Nepoznavanje prava skoduje.Si bom zapomnil in naslednjič ko me policist ustavi in da frulico ga bom "civilno" pridržal dokler se ne potrdi sum da ni tudi on ropar na begu. Ker kaj pa veš, če je en tak so lahko vsi. Ti praviš da imam pravico, bomo videli ...
Ravnanje ki spodbuja osumljenca da strelja vsepovprek na otroškem igrišču spada na splošno pod povzročitev splošne nevarnosti. Mislim da vzročno posledične zveze ni težko potegnit. Konekoncev se je nek čustveno labilen osebek zaradi poseganja v dogodek šel uspešno ustrelit.
Oz. obrnimo dogodek okoli. Če nebi nihče herojsko tekal za osumljencem bi bil ta najbrž še vedno živ in zdrav, pogumni občan bi danes lepo pil dalj špricar v bifeju (namesto da ga sedaj na naše stroške oskrbuje zdravstvo). Edino kriminalisti bi imeli nekaj več dela, to je pa res.
Pa sej je že večkrat kdo lovil roparja in je dobil priznanje policije! enega celo poznam, ki je preprečil rop bencinske črpalke pa je dobil tudi priznanje. Malce se je sicer tožaril z roparjem ker mu je dal preveč vzgojnih pa ni bilo nič iz tega.Si bom zapomnil in naslednjič ko me policist ustavi in da frulico ga bom "civilno" pridržal dokler se ne potrdi sum da ni tudi on ropar na begu. Ker kaj pa veš, če je en tak so lahko vsi. Ti praviš da imam pravico, bomo videli ...
Ravnanje ki spodbuja osumljenca da strelja vsepovprek na otroškem igrišču spada na splošno pod povzročitev splošne nevarnosti. Mislim da vzročno posledične zveze ni težko potegnit. Konekoncev se je nek čustveno labilen osebek zaradi poseganja v dogodek šel uspešno ustrelit.
Oz. obrnimo dogodek okoli. Če nebi nihče herojsko tekal za osumljencem bi bil ta najbrž še vedno živ in zdrav, pogumni občan bi danes lepo pil dalj špricar v bifeju (namesto da ga sedaj na naše stroške oskrbuje zdravstvo). Edino kriminalisti bi imeli nekaj več dela, to je pa res.
Nepoznavanje prava skoduje.
zarad mene se ti komot smesis se v RL, ocitno na forumu ni dovolj
Vsak dan prvi - 24ur.com
Vodilni slovenski spletni medij: aktualni dogodki iz Slovenije in tujine, športne novice ter ekskluzivni prispevki iz sveta zabave.www.24ur.com
Kaj boste pa rekli na to?
Saj mislim, da smo bili tudi tu na forumu že večkrat enotni ... Dej, če si zajebal, priznaj. Ne pa lagat v oči celotni javnosti, ker te bodo slej kot prej požrli. Besede "oprosti" pa ne bo nihče zameril.
Tu si ga ti malo pihnil.bomo počakal kaj bo
tale članek je pisal en ki nima pojma o ničemer
recimo:
vojaška obveščevalna služba OVS
je obveščevalno varnostna služba mors - ne vojaška
vojaški kriminalisti
there's no such thing
so kriminalisti iz OVS in niso nobeni vojaški kriminalisti ampak čist lepo civilisti
Delavci OVS, ki opravljajo varnostne naloge, imajo pri preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju kaznivih dejanj na obrambnem področju pooblastila, kot jih zakon določa za policijo.
V glavnem 24 ur v vsem svojem sijaju.
Jaz pa sem vesel, da se obstajajo taksni ljudje, ki jim je mar, ki ne pogledajo vstran in recejo, uf to pa je nevarno ne bom se vtikal. Naslednjic bo mogoce kdo pretepal zensko na cesti, morda posili kaksno drugo ali drugega (tudi to se dogaja); bi si tudi pri tem zelel, da se ne vtikajo drugi in da se prepusti policiji? Ali pa pri prometni nesreci, ne bom se vtikal, ker bom imel pol probleme na sodiscu, ne bom pomagal ponesrecencu, ker bom imel tezave, ce ne bo ok moja pomoc.Sam se nič ne smešim, meni je bilo do sedaj povsem logično da se civilist nima kaj vpletat v preprečevanje kaznivih dejanj. Očitno se motim in je tako dejanje zaželjeno in celo nagrajeno.
Torej stopnja dalje od raznih vard so potem lahko tudi civilne milice ki opravljajo nalogo policije (zaznava kaznivih dejanj in pridržanje do prihoda uradnih organov)?
Edino kar mi sedaj ni logično zakaj se rabi v trgovskih centrih ipd. varnostnike (z zelo striktno pogojenimi pravili kje, kako ter koliko časa lahko zadržijo storilce kaznivih dejanj), če lahko te naloge prevzema vsak od zaposlenih in/ali celo sami kupci.
Se enkrat.Nisem, to je vojaška policija.
Vojaška policija skrbi za vojaški red in disciplino, varnost vojaškega prometa, preprečuje, preiskuje in odkriva kazniva dejanja v vojski, za katera je predpisana denarna kazen ali kazen zapora do treh let ter varuje objekte in okoliše, ki so posebnega pomena za obrambo.
To niso kriminalisti.
Se enkrat.
vojaska policija ima tudi svojo specialno enoto in enoto vojaskih kriminalistov. Delajo v civilu in se izkazujejo s sluzbenimi izkaznicami. Enako kot kriminalisti civilne policije. S tem da uniformiranci delajo kot vojaki/podoficirji/oficirji, ti ki so v enoti kriminalistov (in imajo tudi tak naziv) pa so vojaski usluzbenci.
zdej druge opcije kot da te peljem v vojasnico franc rozman stane oz edvard peperko nimam. Pa ti s prstim pokazem cloveka.
vecina se jih na koncu zaposli v civilni policiji, ker imajo v vojski pogodbe za dolocen cas.
Ne ni.
kerga dela od “oddelal sem prakse z njimi” nisi razumel?
enota vojaskih kriminalistov ima sedez v vojasnici v mostah (celo nove prostore za pridrzanje fo 48 ur imajo, ki pa - guess what - nikoli niso bili uporabljeni).
OVS ima sedez v stavbi za glavno stavbo MORS in tudi tja ti grem lahko koga s prstom pokazat.
pa k lih z zakonom operiras: VP in vojaski kriminalisti so del slovenske vojske, OVS pa je organ v sestavi ministrstva za notranje zadeve.
Ja OVS ima svoje preiskovalce, obstajajo pa tudi vojaski kriminalisti, ni tu 24 ur nic mimo udaril.