Pokvarjene mesnine od Kras-a

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
411
83
Kras
www.mtl.si
V roku dveh mesecev sem naletel 2x na pokvarjeno (zeleno) meso od Kras-a (dva različna izdelka). Kakšne imate vi izkušnje z njihovimi mesninami oz. tudi mesninami ostalih proizvajalcev. Ste kdaj naleteli na pokvarjeno meso?
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
411
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Po preteku roka?
Ne. En izdelek je bil še daleč od roka, drugi pa 2 dni do roka.
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Verjemi mi da je kras eden izmed bolsih
Ce mene vprasas smola je pakranje spustilo itd"..
Če to drži, bo treba začel jest samo še domače mesnine
confused-1.gif
. Pakiranje je bilo brezhibno, nobenega sledu o kakšnem zraku, itd.
Prvič sem rekel, ajd se je nekje zalomilo. Drugič pa ne more biti več naključje. Zato me zanima, če ima še kdo težave z njihovimi (ali pa katerimikoli) drugimi izdelki.
 
Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Celjske mesnine. Uležani stejk. Še kak teden do roka in je smrdel na polno.

Pa tudi kak piščanec iz špara je že imel vonj.
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
s temi stvarmi se velikokrad dela tako da trgovci naročijo ogromne količine potem se to ne proda trgovec vrne proizvajalec pa malo prepakira. včasih prepakirajo pod drugo blagovno znamko mogoče so se malo zmotili... bolj vrjetno je da je bilo samo malo bolj slabo oprano. se zgodi... če je samo na površju malo stran odrežeš. boš ravno tako preživel.
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
411
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če je samo na površju malo stran odrežeš. boš ravno tako preživel.
Ne bi, hvala. Ni izgledalo užitno.
Kaj in kako me v bistvu niti ne zanima. Dejstvo je, da sem dobil pokvarjen, smrdeč artikel. Pa ni bilo kupljeno v isti trgovini (celo v isti trgovski verigi ne), sicer bi bila tudi možnost, da je pri tej prišlo do ''pokvarjenosti''.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
V roku dveh mesecev sem naletel 2x na pokvarjeno (zeleno) meso od Kras-a (dva različna izdelka). Kakšne imate vi izkušnje z njihovimi mesninami oz. tudi mesninami ostalih proizvajalcev. Ste kdaj naleteli na pokvarjeno meso?

Dobronamerno bi te pobaral, zakaj za vraga kupuješ pakirano? Če ne poznaš kakšnega preverjenega kmeta, kupuj sveže se pravi iz delikatese. Tudi meso tako kupuj v trgovini.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Ker si kupil pri diskontarju ali pa leclercu!
Malo heca, da ne boš....
Kupujem bolj poredko, se mi je pa zgodilo da mi je puran / piščanec že kar lepo smrdel ob prihodu domov....
To dvoje je bolj občutljivo.
Kako pa se je to tvojemu zašinku in klobasi zgodilo pa ne vem. Si kaj obvestil trgovca, proizvajalca.
Je bilo meso v kakšni akciji? Ponavadi meso (tudi sadje in zelenjava) ”ni zastonj” v akciji.
Tole zgodbo o prepakiranju sem tudi jaz že slišal, pa ne na forumu.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ker si kupil pri diskontarju ali pa leclercu!
Malo heca, da ne boš....
Kupujem bolj poredko, se mi je pa zgodilo da mi je puran / piščanec že kar lepo smrdel ob prihodu domov....
To dvoje je bolj občutljivo.
Kako pa se je to tvojemu zašinku in klobasi zgodilo pa ne vem. Si kaj obvestil trgovca, proizvajalca.
Je bilo meso v kakšni akciji? Ponavadi meso (tudi sadje in zelenjava) ”ni zastonj” v akciji.
Tole zgodbo o prepakiranju sem tudi jaz že slišal, pa ne na forumu.

