pokvarjen racunalnik menjalnika opel corsa

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Danes je sel sodelavki na opel corsi (l. 2004) racunalnik avtomatskega menjalnika - no ja vsaj tako je serviser rekel. Cena novega je 1600 EUR, s tem da kao dobi 30% popust na nov del. Torej cca 1100 EUR za nov cip.
Meni se to zdi blazno drago za avto ki stane cca 10.000 EUR?!?

Ali je kaksna alternativa oz. kje se to lahko morda ceneje dobi.
Sodelavka je popolnoma obupana, ker je ta avto kupila sele pred pol leta.
frown-1.gif

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz bi šel na njenem mestu direkt do kakega serviserja za avtomate, nekaj jih je v SLO, se je tudi že tu o tem pisalo.

Lahko da jo hočejo malo nategnit..

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Cist normalna cena je za racunalnik to.

Preveri v Avtoelektroniki če ti ga lahko popravijo, drugace pa novega.

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Sem klical na avto elektroniko in so rekli naj se naslednji teden oglasi, da pogledajo. Fora je sedaj v tem, da avto ni vozen in mora placati avtovleko, da jo do tja odvlecejo. Zdaj se moram pozanimati ali je mozno ta cip vzeti iz avta in jim ga na avtoelektroniko dostaviti, ker sicer je jeba placevati avtovleko v obe smeri, pa sploh ne ves ali je stvar mogoce popraviti.

lp in hvala za vse odgovore do sedaj, zgleda je tale star res tako draga, jeba pa je to, da ti gre po 5 letih in 60.000 km ;(

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Za razmislit, če je avtoelektronika rešitev. Če ti bodo popravlali, ti sigurno ne bodo nič garantirali.
Rešitev je tudi popolnoma (res popolnoma) enak model corse, ki je zaleten. Kupiš računalni pa je. Ampak, če ni totalka ti ga noben ne proda. Problem je še popolnoma enakega dobit, ker vedno obstajajo različice.
frown-1.gif

Na org. servisu za 1100€ maš pa garancijo. (se strinjam, je absolutno predrago) !!
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Malo naj Opel dirket napade in zahteva večjo kulanco. Da taka neobrmenjena stvar crkne pri 60kkm, ni OK. Če se fajn nanje obesi, morda dobi večji popust. Zahteva naj kar zastonj del, ona pa delo plača.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Za razmislit, če je avtoelektronika rešitev. Če ti bodo popravlali, ti sigurno ne bodo nič garantirali.
Rešitev je tudi popolnoma (res popolnoma) enak model corse, ki je zaleten. Kupiš računalni pa je. Ampak, če ni totalka ti ga noben ne proda. Problem je še popolnoma enakega dobit, ker vedno obstajajo različice.
frown-1.gif

Na org. servisu za 1100€ maš pa garancijo. (se strinjam, je absolutno predrago) !!
tongue-1.gif

Nevem zakaj nebi dobul garancije na avtoelektroniki, v končni fazi bi lahko mehanik z "original" servisa nesel računalnik na avtoelektroniko in samo mastno računal. Kot prvo pa je možno da je že stara napaka, glede da ima avto samo pol leta...
Vedno je opcija montaža navadnega menjalnika....

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Bi ti dala garancijo, na nekaj kar ne moreš garantirati!!?? In verjami, ne morejo garantirati na Avtoelektroniki!
Na avtoelektroniki ne bodo z novim računalnikom nič cenejši.
Če je napaka stara, se pa ne da dokazat. Je bila pač smola pri nakupu! Mogoče je avtoelektronika že popravljala in je zdržalo ravno toliko, da je sedaj nova težava! Pomeni redne stranke za avtoelektroniko.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Avtoelektronika nudi garancijo.

sem peljal tja svoj prejšnji avto, star je bil 3,5 leta Audi A4 multitronic , na servisu bi me popravilo prišlo slabih 2000€ , tukaj pa se plačal manj kot 1/3 tega zneska, avto deluje še danes pri novem lastniku, garancije pa je bilo 1 leto.
Tako da so mojstri ki vedo kaj delajo, še iz pooblaščenega Audi servisa dobijo dosti racunalnikov za popravit pri elektroniki, tako da bi reku da nekaj le vedo.

Pač odleti procesor, čip, vezje, ...nekaj pač in oni zadevo zamenjajo. lahko bo delala 5 let, lahko pa 1 leto pa 3 dni.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Že vozilo samo je vredno komaj še par jurjev...morda bi kazalo razmisliti kar o odpisu oz da ga poskusi prodati takega kot je, torej v okvari. Pa da vsaj nekaj zanj dobi, nekaj doda in si kupi jajček z navadnim ročnim menjalnikom.

Ker se mi zdi da je bilo s tem menjalnikom nekaj grdo delano, da je riknil...avtomat ni za vsacga
rolleyes-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Potem je bolje popravit za 500€ pa proda izpravnega, kot pa proda nezipravnega za 50% . neizpravnem avtomatik je ZELO težko prodat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Za popravilo motornega računalnika so dali na AE pol leta garancije. Je pa res da je rok šele začel teči tako da bo šele čas pokazal če bo treba uveljavljati garancijo in kakšen odnos bodo imeli takrat.

Najbrž kak lokalni servis (pooblaščen ali nepooblaščen) najbrž ve kje je računalnik menjalnika. Naj ga odstrani, dostavi ga v AE, in naj ga potem nazaj vstavi v avto. Najbrž bo ceneje kot pa avto vozit ne vem kako daleč na avtovleki.
Ali iskanja rabljenega računalnika, kjer je bila napaka kakšna mehanska.

Da ne bomo na koncu ugotovili, da je narobe samo kak senzor ali kak podoben šmorn vreden nekaj evrov.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Potem je bolje popravit za 500€ pa proda izpravnega, kot pa proda nezipravnega za 50% . neizpravnem avtomatik je ZELO težko prodat.
Tako je,
Ali celo misija nemogoče.
confused-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Mene so hotel takole ocurit pri astri ampak je bilo " samo" 500€ in to teden dni po preteku garancije. Sem se tolk skregal z njimi da so na koncu popravili in sem plačal samo delo. Je pa res cena taka da če bi na servisu korso po delih kupil bi dal zanjo 50k€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Če bi kupoval po "kosovnici" sem prepričan da je 50 kE premalo,
POtem rabiš še ene pol toliko da ti jo na servisu sestavijo.

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Epilog je tak, da bo kolegica vzela originalni nadomesti del, ker misli avto obdrzati in le tako lahko dobi spodobno garancijo.
NImas kej, sedaj sem izvedel da ima celo avto le 48.000 km, zato sem ji svetoval, naj na Opel napise pritozbo.

LP in hvala vsem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
in original del ji bo očitno spet po 5 letih oziroma 48 kkm spet crknil.
SPoroči kakšna bo cena za nadomestni del in menjavo tega dela.(da ne bodo kasneje ugotovili, da sploh ni bil ta del zanič !)
Ker osebno tega ne bi počel, če bi en "klinčev" računalnik stal pol vrednosti avta.