pokvarjen racunalnik menjalnika opel corsa

ant

Pripravnik
jao ženske...

avto je vreden mogoče 4k € ona bo dala pa tretjino samo za računalnik. kakšnih 200€ bo seveda še delo.

ne razumem sploh
uf-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Po pravici nevem kaj ji je bilo da je kupla avtomatika, je bil tok poceni ?

Ko bi bil vsaj avtomatik; tole je verjetno robotiziran ročni menjalnik .. take reči vozijo tisti ki imajo težave z motoriko vožnje!
grin1.gif

Sicer pa če gre za robotiziran menjalnik ima sam menjalnik več delov (zobniški del, sklopko, robotsko roko [hidravličen vzvod], ...) , ki lahko čisto neodvisno crknejo in potem ne dela nič. Osebno se mi zdi da računalnik ne more crknit, kvečjemu lahko ckrnejo določeni senzorji in mehanika ... aja to bo pa stalo novih 5000 EUR ko ugotovijo da še vedno ne dela!
tongue-1.gif

Sicer pa super cena, za 2x toliko dobiš nov (obnovljen) avtomatski menjalnik katerekoli preminum znamke!
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Se strinjam in se tega tudi bojim.
Ko bodo dobili jurja pa pol za računalnik bodo ugotovil da menjalnik še vedno ne dela in da je še to in to narobe. in jo bodo spravili še ob jurja pa vprašanje če bo OK.
Tudi sam sem nekoč gledal točno take Corse s takim menjalnikom. Ker sem že takrat bral kakšne podobne štorije z avtomatiki, sem potem kupil enoprostorsca, avtomatika za 2 jurja, katerga sem 5 let vozil brez večjih težav na koncu pa še prodal za 600 evrov. (vmes pa recimo dal cca 400 evrov za "izredne servise" (zavore, izpuh, fertajler,kabli) ob prevoženih 35 kkm. Redne serivse pa naredil na dvorišču za 50 evrov.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Epilog je tak, da bo kolegica vzela originalni nadomesti del, ker misli avto obdrzati in le tako lahko dobi spodobno garancijo.
NImas kej, sedaj sem izvedel da ima celo avto le 48.000 km, zato sem ji svetoval, naj na Opel napise pritozbo.

LP in hvala vsem.

Dosegla bo, da bo plačala le računalnik, delo bo đabe. Garancijo bo dobila, verjetno dve leti.
Tako je moje mnenje.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz bi snel racunalnik in ga dal na popravilo ali pa nabavil direkt pri proizvajalcu bi bilo vsaj enkrat ceneje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Epilog je tak, da bo kolegica vzela originalni nadomesti del, ker misli avto obdrzati in le tako lahko dobi spodobno garancijo.
NImas kej, sedaj sem izvedel da ima celo avto le 48.000 km, zato sem ji svetoval, naj na Opel napise pritozbo.

LP in hvala vsem.

Dosegla bo, da bo plačala le računalnik, delo bo đabe. Garancijo bo dobila, verjetno dve leti.
Tako je moje mnenje.

Prej obratno. Pri kulanci (in tule bi ta definitvno prišla v poštev, le vedet je treba, kaj zahtevat) se ponavadi plača delo, delov pa ne. To pa zato, ker dele potem plača tovarna (znamka), delo pa je od lokalnega serviserja in mu ga tovarna ne časti, zato ga je treba plačat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
bolj je vprašanje zakaj je sploh kupla opla, drugo pa, raje ga dam takoj v prešo kot pa toliko € za popravilo, stare corse. WTF...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Lahko o teh pravicah kaj več napišeš.(linki do zakonske ali drugačne podlage!)
Imamo podobno zgodbo pri traktorju. Po treh letih je šel računalnik motorja. Popravila pooblaščeni ne znajo, nov pride 1200, avtoelektronika je nekaj popravila, vendar še ne vemo kaj, ker je traktor na "zimskem spanju"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Nikoli nisem preverjal zakonskih podlag (po moje jih ni), ampak veina firm po koncu garacije pozna kulanco, torej popravilo stvari, za katero je jasno, da izrabljenost avta nima nič z njo, še posebej, ko gre za malo uporabljane avte. Kak tak računalnik je tipičen primer, če seveda ne gre za to, da bi kaka voda prišla zraven ali kaj podobnega.. Treba jo je zahtevat, treba je se je pogajat, če je treba, malo z mediji grozit.
Potem tehnična služba (od uvoznika, ne na servisu) pogleda kaj je bilo in pač predlaga neko delitev stroškov za dele, delo se ponavadi plača. Pa seveda je pogoj, da je avto redno vzdrževan pri pooblaščencu in nasploh v OK stanju ... Skratka da se vidi, da si skrbel zanj, pa je nekaj vseeno šlo, kar ima sicer predviden rok trajanja precej daljši (recimo lifetime avta).