POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kaj je štanga iz bakra?

Škoda ker še škatla od radarja ni iz bakra
cool-1.gif

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
štanga še stoji, samo škatle ni gor, očitno je bila iz bakra
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

2orange

Zelenc'
15. avg 2008
3
0
1
Pozdravljeni, kje lahko prenesem zadnji seznam (datoteko) POI točk radarjev za Slovenijo? Hvala.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ta radar na Celovški ne obstaja, slika je fotošopana.

Ja, sem opazil takoj naslednji dan, ti ti cigani, kako hitro so jo ukradli.
stupid-1.gif

Madona, le komu se da take fotomontaže delat, mogoče policaji sami, da nas malo umirjajo.

PS: en radar tu in en malo nižje na Celovški sploh ne bi bila napačna, kolikor se tu nori.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Rooki pravi:
Pred kratkim postavljen novi radar, ki bo kmalu aktiven!

Hrastja-Mota ( iz smeri Vučja Vas, 70km/h ):

N46°37.079
E016°04.457

Evo 14 dni nazaj sem se peljal mimo Mote, bil nekaj zamišljen in nevem koliko sem sploh peljal, mislim da je bilo okoli 70! A je 100% tam omejitev 70 ali je 50? So vse te škatle ob cestah polne ali imajo za več škatl 1 merilno napravo ki se prenaša? Hvala

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.011
5.638
113
1x bi mogl vse te POI točke mal prevetrit.......1/4 jih zarad novih odsekov....rebernice naprimer ......ni več aktualnih!

mskulj

Zelenc'
11. jan 2009
20
0
1
Rabim pomoč! ker nisem ravno vešč v vseh pogledi pa sem si zato prebral od začetka do kraja pa še vedn one razumem! Uredil sem si Poi točke po hitrostnih omejitvah , vsako v svojo mapo.Potem sem jih s poi louderjem vnesel ročno in jim določil hitrost in odaljenost od točke kjer se vklopi opzorilo. vendar mi zadeva samo enkrat zapiska in nato utihne, jaz pa bi rad da bi mi še javlja če imam prekoračeno vnešeno hitrost in utihne šele ko ta pade pod vnešeno, vendar mi moj nuvi 255w tega ne počne. Isti program pa sem vnesel sodelavcu na njegov nuvi 255 ki ga je kupil prejšnji teden, njemu pa to deluje. Ni mi jasno kaj sem zgrešil?
Prebral sem si naslednji post pa ga ne razumem
1. Če hočeš nastavljat sam razdaljo in hitrost, ker ti ne ustreza garminov default, boš moral na roko preimenovati točke.
2. NIma veze kaj je nastavljeno, ali hitrost ali razdalja, če nastavljaš hitrost je isto kot če vsaki točki napišeš @, če razdaljo pač razdaljo, parameter je vedno enak... NI NOBENE RAZLIKE. Če si boš nastavil pri točki za omejitev 30km/h razdaljo 1300m, bo to naprava razumela tudi kot omejitev 130km/h....
3. Večkrat piska in rdeče obarva opozorilo, če se prehitro približaš točki...
4. opcija je, da preimenuješ.
na sliki je tudi razvidno kako so točke vnešene v mapsource, prosim za pomoč

Priponke

• 772340-poi.doc
    671 KB · Ogledi: 391

mskulj

Zelenc'
11. jan 2009
20
0
1
ja nastavljeno je na 1x pisk, kaj naj bi bilo to kontinuirano javljanje-verjetno nepretrgan pisk, ker je samo ta opcija v tem meniju. Če nastavim na nepretrgoma mi pa piska dokler ne prevozim vstavljene točke in to neodvisno od hitrosti ali je pod ali nad vnešeno hitrostjo. To se mi dogaja odkar sem si sortiral radarje po hitrostih v mape 50,60,70...... po moje sem nekaj zaj.......al pri nazivih ali pa oznakah točk, sem v prašanju priložil v mapo sliko kako so napisane. Ali je mogoče odvisno tudi od imena datoteke v kateri so shranjene jaz imam recimo radarji1150 za radarje 50 km/h. Ne vem več sem že mal obupal, najbolš bi bilo vse skupaj točke pobrisat,dobiti druge in vse na novo vnesti, imam pa jih 24730 s tem da je nekaj podvojenih ker sem jih zbiral z vseh vetrov.
Lahko mi pišeš tudi na mail m.skulj@gmail.com .lp Matjaž

Rooki

Zelenc'
10. dec 2007
18
0
1
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Rooki pravi:
Pred kratkim postavljen novi radar, ki bo kmalu aktiven!

