popravilo toče

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
vem da je bilo že marsikaj napisano glede tega pa vseeno...koliko cca stane popravilo avtomobila 4,5m ki je rahlo poškodovan od toče.
danes mi je ravno en solil da mi njegov prijatelj popoldanc ne bi vzel več kot 200e. je pa kakšnih 50bunkic.

kakšne so vaše izkušnje? nazadnje sem nekje gledal in so imeli 20e po bunki...

kaj se je popravilo tega (stroj + znanje) v zadnjem času precej razširilo med "popoldanske" delavnice?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Jaz sem dal pred dvemi tedni popravit posledice avgustovske toče na Meganu Break. Na avtu se na prvi pogled ni poznalo skoraj nič, če si ob pravi svetlobi pogledal pod pravim kotom, je bilo res nekaj majhnih luknjic. Jaz (totalni laik na tem področju) sem jih na havbi naštel kakšnih 8, podobno tudi na strehi. Bia pa je še poškodba na spodnjem robu prtljažnih vrat, kjer je bil tudi počen lak.

Cena: 1400€ (od tega 150€ za lakiranje prtljažnih vrat, ostalo za "pripravo avta na popravila poškodb od toče" in dejanska "hladna" popravila). Popravilo je častil Triglav, izvajalec pa je bil servis Ahčin na Voklem pri Kranju, ki sicer tudi prodaja Mitusbishije. Narejeno b.p., ampak cena se mi zdi precej visoka. Res pa je, da je bilo po predračunu potrebno 8-9 ur dela, avto pa je bil pri njih 3 dni.

B.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Pa maš ti kakšne slike avta?

Jz sm mel na prejšnem avtu iste ene male lukne, na koncu pa izpadlo 1000 eur popravila, s tem da niso nč lakiral.
Triglav kasko.

Aja, pa še strop so mi spucal
grin1.gif

Sm pa v treh dneh pršu na vrsto za popravilo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
priporočam zmrzovalnik
Če se stali pa počakaj na drugo.

Drugače pa je mene prišlo popravilo od toče: strehe, pokrova motorja in prtljažnih vrat cca 300€.

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
kam si peljal za 300e?
nimam slik-ne gre se za moj avto...(tastov
evil.gif
)

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Prejšnji teden sem dal popravit posledico avgustovske toče. Poškodbe so bile minimalne tako, da sem okleval ali naj sploh dam popravit in hodit na zavarovalnico. Poškodbe so bile samo na strehi in si jih videl samo ob določeni svetlobi pod določenim kotom (žena ni videla nič
confused-1.gif
). Bilo je cca 10 minimalnih udrtinic in cca 30 mikroskopskih. Popravili so na hladen način. Strošek popravila, ki ga plača zavarovalnica je 560€.
Aja, popravili so mi še dve udrtinice na boku, ki pa niso bile posledica toče.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz...

Bok avta in pokrov motorja naj bi mi v celoti popravili na hladen način. Pri strehi se je pa zataknilo ker je preveč vdrtin in so mi napisali ličanje.
Kaj to pomeni da mi ga bodo pokitali?

Slišal sem da se čez nekaj mesecev pokitane luknje kmalu pokažejo kot slabo popravilo ker se kit posuši. A je to res al kako zdaj izgleda to barvanje strehe?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
verjetno ne filajo kita kr v lukne, verjetno že malo stolčejo nazaj ven pa pol pokitajo
smile-1.gif

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Vprašanje kje hitreje priti na vrsto za popravilo škode od toče.
Sprašujem za Prekmurje. Original servis mi reče "verjetno okoli novega leta", "nimamo ličarja","..."
V kolikor je avto star 3-4-5 let, a se splača it k "nepooblaščenemu" ?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Če je dovolj dober majster bi zelo dobro poglihal. Npr. havbo se ne splača , če je pšreveč stolčena. Streho pa se da dokaj dobro, veliko lažje , če ni strešnega okna. Če je brez lahko samo šiba. OPotem ko je dovolj dobro popravljeno pa samo špric kit čez.

Na tvojem mestu bi šel vprašat še par majstrov za hladno vlečenje. Verjetni inmaš zelo hude poškodbe in tudi, če se da popraviti se verjetno noben noče zajebavati, ker bi stalo več in je veliko zajebancije da bo dobro ( če sploh ).
Po drugi strani je pa barvan avto barvan in tudi to ni dobro pri kvaliteti dela ter pri prodaji.