/meritve fušajo... mi smo imeli junija 250 kwh (pa nas nič skoraj ni bilo doma, brat je mal skvotal), julij pa 291 (smo bili doma) (v zimskih mesecih pa med 500 in 800kWh- za občutek. Imamo pa tudi 3x 25.
Porabniki verjetno, skor 100% sem, da delajo. Količina porabnikov malo preveri.to grem pa zdaj naokoli z merilcem...