Pomlad prihaja, treba bo nove gume...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ni slaba cena ja! Samo to so verjetno 3 leta stare gume spet.......tak sem jaz pri topolinotu naročil 1x pa nikol več....sem stare gume dobo
10.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Pa si vzel novi model Ecopio ali "stare" originalne? Kolko km so ti zdržale? Seveda nas zanima tudi cena
smile-1.gif

Kolikor vem, so kar "stare" originalne, vsaj po nazivu sodeč (nisem jih še dobil, da bi lahko preveril). S prejšnjimi sem naredil cca. 35.000 km, profila je še vedno dovolj, samo so po treh sezonah po mojem mnenju za zamenjat, ker so ratale nekoliko trde. Nove sem dobil po 73 EUR za kos (letošnja proizvodnja, made in France - samo a se "stare" originalne sploh še proizvajajo?).

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Pa si vzel novi model Ecopio ali "stare" originalne? Kolko km so ti zdržale? Seveda nas zanima tudi cena
smile-1.gif

Kolikor vem, so kar "stare" originalne, vsaj po nazivu sodeč (nisem jih še dobil, da bi lahko preveril). S prejšnjimi sem naredil cca. 35.000 km, profila je še vedno dovolj, samo so po treh sezonah po mojem mnenju za zamenjat, ker so ratale nekoliko trde. Nove sem dobil po 73 EUR za kos (letošnja proizvodnja, made in France - samo a se "stare" originalne sploh še proizvajajo?).

To pa nebi vedel ... jaz tudi študiram, da bi vzel kar stari model "original", ker ne zaupam novitetam, še posebej ne pri gumah. Mislim, da si se kar prav odločil!
aplauz.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Da malo obudim to temo ...

Jaz sem se odločil kar za Michelin Primacy HP MO 205/55R16 91W. Po testih sodeč se je obnesla zelo dobro (najboljše) in tale v W razredu je tudi odlična na mokrem, kar je bil prej glavni Michelinov problem v primerjevi z ostalimi tremi primium konkurenti.

Upam, da mi ne bo žal in da bom zadovoljen z njimi vsaj tako kot z ER300 in da naredim z njimi malce več kilometrov kot z ER300
smile-1.gif

Kaj pa ste sedaj izbrali ostali?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Mah jst morm kupt gume in felge
cry12bpy.gif
mam pa homologiran vse od 16" do 19"

Btw: Jst se tud oziram za ER300

A so še kje kaki kompleti v akciji razn pr Španu?

LP,M

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
@Narodnjak: Sam sem pa vzel falken fk 452, poznaš koga ki bi imel izkušnje s to gumo? Nisem jih še preizskusil ampak po forumih so gumo izredno hvalili.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
@Narodnjak: Sam sem pa vzel falken fk 452, poznaš koga ki bi imel izkušnje s to gumo? Nisem jih še preizskusil ampak po forumih so gumo izredno hvalili.

kolega jih je lansko leto reklamiral pri gume-direkt ker so mu začele preveč tulit, pač smrekca guma, poslal so mu nove pa zaenkrat prav da je bp.

drugače se pa baje zelo dobr drži guma
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Jaz sem jih mel na Stilotu 215/45-17, ampak samo pol leta (pol sem avto prodal). Guma je bla za svoj denar zlo vredu (85€)! Tako po suhem in po mokrem. Ropotat mi še ni začela. Pač smrekca, kot pravi Narodnjak. Kaj več ti pa žal ne morem povedat.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Za Accorda sem ubodel Michelin sport pilot, 225/45/17. Jutri grem na AC in poročam.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Da malo obudim to temo ...

Jaz sem se odločil kar za Michelin Primacy HP MO 205/55R16 91W. Po testih sodeč se je obnesla zelo dobro (najboljše) in tale v W razredu je tudi odlična na mokrem, kar je bil prej glavni Michelinov problem v primerjevi z ostalimi tremi primium konkurenti.

Upam, da mi ne bo žal in da bom zadovoljen z njimi vsaj tako kot z ER300 in da naredim z njimi malce več kilometrov kot z ER300
smile-1.gif

Kaj pa ste sedaj izbrali ostali?

No mene prav tako čakajo nove Michelinke HP Primacy 225/55/16W. Poročam predvidoma naslednji teden ko jih montiram ampak mislim da s temi gumami nimaš kaj falit!

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Evo Michelin Primacy HP so montirane, prvi vtisi so dobri, guma fino mehka in tiha!

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
PS3 ali PS2? Vsekakor poročaj.

Jaz sem si tudi nabavil Michelin PS3, v dimenziji 225/45/17.

Zdej, kolikor sem bral na tujih forumih oz Rosso itd..) načeloma vsi spluvali. Pirelli sem dal za primerjavo, ker sem se sam nagibal k tej znamki, pa so me tile review-i in nasvet vulkanizerja odvrnili od nakupa. Poleg tega, so pa tile Pirelli Zero sistemi že kar stari oz jih nič ne nagrajujejo, vsaj zdi se mi tako. Po drugi strani pa, kar koli kupiš v tem segmentu (Zero sistemi, Michelin PS*, Bridgstone Potenza, itd..), pomojem ne moreš falit - govorim pač za povprečnega uporabnika, zdej kako ekstremisti gledajo na to, nevem.
smile-1.gif

Morda me malo muti hrup - namreč pri 160km/h se kar sliši piš vetra - ne verjame4m da zaradi avta, ker prej nisem tega slišal... je pa res, da primerjam z zimskimi Goodyear UG7+205/55/16, katere se mi zdijo izredno tihe.. lahko tudi, da je za 225 širino to normalno, da so pač glasnejše, napram 205. (prej sem imel na 17colkah neke stare zgonene zimske gume, tako da s tistim ne morem rpimerjati, ker tisto je šele tulilo in zavijalo na ves glas)

Zaenkrat sem zadovoljen - razen hrup pri veliki hitrosti, kar niti ni moteče - pravijo tudi, da naj bi bile bomba na mokrem, pa obraba tudi po Michelinsko majhna. Vožnja umirjena, tudi pri velikih hitrostih imam občutek, da imam vse pod kontrolo. Naj bi bila kar športno naravnana guma, tako da moram čez kake ovinke malo pritisnit, da vidim kako je s tem
smile-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
PS3 ali PS2? Vsekakor poročaj.

Imam Michelin PS2 225/45/17 in sem zelo zadovoljen. Ta vikend sem šel malo po ovinkih ga naganjat in ne morem verjeti kako gume limajo na cesto. Ko pa spustijo pa to lepo začutiš, tudi po zvoku. Po AC pa tako ni težav, tihe in vse.

So pa pričakovano bolj trde od 205/55/16, kar ima boljšo lego in manjše udobje.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Tudi jaz sem izbral tole, danes jih grem namontirat. Zanimivo je, da je cena v LJ precej podobna tisti iz Brežic - torej 79€. Poleg tega pa pri nakupu teh pnevmatik Michelin časti še tank bencina:) Zmaga na polno:)