POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Nekaj mora biti v zemljevidih že dalj časa, ker meni na starejših modelih 765, 205, ne kaže in ne piska največje omejitve, POI deluje max. do 125km/h, omejitve 130 ne pokaže več, prej pa je delalo normalno.

Očitno spet neke varnostne finte, da si kdo ne bi nastavljal omejitev nad 130..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Torej je potem problem v CN.
Sem tudi sam opazil,da je pri 130 tiho in sploh ne opozori.

@Snecer

Kaj imaš za vsa opozorila nastavljeno enako oddaljenost kdaj te prvič opozori?
Mogoče na teh,kjer zašteka ni enaka.
Kaj se da gpi odpret samo z mapsource ali se da z kakim online pregledovalnikom preverit?

I

Izbrisan uporabnik #488

Oddaljenost je avtomatsko nastavljena glede na številko za @... npr. radar@130

Ne glede na to, kaj boš ti nastavljal v poi loaderju kot custom razdaljo, upošteval bo kaj piše za @.

"Napaka" je samo na opozorilih, ki imajo @130, torej najvišjo hitrost. Ikonico pokaže, pomežikne in ne piska, niti ne pokaže obvestila.

gpi datoteke se ne povratno uvoziti.
Sicer pa je narejena iz gpx fajlov.

Vse sem že gledal in testiral in če npr. potem točko označiš s @125 ali @120 pa zadeva povsem normalno deluje
smile-1.gif

Rossi_B

Zelenc'
11. mar 2012
23
0
1
Maribor-Hoče
Sem bil ravnokar na relaciji MB - Murska Sobota in nazaj, sem imel AR vklučeno in mi je po vseh tunelih opozorilo na levi takoj po predorih izginilo, bom drugič probal še z CN. (Sem bil res v težki "vukojebini", mi je na koncu rute skoraj za vsak ovinek povedal "zavijte" levo ali desno, paj je bil samo ovinek brez križišča.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Saj meni je tudi izginilo na relaciji MB-KP za vsakim tunelom opozorilo le nazaj grede mi je pri prvem tunelu ostalo dokler ga nisem ob naslednjem opozorilu ročno izbrisal potem so vsi tunedli zopet delovali normalno.
Sem pa opazil recimo med CE in Tepanjem pred prvim tunelom ti 3x pokaže opozorilo v zgornji vrstici in 1x ikono na levi,medtem ko pred drugim tunelom ti pa samo 1x prikaže v zgornji vrstici ikona na levi se pa ne pojavi.

p.s.
@Snecer

A ni številka za @ recimo @130 hitrost
sprasujem se.gif

Ker recimo tunel ima @100 pa ti opozorilo kaže že skoraj dober kilometer prej preden prideš do njega.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Mislim, da je problem v nastavitvi POI točk: "Proximity alert", v slovenski inačici MapSourca "Bližina". Preveril sem *.gpx datoteke, ki
sestavljajo datoteko "POI Slovenija.gpi" in nikjer (pri nobeni točki) ta nastavitev ni uporabljena in določena.

Nastavitev "Proximity alert" omogoči, da ko pridete na določeno razdalji pred POI, (razdaljo določite sami), se na Garminovem zaslonu
prikaže sporočilo z imenom dotične POI, oglasi se alarm, če ste ga izbrali (enak zvok za vse POI) in prikaže se POI ikona.

I

Izbrisan uporabnik #488

Proximity alert lahko nastaviš na 2 načina.

1. s programom POI loader, kakor to piše Mirko
2. ali pri vsaki posamezni točki, da ji dodeliš @ = ta pove, da gre za proximity alert

Da je temu res tako, poglej katerokoli točko, ki je v gpi formatu direktno na Nuviju in klikni VEČ, pa boš videl, da pri vsaki pravilno piše proximity alert in razdaljo.

Vendar pokaže pa je ne oziroma ne kaže tistih z omejitvijo nad 130, vsaj pri meni.

3.
Tudi če boš ti te naše točke dodatno označil v POI loaderju, bo prevladovala nastavitev iz same točke, tisto kar je zapisano za @ .

4.
Ko sem testiral in ugotavljal to napako, sem delal točke tudi brez @ in določal le v poi loaderju pa je isto. Nad 130 je mrk.

