Zadnjič me je ustavila kareta, do okna stopi en testosterona polni mladi policajček in mi začne težit, češ kdo za vraga mi je homologiral zadeve na vozilu...jaz njemu mirno, da RTI in da imam za vse papirje ter ga vprašam, če po zakonu kljubtemu ne bi smel imeti. In on meni začne grozit s kaznijo, mi face zvijat in glasove spuščat.
Sem ga samo debelo gledal, mu izročil papirje in ko je vse pregledal je iz "kazni" nastalo opozorilo. Naslednji dan sem povprašal kolega pravnika kako je s tem in je rekel, da je policaj bil v zmoti...
Ni me motilo nič drugega kot njegovo vedenje, ki pa je nasploh značilno za mlade policiste, ki jim je država dala, po mojem mnenju, absolutno prevelika pooblastila in iz tega črpajo prepotentnost. Jao, saj razumem, da je potrebna represija v določeni meri za obstoj reda v državi, vendar kaj si vse policisti lahko dovolijo v naši državi je pa že absolutno pretirano- npr. kljubtemu, da je dokazano uporabil prisilna sredstva protivpravno, si v primeru samoobrambe lahko kaznovan z zaporom!
Ajde, povejte svoje mnenje...
Ni me motilo nič drugega kot njegovo vedenje, ki pa je nasploh značilno za mlade policiste, ki jim je država dala, po mojem mnenju, absolutno prevelika pooblastila in iz tega črpajo prepotentnost. Jao, saj razumem, da je potrebna represija v določeni meri za obstoj reda v državi, vendar kaj si vse policisti lahko dovolijo v naši državi je pa že absolutno pretirano- npr. kljubtemu, da je dokazano uporabil prisilna sredstva protivpravno, si v primeru samoobrambe lahko kaznovan z zaporom!
Ajde, povejte svoje mnenje...