Ne klobasaj že spet tja v tri dni, akcije niso zaradi roka razen ko je to tudi napisano.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Mogoče se velike ribe tega res ne grejo, meni je na ušesa prišlo od majhne ribe.
Sem pa pri piščancih v akciji v lecelrcu velikokrat videl recimo da so bili pikasti. Se pravi kri pri zakolu ni ok odtekla al zakaj so že pikasti.
To se vidi že navzven, kaj se še vse lahko ugotovi če bi se poglobil.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ker si kupil pri diskontarju ali pa leclercu!
Malo heca, da ne boš....
Kupujem bolj poredko, se mi je pa zgodilo da mi je puran / piščanec že kar lepo smrdel ob prihodu domov....
To dvoje je bolj občutljivo.
Kako pa se je to tvojemu zašinku in klobasi zgodilo pa ne vem. Si kaj obvestil trgovca, proizvajalca.
Je bilo meso v kakšni akciji? Ponavadi meso (tudi sadje in zelenjava) ”ni zastonj” v akciji.
Tole zgodbo o prepakiranju sem tudi jaz že slišal, pa ne na forumu.
Iz trgovine je treba direkt domov, ne pa v bife na brzino na pijačo, ki se zavleče v noč. Piščanes pa se paca v avtu, nič čudnega, da potem smrdi....
evil.gif
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Hm, jst sm pa v Sparu kupil pakiran pršut (domače zorjeno stegno), sicer ni smrdel, ni bil pa tisti pravi ... pršut (če ne kupiš celega) se pri nas dobi dober v mercatorju, v delitatesi ti ga nareže na tanko ... dokaj poceni in dobro, drugače pa čez mejo (v Italiji) dobiš vrhunski pršut (in mortadelo) za zmerno ceno (v delikatesi,sveže narezano), jst večkrat kupujem v Trbižu v Coop al kaj je že tist market nižje od tržnice).

.... včasih pri nas prodajajo takšno svinjarijo (pakirano ali sveže), da ne morš verjet - zrelo za inšpekcijo.
evil.gif
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik skala pravi:
s temi stvarmi se velikokrad dela tako da trgovci naročijo ogromne količine potem se to ne proda trgovec vrne proizvajalec pa malo prepakira. včasih prepakirajo pod drugo blagovno znamko mogoče so se malo zmotili... bolj vrjetno je da je bilo samo malo bolj slabo oprano. se zgodi... če je samo na površju malo stran odrežeš. boš ravno tako preživel.


Dajte prosim ne klobasat takih bedarij lepo prosim


Nasi veterinarji so najbolj prfuknjeni v evropi...imamo pravila ki jih ne pozna nihce na svetu in so mocno nagnjeni k pretiravanju

Meso je ziva stvar lahko se zgodi marsikaj... Pri pakiranju, susene mesnine pri zorjenju itd...

Mtl to soosamljeni primeri si mel pac smolo

Verjemi...

Pa se nekaj ...pakirano sveze meso je definitivno bolj sveze kot tisto postrezno iz mesnice

Primer - pakirano meso diskontarjev mine od zivega stanja pa do snicla najvec 48 ur in ti lahko pri uri 49 zadevo ze imas v nakupovalnem vozicku

Postrezno meso v mesnicah prav tkao 48 ur ampak tam se pol to se do 4 dni paca in gnije v vitrini, obrezuje itd....

Definitivno leglo bakterij ki sicer. Iso zdravju skodljive saj jih termicno obdelamo ampak vseeno...

Kmet je resitev... Ni pa vedno najbolsa saj higijenski pogoji v katerih se izdelujejo izdelki niso...to kar bi mogli bit tako da tud pr domacih izdelkih je treba maximalno pazit...

Je pa res da je tisto kmecko se vedno zakon saj je domace pujsi jejo malo boljse stvari kot oni hibridno napitani itd ....
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mogoče se velike ribe tega res ne grejo, meni je na ušesa prišlo od majhne ribe.
Sem pa pri piščancih v akciji v lecelrcu velikokrat videl recimo da so bili pikasti. Se pravi kri pri zakolu ni ok odtekla al zakaj so že pikasti.
To se vidi že navzven, kaj se še vse lahko ugotovi če bi se poglobil.


Pri majhnih ribah je vse mogoce saj majhne ribe nimajo dovolj velikega obrata robe in velikokrat kaj ostane

Vem za male ribe ki so prali zeleno pljucno namakali v kisu razbarvali meso v peroksidu, ga barvali in nato prodajali kot vrhunsko pljucno...ind to v sloveniji.. Sicer nekaj let nazaj...

Pa dober tek