policaji ne pomagajo ljudem v stiski

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Danes se vozim po gorenjski avtocesti kjer me dohiti in prehiti policijska skoda oktavija. Vse lepo in prav ampak 200m naprej na odstavnem pasu zagledam nemski avtodom s poceno pnevmatiko in dvignjeno haubo iz katere se je posteno kadilo. Policijska patrulja je meni nic, tebi nic, oddrvela naprej. Najbrz meriti hitrost iz kaksnega nadvoza. Cigoti v sluzbi ljudi, bravo.

Sluzba policaja se je v zadnjih 10 letih spremenila iz cloveka, ki je DOLZAN pomagati ljudem na in ob cesti v pedra v sluzbi pozresne vlade.

Skoda, ker si nisem zapomnil registrske st., bo treba kamero nabaviti kot exhair.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nemec si je čisto sam kriv, da policaji niso ustavili pri njem !

Kaj pa mu je bilo treba zavarovat okvaro čisto po reglcih, da mu ubogi policaj niti računa ni mogel izstavit.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Kaj so zdej prometniki ze mehaniki ratal al kaj? Kaj ti ves kam sta sla, mogoce je bla nekje prometna kjer je folk ze eno uro cakal na njiju... mogoce je bil tam kak ggg2, ki bo cez 1 uroo napisal da ga je banda lena nesposobna, ki jo placuje, pustila cakat celo uro preden je prisla.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
You just don't get it, right? Pomagat? Sočloveku? Karkoli?

No sej, če ni policist pomagal in vseh ostalih 1000 vozečih mimo (vključno z avtorjem teme) je pa ja kakšen pilot (ker je ravno Brnik blizu) videl vbogega kamperja in mu potem pomagal z airbusom pošlepat ropotijo s ceste!
rolleyes-1.gif

Ne vem od kje vam ideja da imajo policisti v opisu dela tudi "pomoč pri avtovleki in manjše avtomehanične storitve"!
tongue-1.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ti se očitno napajaš iz dotičnega korita pa povej če sploh obstaja kak kodeks koliko sočloveka bi moral policaj bit v nekih takih situacijah? resno fprašam. ker meni se ne zdi da zaj pa je policaj automatsko zavezan pri minimalnem problemu enga janeza na cesti ustavit in rečt dober dan kako lahko pomagam

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Še zate vprašanje, zakaj bi bil policist DOLŽAN to storit oz. zakaj tega ni storil nek civil ker je čisto enako dolžan ponudit pomoč sočloveku v stiski (moralno)?!

Skratka jst ne vidim enega razloga da bi policist ustavil in vprašal če rabijo pomoč, sploh ker je bil na delovnem mestu kjer mora zagotavljat varnost v prometu (in če turist ni ogrožal na AC nikogar je logično da policist nima kaj tam delat).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.648
113
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
resno fprašam. ker meni se ne zdi da zaj pa je policaj automatsko zavezan pri minimalnem problemu enga janeza na cesti ustavit in rečt dober dan kako lahko pomagam

Resno vprašam.......a nimamo za take stvari AMZS
sprasujem se.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Motor zakuhal in zdaj se naj z njim policaji ukvarjajo? Svašta.
hysterical-1.gif

Mislim, da niso plačani za to, obstajajo druge službe. Ajde, ne rečem, da gori, to je druga reč, kjer je ogrožena varnost. Ampak da bi pa v tej vročini gledali, kaj narediti z zakuhanim motorjem, mogoče počeno cev od vode, halo
ne-ne-1.gif

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Samo je pa res, v nemčiji vidiš po prometni nesreči tudi policaja z metlo, da počisti , da se ne ogroža drugih naprej pri nas se jim pa še iz avta komaj da. Smo še daleč od evrope.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
ti se očitno napajaš iz dotičnega korita pa povej če sploh obstaja kak kodeks koliko sočloveka bi moral policaj bit v nekih takih situacijah? resno fprašam. ker meni se ne zdi da zaj pa je policaj automatsko zavezan pri minimalnem problemu enga janeza na cesti ustavit in rečt dober dan kako lahko pomagam
Pa glej ocitno niso razumel mojega posta. Ja, v svoji sluzbi sem ze kar nekaj avtov s ceste pomagal porinit, dostikrat ljudje sploh niso vedeli da sem v sluzbi. Ampak lej, ko nekdo na odstavnem pasu menja gumo oz mu je zakuhal motor, je dolznost policista zagotoviti, da je to varno. V sloveniji se na AC obvesca DARS. Ce je zadeva neposredno nevarna pa policisti tudi fizicno zavarujejo kraj. V primeru ki ga avtor opisuje nihce od nas ne ve kam je tista patrulja sla. Ce je imela delo (prometne nesrece, itd) je logicno da se ni ustavljala ampak je preko OKC zahtevala naj DARS zavaruje to vozilo. In to je to.

