Polito mleko v avtu

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hm - očetu se je v avtu polilo pet litrov mleka. Zadeva smrdi, čeprav je šel avto takoj na čiščenje. In verjetno še nekaj časa bo.
Ima kdo kakšno idejo, kako vsaj zmanjšati neznosen vonj ...
uf-1.gif

BTW - zanimivo je, da se je to zgodilo le nekaj dni po tem, ko mi je kolega pripovedoval, da se je to (pred leti) zgodilo njegovemu očetu.
bonk.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Načeloma so mu rekli, da so očistili ... za 40 EUR - in to samo to (drugega niso čistili).
Vendar je še po dveh dneh videl mleko, zato je malo v dvomih, če je bilo res temeljito očiščeno. Je pa smrad res močan.

Poleti se je znancu v povsem novi Hondi Accord polil cel hobok barve za fasade ...
evil.gif
ven jo je kar s "fanglnom" metal.

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Bol da kar avto zamena ne bo šel vonj ven, kolega je glih tako polil mleko in je smrdelo še po enem letu kljub večkratnemu čiščenju .Mleko je jeba za ven spravt, drgač pa veliko uspeha še posebej sedaj ko se bliža poletje.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tapicerijo ven, potem pa nesi na kak čistilni servis. Po navadi se zadevo najprej skrtači z milnico, potem pa sledi mokro sesanje oziroma ekstrakcija. Postopek se ponovi tudi večkrat, če je potrebno, vendar običajno zadostuje že enkrat. Potem se pač počaka da se posuši in to je to.
Bi pa morali obvezno še karoserijo očistit tačas, ko je na čiščenju tapicerija. Minimalno kar je bi bilo to, da se jo temeljito obriše oziroma spere, v vodo pa se da močno parfumirano čistilo. In brezpogojno mora biti VSE suho (torej avto in tapicerija) preden tapicerijo tlačiš nazaj noter.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Avto očistit dobro, naparfumat in dat razne dišave notri, pa potem po zelo hitrem postopku poskusit prodat. Nam se je enkrat mleko polilo po avtu - samo dva litra, a ni šel vonj zaboga ne ven...
crazy1.gif

Mleko je res delikatna stvar in vonja se ne znebiš praktično nikoli. Za v bodoče pa če prevažaš mleko, poskrbi za stabilnost kanglic (ali karkoli že imaš) in nekako zakomavhaj da se ne more v nobenem primeru prevrnit...

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Mlek je res k***... pa ne sam mlek...

Čakte da se PiLLLe oglas, mo on eno podobno štorijo
hysterical-1.gif

LP,M

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ej, za prvo krinko bi blo OK, sedeže se prekrije z nekakšno odejo ali dekco (ko npr. pride potencialni kupec avto pogledat), toliko da kao malo vonj zadušiš, vrata imaš pa odprta kolikor je le možno da se pač zrači .... se pa strinjam - vonj je ne oduren, ampak ogaben. Nikomur ne privoščim da se mu kaj takega pripeti.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
To da zadušiš vonj ta moment ko ga prodajaš NI rešitev, treba to spucat vsaj v tolikšni meri da ne bo kupec zavohal v parih dneh...

LP

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Za takšne zadeve se obnese, če jih prevažaš v kakšni škatli ali gajbici, tako da so dobro založene in se ne morejo prevrnit.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kje se mu je polilo mleko, po sedežih, po tleh, v prtljažniku...?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Meni se je nekoč pred prvim sedežem polilo. (zaviranje pred divjadjo) KLjub temu da sem takoj čimveč tapecerije (ne pa vse) takoj opral z vapom in šamponom je bil smrad stalno prisoten.
Zato če imaš polito po kakšnem tažko odstranjlivih tapicirngah si ga nahebal.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja - jeba je, ker ja mleko dal za svoj (vozniški) sedež in se mu je polilo po tleh. Vseh pet litrov
crazy1.gif

In verjetno je to kar težko odstraniti ven - skratka - jeba.

Kar zadeva prodajo - načeloma sicer nima namena prodajat, vendar mi tudi ni všeč ideja, da bi nekomu podtaknil takšno skrito zadevo. Jaz tega ne bi mogel. Malo človeka pa mora ostati v nas.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:

Kar zadeva prodajo - načeloma sicer nima namena prodajat, vendar mi tudi ni všeč ideja, da bi nekomu podtaknil takšno skrito zadevo.
Jaz tega ne bi mogel.
Malo človeka pa mora ostati v nas.
Tudi jst ne .
wink-1.gif

zmaga.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Meni se tudi zdi precej umazano, ko nekateri takole flegma svetujejo tako packarijo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
KSZ

Avto očistit dobro, naparfumat in dat razne dišave notri, pa potem po zelo hitrem postopku poskusit prodat. Nam se je enkrat mleko polilo po avtu - samo dva litra, a ni šel vonj zaboga ne ven...
crazy1.gif

Mleko je res delikatna stvar in vonja se ne znebiš praktično nikoli. Za v bodoče pa če prevažaš mleko, poskrbi za stabilnost kanglic (ali karkoli že imaš) in nekako zakomavhaj da se ne more v nobenem primeru prevrnit...

Res, bejba, tema je o čiščenju ostankov mleka in ne o svetovanju, kako naj zajeba nič hudega slutečega kupca
rolleyes-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
mal off topica

a je to naključje da maš ti tak nick?
grin1.gif

evil.gif

Ta je pa dobra ... res je bolj ali manj naključje. Pred leti sem ga malo nerodno izbral - ko bi vsaj bika vzel, ne pa kravo
stupid-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
hysterical-1.gif

... drugače pa... vzemi od Opala čistilo za odstranjevanje madežev (ponavadi je med praški, je v manjšem lončku), z Opalom namažeš fino (če je na tleh recimo, zdrgni še s kartačko za roke, če je na sedežu s čim bolj nežnim), Opal se spremeni v gosto peno, ki ven potegne marsikaj in potem samo z globincem ki dobro vleče posesaj vse ven - sredstvo proti penjenju je obvezno drugače imaš lahko še pena party
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Problem je, da je mleko odlično gnojilo za raznorazne bakterije in dokler ne odstraniš prav zadnje kaplje mleka, bo to smrdelo in smrdelo, ker se bodo samo redile nove bakterije (te pa so vir smradu).
Zato pa je razlitje cisterne z nafto bistevno manjša ekološka katastrofa kot pa razlitje cisterne mleka.