Popravilo starih rolet?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Na koga se obrnit v Ljubljani, da bi popravil tiste stare rolete - lesene, v škatli nad oknom, s trakom ob strani? Kolikor vem (ker ni zame) je problem v tem, da je treba trakove na novo napeljat, ker so trenutno potrgani.

Hvala za pomoč.

p.s. Prosim brez "sej lahko sam popraviš" odgovorov - se relativno mudi, časa pa žal nimam.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A tud za to obstajajo mojstri?

Sem jih zamenjal sam ene 30 takih doma zihr.

Kolk plačaš?
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Odvisno od tipa rolete...sodelavec pritrogal neke rolete kjer gre trak iz vrha ven ter na vrhu nazaj noter - na istem 'mehanizmu' sta navita dva trakova...v glavnem..prinesel je zato ker je obupal kako zadevo navitinazaj (gledal v drugo roleto, pa je še tam ven vrglo
grin1.gif
).

Tiste..kjer je feder spodaj v štoku....tam je zadeva kar 'enostavna' za popravljat.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Če nisi kolikor toliko --naredi sam mojster-- je vsako stvar teško popravit oz postavit na svoje mesto- stare rolete je prav tako enostavno popravit kot vse ostale , vendar je teško razlagat ker če nimaš niti malon žilice je res teško se lotit dela.
V parih besedah--trak ki boš ga nadomestil dobiš --Merkur-Spona-Lesnina-oz Slovenijales--kupiti isto širino traka kot je na roleti.
Spustiti roletno do konca dol, odpreš zaboj nad roletno, in dvigneš roletno iz nosilcev, desni del oz del kjer ni traku je fiksno v okrogli luknji na kovinskem nosilcu drug del je nataknjen na vzdolžno izrezan nosilec, ko roletno dvigneš iz nosilca jo pomakneš z delom kjer je kolut z trakom k sebi ostalega pa čimbolj v notranjosz, odmotaš trak in šteješ koliko navojev je v roli in ko prideš do konca je z žebljem pritrjen trak tega snameš in namestiš novega, ponoviš po obratnem vrstnem redu.

Lep dan in veselje pri delu .

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Aja še to.
Cena montaže z navijalcem in štrikom je baje okoli 35-40€, tako da se po moje splača 5 minut časa vzet, pa pomatrat zamenjat. Navijalec s trakom je pa 8€.
cool-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Gre se za roleto, kjer se trak vrne nazaj v škatlo nad oknom.

Še vedno prosim za kontak oz. priporočilo koga, ki bi to popravil - kot sem napisal zgoraj (pa zgleda ne dovolj jasno
confused-1.gif
) da ni opcije, da sami popravljamo/popravljajo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
To je torej to kar je imel moj sodelavec
wink-1.gif

mislim, da so njemu svetovali, naj kupi kar novo roleto
crazy1.gif
(klical ene tri 'roletarje')