POPtv zahteval od T2 ukinitev časovnega zamika

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
ksz

In kaj bi se zgodilo, če bi se operaterji dogovorili in ne bi več želeli predvajati Proplus programov?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
Mene zanima kako to da vcasih k smo mel kabelsko 20 let ni bilo gor reklam, zdej so pa kr naenkrat na vseh discoverijih pa se kje vrjetno?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Dokler to velja za pop tv in kanal A me ne skrbi...so si pa naredili medvedjo uslugo, še žal jim bo. Doslej sem gledal samo poročila občasno in mogoče še kako glupost na teden...sedaj niti tega ne več, ker kar precej uporabljam časovni zamik. T-2, lahko mi kar skenslate pop in kanal A, niti mi ni treba zmanjšat naročnine.
wink-1.gif

me kako je z njihovo gledanostjo zadnja leta, verjetno kar pada, razen v "prime time", ko majo resničnostne šove in podobne neumnosti. ma kdo podatek o tem?

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Znači kot stari video rekorder?
smile-1.gif

Samo v čem pa je fora da gledaš stara poročila, hehe.

Pa kaj jih to moti.

Gledaš lahko vse kar je bilo predvajano v preteklih 48 ur od tega trenutka.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Je pa oglaševalski kruh pri nas kar trd. Sploh televizijski.
Kaj pa če so to zahtevali oglaševalci? Gotovo boleče za operaterje, ker so zadevo moral skenslat na programih, ki se jih od vseh 150, ki jih imajo v ponudbi daleč največ predvaja.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.573
484
83
Oglaševalcem prek TV in kanalom, ki bodo "bojkotirali" negiranje novih funkcij ne bo nič pomagalo.
Smo vsaj nekateri že davno pobegnili na kanale kjer reklam ni. Edino med F1 sem še na POP-u za silo toleriral, če Miran ni zašel prek meje s svojimi komentarji. Pač raje nejga poslušam in tekoče rezultate spremljam posebaj dokler se le v totalko ne zaplete. Saj nekaj koristnega in malo manj koristnega in zanimivega pa pove.
Kar se mene tiče sem kanale z reklamami večinoma odpisal nekako z uvedbo IPTV, ko je do hiše prišla precej konketna ponudba kanalov za tisti čas. Na lokalni kablski jih je le 38.

Uporabniki IPTV čakamo na konkreten vmesnik za najbolj razširjen OS na planetu. Saj Tano, Multicast in VLC so kar OK. Ampak ni vseh funkcij. Ponudniki vsebin imajo tu tudi verjetno svoje mnenje različno od uporabnikov? Bomo videli jeseni kam se bo obrnilo...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Res ne vem, zakaj se toliko bunite. Je bilo samo vprašanje časa. Tu gre tudi za problem avtorskih pravic. Tv hiša dobi pravice za predvajanje vsebine. Operater je pa samo posrednik, ki to vsebino posreduje do stranke. On nima pravice za retransmicijo. V primeru časovnega zamika pa počnejo točno to. Shranjujejo vsebino, ki ni njihova in jo kot dodatno storitev nudijo strankam. Se pravi služijo z vsebino, ki nji njihova. To je veliko slabše kot torent. V torent datoteki ni dejanske vsebine, tu pa se hrani na njihovih strežnikih.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.573
484
83
Tralala...

Vsajk svoje zagovarja in bo še nekaj časa. Vkolkor se časovni zamilk pojavi na PC bom v živo gledal praktično nič. Sedaj le izjemoma vklopim BOX izključno z namenom ogleda z zamikom. Zakaj bi bil suženj časa, če tehnologija omogeča celoten ogled vsebine znotraj nekega časovnega okvirja - 48 ur.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Zakaj noben od IPTV ponudnikov ne sprozi kaksne preiskave v zvezi s fopnonstop paketom in telesmehom, kjer so ta paket kr vsilili v ponudbo?? HBO, HBO HD, HBO Comedy, Cinemax in Cinemax 2 pa so skenslali iz XL in XXL paketa... Ce tu ni podkupnina s strani fop tv-ja padla... Ne vem zakaj nekaj posiljujejo, ce jim ne laufa.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zakaj pa ne moreš gledati filma doma naslednji dan, ko pride v kino? Tehnologija to omogoča.

Sicer pa ti DVR vse to omogoča. Le sprogramirati ga moraš v naprej.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.573
484
83
Kaj mi bo "zategnjen" za upravljanje DVR, ko pa imam PC?

Zakaj ni film naslednji dan po premieri v LA na kanalu A. Na ta način se ne bo nikamor prišlo. Tisti, ki ne gledamo reklam jih bomo še manj. Zgubljeni za oglaševalce. Lej ni mi problem "preživet" kakega solidno izdelanega oglasa recimo na Eurosšportu HD. Še oglaševalcu bom kak promet naredil. A ne zaradi oglasa na tem kanalu. Ampak ker ima dober produkt za kar pa sem zvedel najverjetneje nekje drugje.

Sprostitev vsebin TV kanalov v okvir 48 ur nikakor ni isto kot termini lansiranja v reazlične distribucijske načine! To se pomoje ne da enačit. Nenazadnje je med 150+ TV kanali precejšnja verjetnost da isti fllm predvaja v roku recimo 7 dni več kanalov. In to je po kampaniji v kinih in po izdaji na DVD/BD. HBO recimo ima storitev OD oz. GO. Ki več mesecev omogoča ogled filma, ko si zaželiš. Ne le 48 ur.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj ni treba ukinit. Ta največji štirje operaterji se vsedejo skupaj in »zaradi tehničnih težav« en teden ne predvajajo produkcije Pro Plus.

Mislim, da velika večina prebivalstva po parih dneh ne bo več pogrešala tega.
evil.gif
Tisti, ki pa bi, pa garantiram, da bi lahko kasneje uporabljali vse funkcije ...

So pač ovce, tako kot smo mi navadni državljani. Misliš, da ima država mehanizme, da bi lahko obvladala nekaj desettisoč nepokornih državljanov na dveh lokacijah v Sloveniji naenkrat? Samo skupaj je treba stopit. Masa ljudi ima moč.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Res ne vem, zakaj se toliko bunite. Je bilo samo vprašanje časa. Tu gre tudi za problem avtorskih pravic. Tv hiša dobi pravice za predvajanje vsebine. Operater je pa samo posrednik, ki to vsebino posreduje do stranke. On nima pravice za retransmicijo. V primeru časovnega zamika pa počnejo točno to. Shranjujejo vsebino, ki ni njihova in jo kot dodatno storitev nudijo strankam. Se pravi služijo z vsebino, ki nji njihova. To je veliko slabše kot torent. V torent datoteki ni dejanske vsebine, tu pa se hrani na njihovih strežnikih.

Ni res - film predvajajo za svoje gledalce in isto jih stane če film gleda 5 ali 50000 ljudi. Na način z zamikom jim operaterji delajo uslugo ker si njihovo ponudbo lahko ogleda več ljudi.