Policisti, ta mladi

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Kot ze nickolikokrat doslej si stvari razlagas po svoje.

Skoda casa za ponovne razlage. Tujec mora pri sebi imeti potovalni dokument (ne v sobi, pri kolegu, 10 min stran) ampak pri sebi.

...pa policajček mora tudi biti trezen na delovnem mestu...mene ko vstavijo prvo alkotest delajo, pa ne vem ali so sami trezni ali ne...morda bi najprej on pihnil na frulico, pa gremo potem dalje s postopkom...

o_O

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za koliko kozlarij pa naši policaji opalijo kazni, pa da ne razmišljam, ker postanem totalno zamorjen !
Plačal sem kazen za prepočasno vožnjo mimo radarja ( !!! ) , plačal sem za pregorjeno kratko luč, čez eno leto in nov model avta me je pa samo prijazno opozoril (I) - ???

Policaji pri nas so samo inkasanti. Po njihovih trenutnih metodah dela lahko celo sklepaš, katera opcija je trenutno na vladi ter koliko državo pravkar jeblje pri denarju za tekoče stroške.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne vem če je kdo tule sploh izpostavil dejstvo: če si gost v hotelu, kampu itd, moraš osebni dokument pustiti na recepciji. Ponekod imajo prakso, da zadržijo osebni dokument samo enega iz skupine, ponekod pa kar vse.

Od vedno vem, da sem v prekršku, če sem pravkar nastanjen nekje v hotelu. Mislim da sem do sedaj samo nekajkrat izjemoma doživel, da so mi ob prijavi enostavno fotokopirali osebno in jo vrnili .

Nekaj podobnega se je zgodilo tu. Njihovi dokumenti niso bili v hotelskih sobah, ampak na recepciji.

Vidiš jaz pa imam v zadnjih par letih povsem drugačne izkušnje: več HR kampov - vpišejo podatke in vrnejo na željo, res da včasih v gneči rabijo kako uro. V tujini striktno fotokopija in vrnejo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.957
2.634
113
Ne vem če je kdo tule sploh izpostavil dejstvo: če si gost v hotelu, kampu itd, moraš osebni dokument pustiti na recepciji. Ponekod imajo prakso, da zadržijo osebni dokument samo enega iz skupine, ponekod pa kar vse.

Od vedno vem, da sem v prekršku, če sem pravkar nastanjen nekje v hotelu. Mislim da sem do sedaj samo nekajkrat izjemoma doživel, da so mi ob prijavi enostavno fotokopirali osebno in jo vrnili .

Nekaj podobnega se je zgodilo tu. Njihovi dokumenti niso bili v hotelskih sobah, ampak na recepciji.

Osebnega dokumenta ti turistični delavci ne smejo zadržati. V razvitem svetu naredijo slip kreditne kartice in to je to.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
V Sloveniji je zadrzevanje dokumentov prekrsek (ja, na recepciji ti ne smejo zadrzat dokumentov, tudi drugje ne smejo dokumenta vzeti kot npr garancijo da se bos vrnil)...

Moje izkusnje v tujini so take, da mi dokument vrnejo po nekaj urah (ko me prijavijo - sklepam). Za garancijo da bom placal imajo itak kreditno kartico.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Sajze, osebno imam pri sebi samo ko sem v avtu, oziroma ko imam denarnico pri sebi. Se ko grem na bicikel, je nimam prakticno nikdar. Tam bi jo v primeru nesrece res potreboval.
A bi se zlizal s fotko osebne?
Zelo malo ljudi je dejansko kaznovanih ker nimajo dokumenta pri sebi. Obicajno se izrekajo opozorila. Tako da je IMHO skrb odvec.

Se enkrat - ni bil problem ker so bili le brez dokumentov ampak ker so mejo prestopili tako. In za take prekrske na obmocju NG redno kaznujejo tujce. Ampak ce si nekdo nakljucen je kazen potrebno placat, ce si pa nek plesalec in se malo pobunis v medijih pa kazen ni vec sorazmerna.