Je tu opisano kako deluje @ in določena poimenovanja.
http://www.gpsinformation.org/penrod/poiloader/poiloader.html

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Saj meni je tudi izginilo na relaciji MB-KP za vsakim tunelom opozorilo le nazaj grede mi je pri prvem tunelu ostalo dokler ga nisem ob naslednjem opozorilu ročno izbrisal potem so vsi tunedli zopet delovali normalno.
Sem pa opazil recimo med CE in Tepanjem pred prvim tunelom ti 3x pokaže opozorilo v zgornji vrstici in 1x ikono na levi,medtem ko pred drugim tunelom ti pa samo 1x prikaže v zgornji vrstici ikona na levi se pa ne pojavi.

p.s.
@Snecer

A ni številka za @ recimo @130 hitrost
sprasujem se.gif

Ker recimo tunel ima @100 pa ti opozorilo kaže že skoraj dober kilometer prej preden prideš do njega.

številka za @ je hitrost = vendar 130 pomeni mislim da 1400m, 100 pomeni 1000m itd..

To so default nastavitve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, v .gpi je vse "pravilno", isto kot če nastavljaš na roko.

50.png

60.png

71.png

86.png

99.png

106.png

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Zdajle sem šel čez območje kjer mi je obvestilo ponavadi obstalo na zaslonu. Imel sem za razliko vklopljeno AdriaRoute. Nobenih sledov o zastalih obvestilih. Zgleda, da je nekaj v CNE kartah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, pri omejitvi 130. Vidiš le ikono, ki "pomežikne" ko bi morala piskati. Tudi če voziš preko 130 je isto.

76.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko pa daš na katerokoli drugo omejitev v naših POI pa te prikaže pravilno in piska. Vse POI so pa narejeni na povsem identičen način.

68.png

In če gornjemu radarju spremeniš za @ na 120 bo pa normalno prikazal
smile-1.gif
ta anomalija se je začela al z nekimi novimi FWji ali pa je kaj na zemljevidu "zaklenjeno".

I

Izbrisan uporabnik #488

Sedaj sem pa istem radarju spremenil na @120 in seveda zadeva deluje.

44.png

83.png

Očitno naprava ali zemljevid ignoritata omejitve nad 120 km/h.

Bolj se nagibam, da je problem v FW od naprav, ker če se dobro spominjam sem za hec dal na napravo eno prastaro karto, naredil točko (mislim da Grčija) in simuliral. Enako ni pokazalo.

Problem torej ni v gpi, ne v gpx, ampak je problem drugje.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Če povzamem...Tvoje rdeče obvestilo je enako mojemu srebrnemu obvestilu v zgornji vrstici. Jaz pri 130 km/h dobim zvočno opozorilo in tudi to barvno opozorilo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
173
63
Jaz pa nimam naloženih nobenih POI točk, delajo tiste, ki so originalne v nuviju 3490. Samo pa tudi nekaj čudno deluje na CNE, se mi zdi da zdajle po nadgraditvi na zadnjo verzijo.
Danes, relacija LJ-KR, narejena ruta. Pred cestninsko postajo me opozori o delu na cesti... se mi zdi da 1,3 km prej. Prikaže se mi tista siva ikona levo, hec je, da ne odšteva približevanja... kaže 1,3 km, pa potem 100m in še kakšen km ali dva, ko sem že mimo, ikona še vedno sveti.
Enako nazaj grede, ko so imeli še eno delo na AC.. tudi to je prikazalo. Še kakšen mesec nazaj, mi je lepo odštevalo vsakih 100m do ovire. Mogoče je spet zabrkano v FW.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Isti. Mogoče je fora v custom zvočnem opozorilu. Jaz imam svoje opozorilo in ne klasičen pisk, ki je že naložen v napravi. Lahk pa preizkusiš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa ni nenavadno, da samo pri 130 ne kaže in piska, pri vseh ostalih pa ok?
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Naj nekdo z original 3490 / 3590 naredi ruto malo pred počivališčem Lopata proti Celju, kot sem jo jaz naredil in bomo videli, kako prikaže.

Nazadnje urejeno: