synthman te pa idi v Ameriko, kjer te bodo vklenili za postopek. Ti lepo reče niste aretirani ampak zaradi moje in vaše varnosti vam bom nadel lisice.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
To pri nas še dolgo ne bo, ker naši policaji raje vidijo, da ni nič posnetega, potem pa sami že napišejo in povedo tako, kot njim najbolj ustreza.Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
zaradi takih in podobnih dilem, so se američani nauči, da vse snemajo cel pregon, postopek in kaj vem kaj še. potem ni več dileme ali so ravnali prav ali ne
to bi morali uvesti tudi pri nas, ker je med policaju tudi kar nekaj prenapetežev
Še na laserske radarje ne morejo montirat fotoaparata, da slika istočasno z radarjem. Imajo brez več maneverskega prostora, tako lahko izmerjen rezultat predočijo tudi komu drugemu.
Citat:
To pri nas še dolgo ne bo, ker naši policaji raje vidijo, da ni nič posnetega, potem pa sami že napišejo in povedo tako, kot njim najbolj ustreza.Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
zaradi takih in podobnih dilem, so se američani nauči, da vse snemajo cel pregon, postopek in kaj vem kaj še. potem ni več dileme ali so ravnali prav ali ne
to bi morali uvesti tudi pri nas, ker je med policaju tudi kar nekaj prenapetežev
Še na laserske radarje ne morejo montirat fotoaparata, da slika istočasno z radarjem. Imajo brez več maneverskega prostora, tako lahko izmerjen rezultat predočijo tudi komu drugemu.
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Komu drugemu težko podtaknejo hitrost, saj so enkrat povedali, da radar hitrost kaže samo določen čas. Ne posname enega in potem to hitrost plačujejo vsi ustavljeni tisti dan, ne se hecat.
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
verjetno ti ni jasno, kaj je privat zemljišče.
zakaj so potem 2 roparjema vrnili, denar ki sta ga ukradla poštarju?
zakaj so jima vrnili poštarsko torbo, ki sta jo ukradla skupaj z denarjem?
lahko ga na lep način prosi, če lahko pride zraven, da se pogovorijo.
ne more pa ga kar sprejat s solzivcem, samo zato, ker je južnjak/cigan/malo črn/,...
on bi mu na privat zemljišču pisal kazen, da ni bil pripet?
ti si ne odpneš varnostnega pasu, ko parkiraš avto?
Citat:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Komu drugemu težko podtaknejo hitrost, saj so enkrat povedali, da radar hitrost kaže samo določen čas. Ne posname enega in potem to hitrost plačujejo vsi ustavljeni tisti dan, ne se hecat.
Cel dan ne, lahko pa prehitro hitrost pokažejo še naslednjemu. oziroma vsem v naslednjih 15-tih minutah.
Al pa če nameri kakega znanca, ali kolega, ki ga hitro spusti, pa potem zaračuna naslednjemu, ki pripelje mimo.
A je hud tehnični problem zraven radarja montirat še kamero?
Mene je ustavil policaj in mi očital hitrost, ki je bila precej višja, kot pa sem v resnici peljal. Zahteval sem, da mi pokaže radar, pa mi ga ni hotel pokazat. je rekel da ga nimam pravice videt. Ko sem se nad postopekom pritožil na policijo, so mi odgovorili, da je policaj ravnal po zakonu in naj plačam.
Iz česar sledi, da policaju ni treba niti merit, niti pokazat meritve, samo reče da si peljal kot si izmisli, pa moraš plačat.
Torej praviš, da policaji kazni ne izrekajo glede na prekršek, ki si ga storil? Ampak imajo za kaznovanje svoja subjektivna merila, ki z vožnjo in prekrškom nimajo nič skupnega. Popolnoma neprofesionalno in nedopustno ravnanje policajev je to.Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Synthman ma probleme s policisti samo zato ker na policistovo trditev "niste bili privezani z varnostnim pasom" odgovori "itak, bukselj, če sem pa prbit ejga"... Mora se potrudit pa kaj lepše odgovorit pa bo morebiti tudi lepše obravnavan...
Citat:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Mah, sej je jasno kaj je blo: ko sta vidla da je policija za njima sta pospešila (to so panavadi taki ki se policije že kar preventivno ogibajo, ker imajo itak zmerom kaj "za bregom"), .....
