Pomoč pri izbiri vozila

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Kupuje se avto po možnosti dizel od letnika 2003 dalje za maksimalno 8500 Eur pa da ni kak majhen avto ala clio, kaj priporočate? Meni je nekak najbolj padel v oči ford mondeo mogoče ma kdo kakšne izkušnje z njim kako se kaj obnese. Pa še to kakšne izkušnje z prodajalcem avto mik iz kopra?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Dobra izbira.
Vsi pravjo da z mondeom dobiš največ za tak denar.

Je pa pri dizlih problem. Pozanimaj se pri kom ki dobro pozna te avte, da ti svetuje, katerega letnika (serije) dizla ne kupit.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Mogoče ni slabo pogledati tudi za Focusom II l.05+ (če govorimo o karavan izvedbi)... če nič drugega je vzdrževanje nekoliko ceneje... pa 1.6TDCi (HDi) mlinček je eden boljših dizlov trenutno na trgu (seveda če govorimo o mašinah pod kubaturo 2000ccm).

O avtomiku pa... hja nisem zasledil nekih večjih kritik. Avtomobile uvaža iz italije, večinoma od leasing hiš tko, da znajo imeti prave oz. realne kilometre. Mogoče ni slabo obiskati še malo hiš, ki uvažajo forde iz Španije - znajo biti veliko bolje ohranjeni kot italijanski.

Meni je (sem kupil forda cca 1 mesec nazaj) eden španski glih skliznu, pa je bil lep (preverjena kilometraža) in tudi ugoden... Na koncu sem dobil SLO poreklo, a to ne pomeni, da je boljši od španskega...

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Že že, ampak je treba malo bolj pogosto tankat
confused-1.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
No tud fokus mi je nekak padu v oko sam mondeo je vseeno klasa višje pa še velik prtljažnik ma. Se pa koker sem gledu za tak dnar nekak mondeo letnik 04-05 za ta denar. Aja pa še prej sem pozabu omenit da se kopuje avto do 2000 ccm pa cirka 100kw nikakor pa ne pridejo v upoštev npr Renaulti in korejci.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
No tud fokus mi je nekak padu v oko sam mondeo je vseeno klasa višje pa še velik prtljažnik ma. Se pa koker sem gledu za tak dnar nekak mondeo letnik 04-05 za ta denar. Aja pa še prej sem pozabu omenit da se kopuje avto do 2000 ccm pa cirka 100kw nikakor pa ne pridejo v upoštev npr Renaulti in korejci.

Res je, Mondeo je klasa višje. A če govorimo o karavanu niti nima ne vem koliko večjega prtljažnika..

Mondeo osnova Prtljažnik [l] 540, ko podreš zice dobiš pa 1700l!

Focus osnova Prtljažnik [l] 503 pri focusu "le" 1525 litrov.

Praviš ne Renaulti... resnici na ljubo je bil moja (pa nisem nek renault fan) prva izbira Megane karavan z dobro opremo, a mi je tudi ušel... zdaj a je to dobro ali ni, se ne obremenjujem - tako pač je
tongue-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Lastniki precej hvalijo Alfo 156, JTD mašine so sploh ene najbolj cenjenih. Ima pa avto manjši prtljažnik.

Ravno obratne imajo kolegi / znanci izkušnje z Mondei, vključno s 1. lastniki. Mogoče poznam samo rojene pod nesrečno zvezdo
wink-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kolega je kupil mondea pri miku iz kopra. korektno mu je povedal, za katerega mu garantira kilometre, za katerega pa ne ...
kupil je tistega z garancijo, 2.0 tdci s 130 km, ghia opremo itd. avto vozi brez problema že drugo leto, je pa letnik 2003.
sem sicer slišal tudi slabe stvari o miku, ampak ne od znancev. če bi sam kupoval, bi šel tudi tja pogledat.
lp in dober nakup.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Tista toyota ma res kr dost kilometrov za sabo no, da ne bo kdo mislu da more bit glih ford

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Kupuje se avto po možnosti dizel od letnika 2003 dalje za maksimalno 8500 Eur pa da ni kak majhen avto ala clio, kaj priporočate? Meni je nekak najbolj padel v oči ford mondeo mogoče ma kdo kakšne izkušnje z njim kako se kaj obnese. Pa še to kakšne izkušnje z prodajalcem avto mik iz kopra?

Kaj pa kaj takega, da greš malo ven iz vsakdanje sivine?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2688399&show=1
grin1.gif

p.s. ta avto je samo primerek, čeprav tudi pride v izbor. Poglej še malo za ostale Lybre....

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
to kar gledaš je že vse 5-6 let staro in z kilometri 100.000 plus.
jaz bi uč vrgel za kakim stilom karavanom z 1.9 multijet motorjem.dobiš za ta denar najmlajši avto ki res da ne bo tako udoben kot kak mondeo ali pa avensis je zagotovo na ravni focusa.plus tega da ima zelo veliko opreme in odličen motor
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2219612&show=1

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik ivi pravi:

grin1.gif

p.s. ta avto je samo primerek, čeprav tudi pride v izbor. Poglej še malo za ostale Lybre....

že kupil lybro??

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik ivi pravi:

grin1.gif

že kupil lybro??

če to mene sprašuješ pol je odgovor ne, mi nekak ne potegne tako kot stilo tudi ne pol bi rajš alfo vzel

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Alfa ma prtlažnik zlo majhen je pol že mondeo bolš, če rabš več placa! Novejši majo že računalniško vodeno turbino 2006 se mi zdi, kako to dela in kok časa nea vem, vleče lepo pa tud poraba se mi ne zdi velka glede na težo in vse ostalo, pa še žarnce lahk menaš k človk hehe...
cheer.gif
Drgač pa AVTOMIK je v redu, bil že parkat tm in so mel vedno lepe avte, če že karkoli z napako so to povedal in tud garancije dajo nekaj, tko da ni kej za bat...