Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kako dolgo je potem mir s spoliranimi žarometi?
Za druge ne vem, pri meni bi moralo biti najmanj 2 leti zaradi zaščitne politure.
Ker si že želel luknjo: sicer vem, da mi bo žal, da ti odgovarjam ampak v interesu pravilne obveščenosti bom vseeno komentiral tvoj zapis.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jaja... ker je to taka znanost.
Vsak ličar, ki jih je pripravljen spedenat z namenskim lakom bo naredil 10x bolje kot vsako poliranje. Namaz čez pa lahko kupiš tudi sam.
Vsak je sposoben luči spolirat sam 10x več časa si mora vzet pa bo rezultat mogoče še boljši kot če ti profi na hitro (da je čimveč profita).
Vsak ličar očitno ni sposoben tega spedenat, ker nekateri naredijo z ''namenskim'' (pozor na narekovaje, ki nakazujejo na to, da lak NI bil ustrezen, da me ne boš slučajno narobe razumel
) lakom, ki se začne čez cca. eno leto luščit. Sem že imel v delu nekaj takih avtomobilov in recimo konkretno sam za to uredit zaračunam višjo ceno, ker je zadevo prekleto težko spravit dol tam kjer še dobro drži.
Absolutno verjamem, da so ličarji, ki zadevo trajno uredijo, ampak po mojih izkušnjah vsak NI tak. Torej je dejansko tvoja izjava napačna.
Sedaj pa k pravemu laku za plastiko: po besedah ličarja, kateremu zaupam, je cena tehle ampulc konkretna in recimo on računa za polakirat dva žarometa 100 EUR. Bo pa zadeva trajna. Zaenkrat se še nobena moja stranka za to ni odločila ravno zaradi cene. Torej recimo, da je to ena ''luknja'' v tvojem predlogu.
Isti komentar glede VSAKEGA velja tudi za to, da si vsak zna spolirat luči. Zadeva ni astronomska fizika, ampak očitno spet vsakemu ne uspe. Sem popravljal za nekaterimi, ki so ''čistili'' z zobno pasto (video na youtube-u), pa jim še vedno ni šlo čez tehnični. Ravno tako sem že popravljal žaromet, ki je bil ''zažgan'' (glej moje opozorilo zgoraj). Tako da ta tvoja izjava spet ne drži. Rekorder je bil pa tale (mi ni hotel izdati s čim so zadevo ''polirali''
; poleg tega zanimivega efekta ''poliranja'' so še pobrusili lak na plehu cca. 2cm od žarometa):
Sedaj pa še glede kitov za poliranje, tukaj se skoraj strinjam s tabo. Dejansko te to pride med 20 in 30 EUR, pa še nekaj časa moraš za to porabit. Nekateri v temu uživajo, da sami poštimajo avtomobil in recimo, da se to njim splača, saj je ta dober občutek, da si nekaj sam uredil tudi nekaj vreden. Za tiste, ki pa nimajo te ''dodane vrednosti'' je pa skoraj stroškovno nesmiselno, da gredo v to. Sploh, ker rezultat v 99% zagotovo ne bo na nivoju profija.