In naslov je zaljiv. in folk pricakuje nerealne stvari, enkrat je en ata cist znoru zakaj ne pomagam po kuhinji razbitega stekla pospravit in zakaj samo stojim. Lej, policisti so dolzni zavarovat zivljenje, osebno varnost in premozenje ljudi (3. clen ZPol). In menjanje gum in avtomehanicna popravila v to kategorijo ne sodijo. V koncni fazi, jaz naprimer nimam pojma o tem kako popravit masino in razen guzve tam ne bi mogel pocet nic pametnega.

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Danes se vozim po gorenjski avtocesti kjer me dohiti in prehiti policijska skoda oktavija. Vse lepo in prav ampak 200m naprej na odstavnem pasu zagledam nemski avtodom s poceno pnevmatiko in dvignjeno haubo iz katere se je posteno kadilo. Policijska patrulja je meni nic, tebi nic, oddrvela naprej. Najbrz meriti hitrost iz kaksnega nadvoza. Cigoti v sluzbi ljudi, bravo.

Sluzba policaja se je v zadnjih 10 letih spremenila iz cloveka, ki je DOLZAN pomagati ljudem na in ob cesti v pedra v sluzbi pozresne vlade.

Skoda, ker si nisem zapomnil registrske st., bo treba kamero nabaviti kot exhair.

Delno soglašam s tabo, vsaj v delu, da so policisti postali podaljšana roka ubobožane vlade za pobiranje kazni!
Sicer pa , govorim iz lastnih izkušenj, imam ,kar se tiče pomoči s strani policije, dobre izkušnje. Najbolj verjetno mi je, da so tudi policaji različni in eni takoj priskočijo na pomoč, drugi pač ne!! Vsi bi pa morali biti najprej ljudje, v pravem pomenu besede in pomagati soljudem! VSI , ne samo policaji!!
sprasujem se.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Nimaš prav ! Pocestniki imajo 25 ur cajta na dan in čisto komot bi si vzeli par minut cajta in človeka vsaj povprašali če rabi kako pomoč,mu morda pomagalis klicem avtovleke....
Pa še primer izpred nekaj več kot tedna. Mi smo se vračali z morja na Hrvaškem in kaj vidim v Ilirski ? Našega pedra kateri je na križišču glavne in ceste s Knežaka meril nič hudega sluteče turiste kateri so kot ovce prihajali na striženje po glavni cesti.
Na Reki mi je pred leti crknil avto na obvoznici in prva Policaja sta se tam ustavila in vprašala če je vse "vredu " ko sem jima pojasnil da čakam na avtovleko sta samo pozravila in šla naprej,prav tako so se pri meni ustavili cestarji z obhoda ceste ....
Naši pedri pa po gasu, al pa plačilni nalog pisat !!!!!!!!!!!!!!!!
jezen.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
V nemčiji sem imel priložnost videti, ko je policaj ustavil na odstavnem pasu in šel z vozišča na ac odstranit dele kamionske pnevmatike.
Ne vem ali je to njegova dolžnost ali ne vendar je poskrbel za večjo varnost.
V dotičnem primeru bi pa lahko ustavil in pogledal kaj se dogaja morda kdo potrebuje zdravniško pomoč ali pa samo pomoč amzs-ja in kot domačin bo prej vedel koga poklicati in navesti lokacijo kot pa nek tujec.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Nimaš prav ! Pocestniki imajo 25 ur cajta na dan in čisto komot bi si vzeli par minut cajta in človeka vsaj povprašali če rabi kako pomoč,mu morda pomagalis klicem avtovleke....

Meni bi lahko pa vrt okopali ko so šli ravno mimo pa še picaburek bi mi lahko dostavili!
cheer.gif

No resno, če ti crkne avto in ustaviš na odstavnem pasu AC kaj narediš? Čakaš da pridejo policisti da ti povedo kaj moras narediti potem? Nope, če ne drugega so tam ob AC taki ORANŽNI telefončki po katerih dobiš zvezo z USPOSOBLJENIM kadrom, ki nardi vse stvari zate in te čimprej spravi iz AC. Če ne veš tega vrni izpit in verjamem da nemci in podobno misleči narod to ve, pri slovencih pa vidiš bedake ki najprej kličejo kolega da jih pride "pošlepat" z ACja oz. eni očitno odprete pivo in čakate, da pride prijazen gospod policist in vam da tri brce v rit ter razloži kako postopati ob okvari.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
V dotičnem primeru bi pa lahko ustavil in pogledal kaj se dogaja morda kdo potrebuje zdravniško pomoč ali pa samo pomoč amzs-ja in kot domačin bo prej vedel koga poklicati in navesti lokacijo kot pa nek tujec.