Enakost pred zakonom my ass.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Ne vem če je kdo tule sploh izpostavil dejstvo: če si gost v hotelu, kampu itd, moraš osebni dokument pustiti na recepciji.

Ne vem po kakšnih hotelih ti hodiš, ampak meni dokumenta na recepciji še nikoli niso zadržali dlje kot za par minut (ponavadi kar počakam, največ pa, da odnesem stvari v sobo in ga poberem, ko grem prvičmimo recepcije), seveda zaradi prijave gosta, ki jo morajo po zakonu naredit. Ne pri nas, ne pri sosedih (v katerokoli drugo smer), ne kje drugje.
Ni šanse, da stopim iz hotela, ne da bi mi dali dokument nazaj. Zakaj bi ga pa sploh imeli?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm... men v kampu hr vedno zadrzi osebno. sicer mi je bolj vseeno, mam se druge pri sebi, ce bi bila pa panika, bi pa policaj poklical v kamp in preveril. ce majo tko zrihtan, naj se znajdejo.

v doticnem primeru gre pa za prehod meje brez dokumentov, tko da tuki ne gre enacit z vasimi dozivetji...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Zelo malo ljudi je dejansko kaznovanih ker nimajo dokumenta pri sebi. Obicajno se izrekajo opozorila. Tako da je IMHO skrb odvec.

Se enkrat - ni bil problem ker so bili le brez dokumentov ampak ker so mejo prestopili tako. In za take prekrske na obmocju NG redno kaznujejo tujce. Ampak ce si nekdo nakljucen je kazen potrebno placat, ce si pa nek plesalec in se malo pobunis v medijih pa kazen ni vec sorazmerna.

Hvala
Sem se spomnil dogodka pred cca 15 leti
En teden po pustu nas pod Trojanami ljubljanski policaji ustavijo. V 40 let starem Volvu(lastnik prijatelj ki ni bil prisoten), nasemljene. Dva imela dokumente, dva ne. Takrat je bil Lončarič? Precej na tapeti (tihotapec). Zadnja dva preveril po zvezi in nas spustil naprej.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
EU je res zmedena. Torej, je se meja al ni med Slo in Ita? Ker, ko jaz peljem babo v Ikejo v Ita, je meja prazna in ni enega policaja, a oni so bili v prekrsku, ko so sli cez "mejo" brez osebne...WTF?

19. jul 2007
2.890
1.605
113
brez dokumentov ampak

Apollo8

Kakšna je razlika, če te ustavijo v Čatežu ali v NG (državljan 3 države, imaš vse legalno, le tisti hip nimaš dokumenta pri sebi) v pravni podlagi in v rednem ravnanju policije (Schengen).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
EU je res zmedena. Torej, je se meja al ni med Slo in Ita? Ker, ko jaz peljem babo v Ikejo v Ita, je meja prazna in ni enega policaja, a oni so bili v prekrsku, ko so sli cez "mejo" brez osebne...WTF?

Seveda je meja. In za prestop meje v drugo državo članico EU rabiš osebni dokument. Če te noben ne kontrolira na meji še ne pomeni da meje ni oz. da ne rabiš dokumentov. Nadzor meje se vrši danes preko policije kjer se jih imenuje enota za izravnalne ukrepe, to so policisti ki primarno delajo mejne kontrole oz. sodelujejo pri akcijah s tujimi policisti na meji in čez mejo.

Če nimaš dokumenta ko greš v ikeo in te ustavi taka enota te bodo lepo ali oglobili ali pridržali ali pa odstranili nazaj čez mejo. In ja to se dogaja in tudi redno. Če imaš srečo pa lovijo kakšnega prebežnika postavijo pa tudi na bivše mejne prehode zapore in pregledujejo vse.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
pred tedni v HR v hotelu 5* je osebne potegnila skoz skener in dala dokumente nazaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kaj ces lepsega za kaksno zlorabo. Smo se ravno pred dnevi kregal da samo banke lahko kopirajo dokumente pa se kaksne druge ustanove. Hoteli skoraj gotovo ni med njimi.