ponovno Hofer

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Kot sem že rekel, vsak na stvar gleda drugače. Kaj rabim full opremo ?
A bom morda na klopi v parku igral igrice ?
Za urejanje dokumentov, povezovanje v net od koderkoli mi zadeva zadostuje.

Garancija ?
Kot sem omenil, garancija je tri (3) leta. Pogodbenega serviserja imajo v Mariboru.
Če se ne da popravit ti artikel BREZ KOMPLIKACIJ zamenjajo ali pa ti vrnejo denar.
Tudi po dveh letih in pol ti vrnejo denar če izdelka takšnega več ni v prodaji in znesek ki ga dobiš nazaj je isti, kot si ti dal zanj.

V naših trgovinah pa ko omeniš reklamacijo, prihaja vedno do problemov in moraš uporabit kar nekaj stvari, preden dosežeš, da ti robo ali menjajo, da o vračilu denarja sploh ne govorim ... malo kje vračajo, vedno dobiš dobropis ....

Pa raje imam "Made in Germany, kot pa Made in China"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne govorim o full opremi. Govorim o kvalitetni izbiri materialov, kvalitetnih komponentah in kvalitetni izdelavi.

Kako veš, da poteka servis oz garancija tako, kdo ti je tako dejal? Servis v MB ne more bit tako kvaliteten, kot je recimo HP ali IBM. Misliš, da imajo na zalogi vse osnovne plošče, etc...

Medion je morda res sestavljen v nemčiji, a barebone osnova je kitajska ali tajvanska.

Kdo ti je podal informacije oz svtoval glede Hoferja?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Medion, Tevion je Hoferjeva firma. Če se ti je garancija zdela tako pomembna, zakaj nisi šel v BigBang ?
Vsi računalniki imajo dele, ki so delani na kitajskem. Kakšna je kvaliteta produkta boš videl čez čas, lahko da je super lahko da je zanič. To je zaenkrat neznanka.

Lp
Andrej

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
no ja PREPLAČAŠ.....HOFER ima nemško robo, dobijo jo ceneje zato je cenejša, delajo z 0% maržo samo da vas zvabijo....

In nikar ne govorite kok pri nas preplačate, KER NE!
Torej če za isto stvar plačam več, temu ti ne rečeš "preplačati" ?
Kak pa temu rečeš ?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Popolnoma se strinjam, da Medion sigurno ni takšna kvaliteta kot HP ... itd.
Ampak, kdo ti garantira, da v HPju niso vgrajeni elektronski sklopi, ki so bili narejeni v kakšni kitajski vasici ? Prosim te lepo !
Pri IBMu in HPju plačuješ SAMO ime, notranji sklopi so pa morda narejeni na istem traku kot od Mediona.
Isto kot pri cigaretih ... plačuješ samo znamko in nič druga !
A se morda od Marlboro cigareta drugače kadi kot od starih 57 ? Ja no ... isto je to sranje.
Pač HP in IBM imajo nek renome, ker so začeli z proizvodnjo prej kot Medion.

Ne, ne zagovarjam nobene firme, ker me za njih BK, pač sem povedal, da se ljudje naj ne bojijo kupovat tehničnih stvari pri Hoferju, ker pač je to trgovina specializirana za živila.

Potek garancije: tisti ki znajo poslovat in se zavedajo, da je stranka nekaj vredna poslujejo tako kot sem ti napisal.
1x sem pri njih kupil usb ključek (ti ključki pa res niso kvalitetni, ali pa sem samo jaz imel smolo), in z vračilom denarja nisem imel nobenih težav. Ne, servis v MBju verjetno ni založen z rez. deli za notesnike ... a kateri pri nas je ?? Če je tvoj odgovor pritrdilen, zakaj potem servisiranje traja do 40 dni ?? Hja ....

Zakaj sem se odločil za Hofer ?
Odločal sem se za nakup notesnika, prečekiral vse trgovine in za moje želje je bilo vse preko 1200€. Gledal sem tudi rabljene v trgovinah z par meseci garancije, ampak takšne stvari kopujem ponavadi nove, ker pri rabljenem je vprašljivo .... Nakar sem dobil domov reklamo, da se odpira Hofer in bodo cene bistveno nižje v ponudbi pa je bil tudi ta notesnik, ki zadostuje mojim potrebam in sem ga kupil.
So pa kolegi kupovali močne kište od Mediona in so z njimi full zadovoljni.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.587
1.253
113
@darjan: asus je za tebe nižja kakovostna firma?

hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Vsi računalniki imajo dele, ki so delani na kitajskem. Kakšna je kvaliteta produkta boš videl čez čas, lahko da je super lahko da je zanič. To je zaenkrat neznanka.

Lp
Andrej

Točno to !
To sem hotel povedat, da neglede kje kupiš in kakšno firmo lahko dela 5 let, lahko pa guzne po mesecu dni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Če si ravno prej rekel, da imaš rajši made in german ne pa made in china?

Poglej. Pri prenosnikih so ogrmne razlike v kvaliteti izdela, sestave in materialov. Imaš modele, ki so v celoti "plastic fantascit", tečaji od monitorja so plastični. Posledično pride do pokanja plastike, pokanja tečajev, raznega pregrevanja. Poceni modeli imajo VIA chipsete, nimajo optimalno urejenega hlajenja in odvoda toplega zraka.

Tu so razlike. Vsi imajo Intelov ali AMD procesor, tu pa se podobnost povečini konča. In ne moreš rečt, da si za enak denar dobil enake dele in kvalitetno izdelano ohišje.

Kakšen model je tale Medion, da si ogledam jako ponudbo?