Pomagajmo Reneju

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ajde alterjevci, pomagajte, da mu uštimajo nogico
cheer.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
180k€ za nogo mal pošnekat ...

jst bi tut A5.
cheer.gif

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #488

Tu vidim
http://www.zenska.si/aktualno/dokazimo-da-dobrodelnost-niso-le-besede-in-pomagajmo-malemu-reneju/

Citat:
V Začetku aprila smo ga tudi obiskali in obljubil nam je popolno okrevanje. Potrebne so 3 operacije, katere je priporočljivo opraviti pri starosti dveh let, ki znesejo skupaj z rehabilitacijo in operacijo za odstranitev fiksatorja 180.000€. Obstaja možnost operacije v Milanu ter nadaljne obravnave na Floridi, kar bi nekoliko znižalo skupni znesek.

No pa pomagajmo fantku

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
10170949_1468297170073237_699118231138291867_n-438x660.jpg

"Zato prosim vse, ki se jih je naša zgodba dotaknila in bi radi pomagali Reneju, da bo lahko še naprej hodil in igral nogomet, da prispevajo poljuben znesek na:

TRR: SI 56 2900 0003 2052 246 pri UniCredit Banka Slovenija d.d.,
Rene Muhamed Taliæ,
Martinuči 2, 5292 Renče.
Swift: BACXSI22 (za nakazila iz tujine), kot namen pa navedete ZA OPERACIJO.

Prek Društvo Vesele Nogice imamo možnost tudi zbiranja donacij prek SMS sporočil in sicer vtipkate NOGICE in pošljete na 1919 za 1€ donacije, ali pa NOGICE5 na številko 1919 za donacijo v vrednosti 5€!

Iz srca se zahvaljujem vsem, ki bodo pomagali! Amela Taliæ (040723408) amelatalic1@gmail.com

Več informacij najdete na spletni strani: http://www.helprene.com/ ali na facebook strani pomagajmo Reneju"

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Kje pa je garancija, da bo operacija uspela? V eu jo ne izvajao, ker jo se niso priznali...

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Kje pa je garancija, da bo operacija uspela? V eu jo ne izvajao, ker jo se niso priznali...

Operacija je rizična, 100% zagotovila ni...

Sem fantiču nakazal nekaj €...

Srečno fant
zmaga.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Tudi jaz bi dal vse za malega, če to pomeni da bo nogo obdržal, pa tudi če to pomeni da jo bodo na koncu odrezali.
Naši bi jo v vsakem primeru

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Tudi jaz bi dal vse za malega, če to pomeni da bo nogo obdržal, pa tudi če to pomeni da jo bodo na koncu odrezali.
Naši bi jo v vsakem primeru

467716-post_slo.gif

Takšno razmišljanje je pravilno.

Pri nas bi zdravniki otroka naredili invalida, ki bi na koncu državo stal še več kot ta operacija.
Pa pri tem ni bistvo v ceni temveč v omejenem razmišljanju.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Bravo. To, kar počnejo (nekateri) pediatri pri nas je dejansko omejenost. In pogosto je razlog ego, ki ne dovoljuje, da kdo podvomi v njihovo doktrino, da kdo spodkoplje njihovo avtoriteto. In to je omejenost, ki je od izobraženega, etičnega človeka zares ne pričakuješ niti v najhujših sanjah. Ko slišiš, da je pediater staršem SVETOVAL, da naj se pripravijo na to, da bo otrok MORAL v invalidski voziček, za otroka, ki je potem močno napredoval (brez razvojne ambulante, brez fizioterapije) in danes hodi brez pomagal, se vprašaš, kaj je to za ena namišljena elita...
Ampak, stvari se spreminjajo, na bolje.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Saj niso samo pediatri, takih omejencev je javnem sektorju ogromno, od socialnih delavk, uciteljic, vzgojiteljev, profesorjev, zdravnikov itn... Prav si povedal, oni so studirani, pametni in ego do konca vesolja. Me razpizdi, ko se spomnim ... Mogoce se v zdravstvu kaj obraca na bolje prav zaradi drugega mnenja in tujine, na drugih podrocjih bo ostala stala. Tudi mlajse generacije v tem sistemu so isti [cenzura].

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Saj niso samo pediatri, takih omejencev je javnem sektorju ogromno, od socialnih delavk, uciteljic, vzgojiteljev, profesorjev, zdravnikov itn... Prav si povedal, oni so studirani, pametni in ego do konca vesolja. Me razpizdi, ko se spomnim ... Mogoce se v zdravstvu kaj obraca na bolje prav zaradi drugega mnenja in tujine, na drugih podrocjih bo ostala stala. Tudi mlajse generacije v tem sistemu so isti [cenzura].

Jah, sistem uničuje. Zato pa čimprej stran od njega.

Jaz recimo vsakemu, ki me vpraša, če se nekaj da naredit povem, da se vse da, samo stane. Potem pa marsikdo samo obrne. Tudi ljudje so krivi za to, da je stanje tako kot je. Ker, citiram (vstavi 3 mestno številko) pacientov: "plačujem pa ja 22eurov na mesec za zdravstvo, pa nič ne dobim" - ja, no shit sherlock, jaz plačujem 20x več, pa lih tako nič ne dobim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem mogu kr zračunat to cifro. No, tudi meni se stemni pred očmi ob podobni cifri na plačilnem listu. In potem mi hočejo tablete za uravnavanje pritiska in pulza še zaračunat, kao sej mate generik... Ma je.be.m vam generik, k sem končno najdu zadevo k nima stranskih učinkov name...

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Sicer se sliši kruto, ampak verjetno je amputacija res najboljša možnost. Dilema je, ali fantu odrežejo nogo in v roku par mesecev zaživi relativno normalno mladost (moderne proteze so čudo tehnike) ali pa bo praktično do konca pubertete večino časa preživel po bolnišnicah, imobiliziran in v bolečinah, na koncu pa bo zelo verjetno slabše mobilen kot s protezo. Ampak noga bo pa le iz mesa in kosti.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11130646

RESULTS: The patients who underwent amputation were able to perform more activities than those who had a lengthening (mean activity score, 0 compared with 1.2 points; p<0.05), and they had less pain (mean pain score, 0.2 compared with 1.2 points; p = 0.091), were more satisfied and had a lower complication rate (0.37 compared with 1.91; p<0.05). The patients who underwent amputation also had fewer procedures (1.9 compared with 7.0; p<0.05), at a lower cost ($7016 compared with $26,900; p<0.05), than those who had a lengthening. Lengthening was successful in equalizing limb lengths; the mean limb-length discrepancy, assessed in nine of eleven limbs, was 0.7 centimeter.
CONCLUSIONS: This study demonstrated that children who undergo early amputation are more active, have less pain, are more satisfied, have fewer complications, undergo fewer procedures, and incur less cost than those who undergo lengthening. This was true even though good results were obtained with the lengthening procedures and most patients achieved limb-length equality, were able to walk, had minimal pain, and were quite active.

Argumentacija odločitve za amputacijo s strani ameriške družine pred isto dilemo:

http://www.lisaelaine4.blogspot.com/2011/08/then-there-were-two.html

Ergo: Če sinu želijo dobro, naj raje zbirajo denar za čimveč čimboljših protez. Bo fant verjetno veliko srečnejši.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ha, pazi se zdaj replik v stilu: "Kdo ti bo pa verjel?!" in "Always with the numbers... Mister Stephen... Fuckin' Hawking..."
tongue-1.gif