Ha si me prehitu, jst sem pa v delavnici to poslikal..cel postopek, no važno da ljudje sedaj to vidijo.
Pa da še dodam k tvojimi besedami, tudi smrekov prah in bukov prah, če ga zmešaš z rakollom glx3, tudi rata teman...torej je stvar nuporabna, oziroma je če potem barvaš s kakšno bolj temno barvo.
S temi akrilnimi kiti je pa tudi hec... če je čisto majhna fuga je dober..če je pa fuga večja ga je pa priporočljivo malo zmešati z limom, da sčasoma ne poka.
Kako bo pa pri teh štengah ujel barvo npr če bi brusil bolj na široko ali flikal s čolnički... je pa bolj kot ne misija nemogoče. v stvari če nisi pikolovski bo zadeva dokaj dobro izpadla...če si pa picajzl pa ne bo nikoli narejeno v piko .
S temi pajci je ponavadi živ hudič..izdelek narejen v nulo...začneš pajcat in se pokaže tam flek, na uni strani flek. Problem je kakšna maščoba na lesu in se spomnim štorije nekaj let nazaj ko sem bil še na šihu... ena ženska je brusila na fino robove pri elementih...potem gre ta roba na pajcanje in lakiranje....in čist povsod so bili čist drobceni fleki in so vsi študirali kaj za vraga bi to bilo. In po enih dveh tednih ugotovijo da je ženska kriva ker si je mazala roke z eno žavbo da ni imela suhe kože...jebo mast...in od takrat naprej so bile obvezne rokavice.
Dokler se les štriha samo z lakom je super, čim se pa kaj pajca (luži) je pa adijo pamet.
No da se pri tistih štengah tudi tako rešit da pajc in lak zmešaš in potem prebarvaš... po moje bi bila to edina varianta, vendar moraš pa pritem postopku biti velik majster, drugače bo vse skup porazno.
""""Drugace bi se pa sam spustil v to da bi kupil identicno stopnico, rezal vn identicno poskodbo,spodaj dal neke fuge, gor pa ta izrezek , cez prelakirat pa ma da se ne opazi nic, sem enkrat popravljal tako stvar pa je vredu izpadlo, sam tukaj je vec dela pac. """"
Nikoli in nikdar ne boš ujel barve in strukturne sestave lesa... zmeraj bo drugače..
Drugače pa imajo večje firme na embalaaži izdelka jsano napisano da barvne razlike in strukturne sestave lesa NISO VZROK REKLJAMACIJ. Drugače ne bi tri četrt izdelkov nikoli prodali. Govorim seveda za furnir ali masivo in ne plastiko.