Se enkrat: za napredovanje s poloznicami imas majhen nabor delovnih mest kamor lahko napredujes. Ker je struktura uniforme pac taka. Zdej ce je zate napredovanje to, da nekdo postane pomocnik komandirja pol mava pa razlicne vatle glede napredovanj.
sej nima veze koliko je delovnih mest na supu, pomočniki komandirjev verjetno ne hodijo ven na teren in nabijajo položnice zato da bodo enkrat prišli na sup. to delajo policisti. in policisti imajo možnost da bodo prej napredovali če bodo všečni nadrejenim in če bodo skrbeli za statistiko. sej večino položnic itak nabijejo najnižji na lestvici, ker se jim gre, da se bodo malo dvignili ker kot sem rekel denar nikomur ne smrdi.
Pa saj sem napisal...v duhu županskih volitev sem prišel do tega sklepa. Gledam face po TV ki so ble obremenjene že mandat ali 2 nazaj...vmes so se nabirale samo nove stvari na njih...pa se še zmeram smejijo iz TV ekranov...
Mislim da ne rabiš ravno strokovnjaka mojega kova da ti pove da nekako 8 let je pa že malce dolga doba in da bi blo že fajn da bi se v naši državi že kaj sprocesiralo...
Sem izklopil možgan...pa bom laično vprašal... A na sodnike se pa ne morte spravit...v smislu da zaj... preveč stvari...da bi jih kot organ pozval k odgovornosti?
Glede položnice...mislim da jemlješ preveč osebno...ni vsaka šala avtomatsko napad direktno nate...resno nikoli nisem nekaj osebno probal sledit tvoji karierni poti...niti mi nikoli ni uspelo slediti vsemu policijskemu izrazoslovju v najinih debatah...ponavadi kdorkol me je kaj vprašal si bil vedno policaj ki nima več lizike
In če sem iskren...mam glede na tvoj "ton" tud občutek kot da ti je nekdo res vzel "liziko"
Poznam policista, ki je bil 15 let policist na prometni policiji, nato pa postal kriminalist na SKP ju na gospodarskem kriminalu. Tako, da v policiji je s pisanjem poloznic vse mogoceSeveda ima veze. Ti zagovarjas tezo da ima folk ki pise poloznice vecje moznosti napredovanj.
Jaz pa ti dokazujem da temu ni tako, ker prometniske duse nimajo kam it, ker ni delovnih mest za njih. Ni jih. Ne morta dva enga delovnega mesta zasedat.
Po drugi strani pa policisti ki ne pisejo poloznic (ampak se posvecajo npr kriminalu) lazje napredujejo znotraj postaje in pa tudi visje na regijo ter na drzavni nivo (ker je za kriminal vec mest za it naprej).
Zdej pa mislim da se nima vec smisla ponavljat.