Popravilo lesenih stopnic - masiva

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
... poznam ljudi kateri imajo radi belo barvo lesa...še bolj pa njihove navade...vendar nočem avtorja teme užalit
wink-1.gif

Povej naglas, ker to me pa res zanima. Resno.

EVO NAGLAS
hysterical-1.gif

Ti bom tako povedal..

Tiste stranke katerim sem moral pajcat les na belo...so pikice..pokolovski..gledajo v mojeizdelke zelo zelo natančno..ŠTEKAŠ
hysterical-1.gif
sem že reku da se ti nočem zamerit..jst govorim samo za svoje stranke...te ne poznam in TE NE morem ocenjevat..upam da ti sve skup rata ta popravilo za čim manj denarja..mam rad ljudi ki se hočjo z lesom ukvarjat in mi je v veselje ko ti je en tšler naredil izdelek iz masivnega lesa katerega nočeš prekriti tako ali drugače..pohvalno na kubik

Če si pa kj bliz litie doma..ti pa pridem jaz..Ðabe...zato k zgledaš normalen človk

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Neda se pa to z lakom zalit, fino zbrusit pa komplet potem prelakirat? Pri prozornem laku se vrjetno sploh nebi kasneje nic poznalo?
NE NE NE NE Ta liknja ki jo zaliješ z lakom ti poškodbo še bolj povdari...

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
No in če zdaj rečem da sem zamenjal tri mizarje bom samo potrdil tvoje predsodke. Ampak pomoje v nobenem primeru nisem bil sam kriv:
- prvi je bil tak štor da je recimo ko je vrata montiral naredil zraven škode za par 100 evrov (na nov hrastov panelni parket je postavil železno lojtro, brez čepkov spodaj). In valda naredil luknjo, oziroma par krogcev. Ko je montiral zgornje stopnice mu je na spodnje padlo kladivo, nova luknja.... ampak takrat sem itak že imel vse plačano, sem rekel hvala in adijo, nočem imet več opravka s tabo, dvoja drsna vrata pa sem potem sam popravljal še 3x, med drugim je na lepem sredi noči pokrov od šine drsnih vrat padel dol, seveda spet na parket, nova luknja. Nisem mu težil ker mi je že prej požrl par let življenja, sem se pa počutil osel na kubik.

- pred tem mi je en delal te stopnice, ki so sedaj podrsane. vse ok, dobro narejeno, le da je zamujal 3 mesece. Sva se zmenila še za komplet dnevno sobo in še dve omari v kuhinji. Tip zamuja spet nekaj mesecev, vsakič ko bi morala bit montaža je napletel novo pravljico (tudi take da ima otroka v bolnici, pa sploh ni bilo res, skratka bolano do konca). Potem sem mu rekel lej, hvala, pozabi. Rekel ni nič ker v pol leta itak ni imel nič narejeno, najbrž niti materiala ni kupil. Čeprav je prej parkrat rekel da ma samo še za zmontirat. tukaj sem bil osel že drugič.

- tretji je potem naredil dnevno, spet vse ok, jaz super zadovoljen, plačal vse, brez pripomb. Potem pa mu dam delat še dve 5 metrski ravni štangi - prijemala za stopnice. Nekje se očitno nisva razumela, oziroma jaz nisem dobil predračuna, ampak poslal je račun za 700 EUR. Jaz, tretjič osel sem spet plačal (možno da je bila moja napaka da nisem dobil predračuna) in rekel hvala in adijo, vsakič ko se primem za tisto leseno štango pa si prestavljam da je oblečena v zlato. Enim je to mesečna plača. Za dve hrastovi palici fi 5 cm al kolk je že in par konzolc.
bonk.gif

- zdaj v mansardi mi bo dva podesta delal nov mizar. Same oči in ušesa so me, kaj vse bo tokrat narobe.

No, rezultat je to da imam v enem štuku najmanj 4 različno beljene (pajcane) vrste hrasta, parket v nebeljenem hrastu, orehovo kuhinjo,....češnjevo otroško sobo,......blablabla. Če bi bil picajzlast ne vem če bi bilo to tako. So pa zato vse stene bele.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
ha ha ha...sem se pa nasmejal pa čist do konca...ni kaj ,imaš pestro življenje..

Pa ti sedaj nucaš cel žakelj teh hrastovih čolničkov, da boš to vse poflikal.

Pa pustim picajzle sedaj ob strani saj zgleda da imaš probleme s štorastimi mizarji.. sam povej mi pa če so res tista dva ročaja petmetrska prišla 700 € in če si jih res plačal? Meni se to zdi ogromno, saj moram jst narediti kompletne samonosilne stopnice, katere so tudi zavite za od 2 do 3 jurja,,, v kompletu z ograjo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Plačal sem jih na koncu mislim da nekaj manj kot 600 EUR, čeprav se mi je tudi to zdel 2x preveč, kot sem napisal, možno da sem jaz zajebal da nisem gledal oziroma dobil predračuna.

Aja, un prvi mi je delal še lesene špalete v kopalnici okoli okna. In ker so bile to manj kot 1cm debele plate (moja želja) so bili po nekaj mesecih vsi vogali črni, les je dobesedno razpadal (ja v kopalnici je kdaj tudi vlaga). No ko sem mu povedal da je treba kose najprej nažagat in potem lakirat (ker mora biti zaščiteno tudi na robovih kjer je odžagano) je naredil tako in od takrat je mir. Je pa seveda jeba potem ko je že vse do konca narejeno popravljat za nazaj.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Tudi 600€ je drago kot žafran...

Kaj ti je iz furnirane iverice špalete delal? Masiven les ne počrni kar tako ...pa lak gor ali dol...