Hrastja-Mota ( iz smeri Vučja Vas, 70km/h ):

N46°37.079
E016°04.457

Evo 14 dni nazaj sem se peljal mimo Mote, bil nekaj zamišljen in nevem koliko sem sploh peljal, mislim da je bilo okoli 70! A je 100% tam omejitev 70 ali je 50? So vse te škatle ob cestah polne ali imajo za več škatl 1 merilno napravo ki se prenaša? Hvala

Lp

Omejitev je 70km/h, si pa lahko brez skrbi, kajti škatla še je zaenkrat prazna
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Ker že dolgo ni nobene nove verzije sem malo zbral javljene točke od 26.5.2009 in naredil en update. Izpustil sem samo eno javljeno točko, ker so bile samo koordinate brez omejitve.
Upam da bo v redu, ker moj Mapsource ne prikazuje pravilno ikon ampak modre pike, preverite če vam dela, če so kakšne napake mi javite, bom popravil.

Odstranil sem tudi potencialne kamere na AC, uporabil sem datoteko, ki jo je pripel uporabnik foruma nekaj strani nazaj, spremenil sem skriti radar 30 v radar kamero 30 v Kopru, kar je pravilno, dodal sem nekaj radarjev v Kopru.

Priponke

• 775488-POISlovenija.zip
    152,1 KB · Ogledi: 483
Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Hvala za tvoj trud. Bi pa vseeno vprašal, a to pomeni de Snecer ne obnavlja več POI točk na tej strani. Malo nazaj je napisal, de ni tolk novga in ko bo, bo popravil točke. Na prvi strani pa še zmeraj kaže na POIplazo, kjer podatki niso urejeni tako kot tukaj. Ste pa tud že drugi opazili, da so POI točke tukaj že zrele za popravke. Na poti iz LJ v Koper sem vsaj 3x videl napačne točke. Bom pogledal katere so in jih javim. Verjetn grem že jutri spet tja in bom zadevo bolj podrobno pregledal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jurij, skopiraj si ikonice v mapo my \documents\my garmin\custom waypoint symbols\.
Ikone najdeš v POI Slovenija v rar datoteki pod dodatki, pa boš videl v mapsourcu pravilno.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Samo Snecer ti lahko odgovori, če bo še urejal točke ali ne.
Jaz sem si jih uredil zase (predvsem so me motili neobstoječi radarji na AC) in sem jih dal še tu na razpolago, če komu pride prav.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Sm si zdele uzel mal cajta, pa vidm, de si vse štiri radarje popravil na poti do Kopra. Cela mapa radar je tko šla iz 42 na 39 točk, plus ostali popravki. Tud une k sm jih javu kasneje si zrihtu. Super.
zmaga.gif
Še enkrat hvala.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
A bi se dalo vse skupaj uploadat in dat link v prvi post kot je bilo včasih? Rad bi mel spet vse skupaj na enem mestu.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.269
2.533
113
tole je pa slabo.
nekaj je moralo iti zelo narobe. ali pa neneavdana ponudbaabo za katerega.
nikjer ni več tako dobro urejene datoteke z radarji po slo kot je včasih bila na prvi strani te teme! in rad bi se motil!
kje hudiča tiči razlog ukinitve linak s prvega posta in končanja editiranja s strani snecer-ja?
sam sedaj ročno vnašam vaša sporočila v mojo datoteko (eno) in potem na garmina.
ker ni motivacije - urejen datoteka - tud ni ...acije. podatki o novih lokacijah.
pa ja noste šli drugam??

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Tudi jaz sem si ročno ažuriral POI glede na javljanja tu na forumu, nekaj postov višje sem pripel datoteko, če ti kaj pomaga.