Policaji in njihova hitrost vožnje!!!

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Se danes peljem iz Ljubljane in naenkrat kolona pred mano. Začnem malo pizdit da kera [censored] zdej mečka in začnem prehitevat, ko na čelu kolone zagledam policijski avto (!!!!), notr dva policajčka (starost tam do 25 let) ko lepo lagano vozita okrog 60 km/h na delu ceste kjer se da komot it 90. Nardila sta kolono dobrih 15 avtomobilov, ker si jih prej itak noben ni upal prehitet (bog ne daj prehitet policaja, boljše vozit 30 pod omejitvijo
jezen.gif
). Grem lepo mimo njih, gledam v ogledalo če bosta spremenila tempo vožnje in nič. Ostali pa še vedno lepo kot četica za njimi...
Res ne vem kaj želijo s tem dosečt (sem podoben primer že večkrat videl)? Se počutijo pomembne ker se jih noben ne upa prehitet? So nekateri morebiti nesposobni za vožnjo nad 70 km/h? [censored] ono kao skrbijo za varnost na cesti, pol pa kolono nardijo in to zjutraj ko se folku mudi v službo in so vsi najbolj živčni in neučakani...to ma pa lahko kr hude posledice

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Saj velja da je treba prilagoditi hitrost vožnje svojim zmožnostim.
evil.gif

Očitno so v Tacnu spet spustili kriterije z vpis (Police Academy Citizens on Patrol.press)
hysterical-1.gif

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Tako je, sem prehiteval kolono vozil. Sej sem gledal v špegel če bodo šli za mano pa sem bil verjetno prehiter za njih. 90 km/h pa je zgleda da že vrtoglava hitrost
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Jaz sem se zadnjič cepcu, ki je na AC s celih 135 km/h prehiteval in zagledal policisjki avto na desni špuri ter zaradi tega pohodil bremzo, skoraj v rit zakantal (še sreča, da sem imel tistih "2 sek varnostne" in sem lahko pribremzal).
Vrhunec akcije pa je bil, ko je tip pred mano zmanjšal in se umaknil ZA policijski avto.
stupid-1.gif

Bolj, kot to, da se plavi vozijo pod omejitvijo (ne podpiram - ampak kaj češ ni pač vsak za volan
evil.gif
), me moti, da se ostala raja ustraši in jih ne prehiti in to kljub temu, da s tem ne naredijo nobenega prekrška.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

To je splošna navada na slovenskih cestah - ko se vidi policijski avto, tudi če je na nasprotnem pasu, tako znižanje hitrosti.
Tako je. In to je tudi razlog, zakaj se policaji skrivajo za grmovji, - ker ne želijo da bi ljudje vozili počasi in po omejitvah. Ni važna varnost ampak kasa.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

To je splošna navada na slovenskih cestah - ko se vidi policijski avto, tudi če je na nasprotnem pasu, tako znižanje hitrosti.
Tako je. In to je tudi razlog, zakaj se policaji skrivajo za grmovji, - ker ne želijo da bi ljudje vozili počasi in po omejitvah. Ni važna varnost ampak kasa.
467716-post_slo.gif

In ko to počneš 20 let na 50 let podlage
evil.gif
se na koncu ljudje prpasajo zaradi policajev in ne zaradi varnosti

kot tudi vozijo počasi zaradi policajev in ne, še enkrat, zaradi varnosti

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Saj velja da je treba prilagoditi hitrost vožnje svojim zmožnostim.
evil.gif

Očitno so v Tacnu spet spustili kriterije z vpis (Police Academy Citizens on Patrol.press)
hysterical-1.gif

Ampak za tebe je še vedno previsok kriterij
zmaga.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Nisem vedel, da ponekod policijski čevelj premalo pritisne... Mogoče jih tadva policaja še nista vajena in ne upata preveč pritisniti
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah zadnjič iz Ptuja do Ormoža policaj vozi enako 60 izven naselij, nihče seveda ne upa prehitevat, kolone se ne sme prehitevat in sem tako lepo enega po enega prehiteval. V glavnem je bilo v koloni toliko avtov, da sem na koncu sem policaje prehitel šele tik pred Ormožem
bonk.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Nikol vm ni nič prov, kar naredijo policaji.
Umirjal so promet ter varčevali na gorivu, ker tako težite, da samo colajo.
Kaj pa če so kaj firbcal?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mah zadnjič iz Ptuja do Ormoža policaj vozi enako 60 izven naselij, nihče seveda ne upa prehitevat, kolone se ne sme prehitevat in sem tako lepo enega po enega prehiteval. V glavnem je bilo v koloni toliko avtov, da sem na koncu sem policaje prehitel šele tik pred Ormožem
bonk.gif

Si pa res veliko profitiral s svojim prehitevanjem
bonk.gif

potem se pa sprašujemo od kod toliko prometnih
bonk.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kako vezo ima moje prehitevanje po pravilih s prometnimi?

Ta forum je vsak dan bolj poln kretenov...

Kreteni povzročajo prometne s svojim brezveznim prehitevanjem kolone
bonk.gif

Vozimo pa itak vsi po pravilih, vprašanje samo po čigavih
confused-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.764
1.567
113
Emona / Carnium
No, še ena "na račun" policajev. Sicer upam, da obstaja argumentirana razlaga (ki jo seveda ne pričakujem na forumu).
Pred kratkim je znanka doživela prometno nesrečo. Kriva ni bila. Policaji so ob prihodu na kraj dogodka povzročitelju "pozabili" dati frulico. Zadeva se je zgodila v manjšem kraju. Obstaja sum, da sta se povzročitelj in policaj na dolžnosti poznala. Ravno tako obstaja sum, da je bil povzročitelj vinjen.
Zapisnik je narejen. Bi moral policaj opraviti preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju ali je to zakonsko oz. s kakšnim predpisom, prepuščeno presoji policaja?
Upam, da apollo8 ne spregleda tega komentarja.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Zakonsko je določeno, da mora policist izvesti preizkus kadar sumi, da je voznik pod vplivom alkohola. Če se ne motim pa obstaja interno navodilo, da se v primeru prometne nesreče vsem udeleženim odredi alkotest. če se je to res zgodilo, lahko znanka na postopek poda pritožbo. novejši alkotesti vse meritve shranjujejo in se bo videlo ali je bil alkotest opravljen ali ne. Če gre za starejši alkotest pa se tega ne bo dalo preveriti. Sicer pa v bodoče ob takih primerih - klic na 113 (pogovori se snemajo) in poves da policisti niso dali pihat povzrocitelju ki izgleda ocitno vinjen.

Sicer pa zanjo ta podatek ne spremeni dejstva - tudi ce bi on bil pijan, ce je kriv je kriv - pijan ali trezen.