Res je, ali pa bi to lahko storil kdorkoli od mimovozečih. Če je bil pa še kak mehanik vmes, pa pfuj baraba gnila ci.ganska, da ga ni sram da ni pomagal popravit kombija.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Meni bi lahko pa vrt okopali ko so šli ravno mimo pa še picaburek bi mi lahko dostavili!
cheer.gif

No resno, če ti crkne avto in ustaviš na odstavnem pasu AC kaj narediš? Čakaš da pridejo policisti da ti povedo kaj moras narediti potem? Nope, če ne drugega so tam ob AC taki ORANŽNI telefončki po katerih dobiš zvezo z USPOSOBLJENIM kadrom, ki nardi vse stvari zate in te čimprej spravi iz AC. Če ne veš tega vrni izpit in verjamem da nemci in podobno misleči narod to ve, pri slovencih pa vidiš bedake ki najprej kličejo kolega da jih pride "pošlepat" z ACja oz. eni očitno odprete pivo in čakate, da pride prijazen gospod policist in vam da tri brce v rit ter razloži kako postopati ob okvari.
Gre za malenkosti, za dober občutek , ne bo ti [censored] avta šravfal... Pa razumi če moreš.....

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Ne morem, da ne bi komentiral nekaterih idiotskih postov. Se vidi, da ste zaplankani ljudje, ki očitno niste prstopili praga naše prelepe malomeščanse države....

Ni važno, ali je to dolžnost Policije, ali ne, gre za moralno dejanje, da se pomaga ljudem. Če še ne veste smo ljudje tisti, ki delamo posel, ki komuniciramo z drugimo in od nas samih je odvisno, kako nas bo družba srejela. V Nemčiji NI dolžnost policista, da v takih primerih pomaga, ampak to naredi zato, ker se čuti odgovornega. Pri nas, pa vsak najprej pogleda, kaj mu piše v opisu delovnih nalog v pogodbi o zaposlitvni in kdaj se konča delovnik. Pa lepo prosim, prizanesite mi s komentarji, koliko kdo zasluži. Ne poznam primera, da je kdo pod prisilo policaj. Če misli nekdo, da je spodoben za več, naj si pač poišče priložnost. Morda tudi v tujini, če se čuti sposobnega.

Ko berem nekatere poste mi je jasno, da je naša država tukaj, kjer je. V totalnem sranju. Pravite, da je turist nemški državljan. Kaj mislite, kakšno bi bilo njegovo mnenje, če bi policist vstavil im morda samo vprašal, če potrebujejo pomoč. Nihče ne pravi, kot nekateri tukaj, da mora biti mehanik. Ja, imam AMZS, ki je vrhunsko uspososobljena za te primere. Ampak a mislite, da ta turist pozna AMZS in njihovo številko? Policaj res ne bi mogel ustaviti in vprašati, če pokliče vlečno službo?

Me zanima, kaj boste porekli kritiki, ko bo vam to enkrat zgodilo v tujini in boste prepuščeni sami sebi. In če se že gremo nek turizem je to OSNOVA, da se končno enkrat začnemo obnašati kot ljudje, ne pa, da nekateri samo gledate, kdaj vam bo kaj z neba padlo.

Prosim, ni potrebno komentirati mojega posta, ker nekateri res niste zreli za komentarje. Spomnite se reklame, turizem smo ljudje...

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:

Res je, ali pa bi to lahko storil kdorkoli od mimovozečih. Če je bil pa še kak mehanik vmes, pa pfuj baraba gnila ci.ganska, da ga ni sram da ni pomagal popravit kombija.

Glej nisem imel v mislih, da bi kdorkoli karkoli popravljal pa tudi vsak mimovozeči se ravno ne more ustavljati.
Ampak, če nekdo stoji na odstavnem pasu pomeni, da se ni parkiral in malo počiva temveč, da je v okvari in kot tak tudi predstavlja neko ogrožanje varnosti in policaj naj bi bil prvi, ki bi ukrepal.