In kaj od tistega "za bregom" je množica policajev našla, razen nepripetega pasu?
a so policaji nesposobni, al pa nista imela nič za bregom.
Vse je možno, prav lahko, da policaji NISO imeli modre luči, tud lahko da so jo imeli, pa da jo fanta nista pri belem dnevu opazila, (še vedno nista kriva) , kar ni nič čudnega, al pa da sta imela še kaj " za bregom" pa nesposobni policaji tega niso našli.
Mene je že enkrat ustavil, takole z lučjo za mano - sem se umaknil na prvo možno mesto, ko sem jih opazil, policaj pa mi je rekej, zakaj nisem že prej ustavil, ker je dolgo vozil za mano - sirene pa ni dal. Ja nisem jih opazil, kaj naj zdej? Bi pa dal sireno, če je videl, da nisem opazil luæi. Takrat sem jo odnesel brez kazni, ker me je ustavil za brezveze. se je policaju samo zdelo da sem pijan.
Kako naj policaji dokažejo, da so imeli luč, sireno in da sta mulca to tud opazila? Če so res vozili 1km mora bit prič ki bi potrdile eno ali drugo plat zgodbe dovolj.
ker, tudi če so luč imeli in jih mulca nista videla, potem nista nič kriva.
Vsekakor pa nimajo policaji nobene pravice ukrepati na domačem dvorišču, ko sta mulca z vožnjo že zaključila. Tam ni obvezno, da si pripet s pasom. Če sta jim mulca ušla, naj moško sprejmejo poraz, naj bi jih pa prehiteli in ustavljali od spredaj, v tem primeru mulci nebi imeli opravičila, tko pa mirno lahko rečeta, da policajev z lučjo nista videla.
Za zdaj je obratno. policaji nas lahko jebajo v glavo, mi pa nič ne moremo, pritožbe pa po defaultu zavrnejo.Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Nekateri pač hočete iz policaja narediti neuporabnega pajaca brez pooblastil, ki se ga bo lahko jebalo v glavo. Sedaj pa počakajmo, da kakšen policaj reče, da je to že zdaj tako.
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Vaginko samo eno sporočilo za tebe: Upam, da te kdaj dobim na cesti, ker takrat si pa nafukal. Pregledal ti bom vsako žarnico posebej, pregledal ti bom tlak v gumah, homologacije za lite felne, auspuh, spojlere,...Če ti bo luč svetla za milimeter previsoko dobiš kazen, če boš samo eno nazaj gobcal te bom pelal na PP in dal kazen za grdo obnašanje do uradne osebe, JRM in še kaj. Če boš pa kaj pihnil pa še tolko boljše za nas. Ti uličar se iz nas neboš norca delal. V resnici iz sebe norca delaš.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
privat lastnina je nekaj nedotakljivega kar smo dobili z EU. tko da..
Citat:
Policaj te mora zaustavljati nedvoumno in tako, da ga ti opaziš. Že zadaj za tabo prižge luč, (brez sirene) pa ga ti ne vidiš nisi v prekršku. Mulca trdita, da plave luči nista videla.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Policist te zaustavlja, ti se ne ustaviš. Tukaj je debata zaključena in tisti, ki je v prekršku nima kaj piskat.
Ti bi kaznoval na osnovi tvojih domnevanj? brez dokazov?Citat:
Uporabnik predator pravi:
Če sem prav slišal je eden izmed njiju, ko sta policista opravljala postopek hotel v hišo po "telefonsko številko od odvetnika". Seveda se mi kar dozdeva kaj bi privlekel iz hiše.
Policist/i so ravnali povsem pravilno. Kapo dol
Policaji so ravnali popolnoma napačno, in nezakonito. In tudi nespametno.
Policaji so zavestno provocirali mulca, da so jima lahko nabili čimveč kazni. Inkasantstvo pač. Če bi si policaji samo zapisali številko avta, in lastniku poslali po pošti položnico za pas, mulca z nobeno pritožbo nikamor nebi uspela. Saj najbrž sta policaja provocirala občana tud pri kliničnem, samo da sta tam policaja nazaj pokasirala par strelov, ko je je občanu utrgalo.
Kaj drugega, kar naj bi mulca imela "za bregom" pa policaji al niso našli, al pa ni bilo, al pa so proč gledali.