POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.010
5.637
113
Ja nevem kako jih maš ti shackane pač..nism lih računalničar da bi zdei znal it podrobneje v sistem niti nimam časa da si jih useh 422 spremenim do naslednje izdaje (kot verjetno tud vidva ne).....mene do morja naprimer drugi opozarjajo da mi je neki na zaslonu piskal...ker pač gledam na AC na cesto ne na garmina.....pač mam radarje nastevlene na razdaljo ker očitno na hitrost jih nima smisla omejevat če maš recimo 3/4radarjev na AC na 130km/h omejitev kaki se pa tud na 100km/h najdejo.....kot naprimer RadarKamera6 (Podmilj) in potem te samo 1x opozori in to je to!
Bi blo pametno pol nevem ločt Radarji130 pa Radarji100??? Zgolj kot predlog!

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Si pogledal, kako imas v nastavitvah nastavljeno ? Tam omogoca, da te samo enkrat opozori ali pa vseskozi, dokler ne prides pod omejitev.

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
če si mislu tole potem gre takole: orodja\nastavitve\bližinske točke\bližinska opozorila(opcija spremeni)\Uporabniške POI (obkljukane)

Drugih opcij na nuvi760 ni (fw je 4,60)

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
jaz imam BLIZINSKE TOCKE - OPOZORILA - ( tukaj imam imam oznaceno vse ), spodaj mi pise AUDIO - potem pa imam moznost SINGLE TONE, CONTINUOUS SPEED ALERT ali CONTINUOUS ALL ALERTS in imam nastavljeno CONTINUOUS SPEED ALERT. Ce sem nad nastavljeno omejitvijo, me opozarja, dokler ne pridem pod omejitev.

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
Nevem sicer kaj je z mojim nuvijem 760 narobe ampak jst mam samo to! In fw je 4.60....sicer kakor se spomnim nikol nism meu kakih drugih opcij! Sem dodal sliko nuvi zaslona da bova vedla če isto mislva!
585045-61.JPG

Priponke

• 585045-61.JPG
    585045-61.JPG
    10,8 KB · Ogledi: 442
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ne pacati teme z offtopici.

POI Slovenija delujejo normalno, ti Kameleon pa si daj enkrat preberi navodila, vse to sem že zdavnaj odgovoril.
Namesto piska si lahko narediš lasten mp3 zvok in seveda default pisk ni enkraten ampak kontinuiran.

Enkrat piskne LE ČE VOZIŠ V TRENUTKU ko se približuješ POI točki v skladu z omejitvijo, sicer piska večkrat.

Daj si preberi navodila svoje naprave in glede POI točk, sem dal linke itd.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Se pravi da če hočeš da to slovenski radarji piskajo na 600metrov namest na čudnih 1300 morš uzet v roke mapsource in jih useh 422 spremenit???

Men je mal mim da pač ker za radarje ko jih nalagaš z poiloaderjem niti ne veš na kaki cesti stojijo....posledično jih ne moreš omejit po hitrosti.....se pravi jih omejiš z razdaljo......to pa pomen da te na radar opozori samo 1 pisk....ki ga preslišiš zarad dogajanja v kabini....muzike.....in praktično ti POI Slovenija ne pomaga kaj dost glede radarjev
wink-1.gif

Ni samo pisk, je tudi vizualno obvestilo, ni 1300 m ali 600, JE RAZLIČNO glede na specifikacijo POI.
Lahko jih omejiš tako po hitrosti kot po razdalji, sedi za računalnik in veselo na delo, ne jamrat, jaz sem se držal standarda kot je bilo napisano. Zaradi mene si lahko daš 5000m prej pa mp3 komad 4 minute dolg, policijsko sireno...

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
Lei ne razturam lih....sam tolk smotan da v POILoaderju ne bi vidu funkcije MANUAL, ki ti da opcijsko da omejuješ točke POI ALI na hitrost ALI na razdaljo!

Sam fora je da se samo pr teh tvojih POI točkah pojavla problem da se jih ne da drugač nastavt! Sam to sm hotu razčistit!

Ker če si jih nastavim po hitrosti se bom mogu 1300m pred radarjem jajcat pa lovit 130km/h (oz kakor si bom pač nastavil) da ne bo piskal pa moril nonstop.....zato bi rad nastavu radarje na 600m....je čist zadost!

Pa nisem prepričan da piska večkrat če maš nastavlen na razdaljo!!!!!!

Btw: je opcija da bi nastavu in po hitrosti in po razdalji sploh mogoča?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

1. Če hočeš nastavljat sam razdaljo in hitrost, ker ti ne ustreza garminov default, boš moral na roko preimenovati točke.
2. NIma veze kaj je nastavljeno, ali hitrost ali razdalja, če nastavljaš hitrost je isto kot če vsaki točki napišeš @, če razdaljo pač razdaljo, parameter je vedno enak... NI NOBENE RAZLIKE. Če si boš nastavil pri točki za omejitev 30km/h razdaljo 1300m, bo to naprava razumela tudi kot omejitev 130km/h....
3. Večkrat piska in rdeče obarva opozorilo, če se prehitro približaš točki...
4. opcija je, da preimenuješ.

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
2: se prav zaradi te privzete POI specifikacije bo men radar vedno ne glede na kaj omejim točko pod MANUAL pisku 1300metrov stran in recmo speed_70 mi bo vedno javlal v mestu 700metrov prej....čeprav sta cela celovška pa tržaška dovge po 2km skp pa mata najmn 3-5 omejitev hitrosti na celi dolžini ( speed_60, speed_70)!!! Ta specifikacija se teb mogoče zdi logična....ni pa praktična!

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je, to je default po Garminu. Eno je standard, drugo pa kar posameznemu uporabniku ne ustreza.
To ni moja logika, tak je proizvajalec predvidel.

Naredi si mp3 opozorilo kot je bilo že predlagano ali vse preimenuj
smile-1.gif

Torej imaš izbiro in možnost, odloči se in na delo, kaj ti naj drugega rečem.

30 km/h = 400m
40 km/h = 400 m
50 km/h = 500 m
60 km/h = 600 m
70 km/h = 700 m
80 km/h = 800 m
90 km/h = 900 m
itd...
ZPrehodi = 400 m
Redlight = 500 m
Radar = 1300 m
Limit = 400 m
Danger = 400 m
Dars = 400 m

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko se približaš točko naprava zapiska enkrat "ding ding" in če voziš pod omejitvijo se ne oglasi več, če pa si prehiter pa piska ldaje " ding...ding...itd.".

1573.png
1579.png

1707.png
1728.png

1897.png
1902.png

1906.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Skopiraš na nuvija in potem odpreš v nuviju. Navodil ni?

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
Seveda da se ti na nuviju 760 odpre zavihek zvok morš dat med POI točke še kak mp3 al pa wav??? Al si to lasti tvoj model 765???

I

Izbrisan uporabnik #488

Pozabil sem kako je bilo na modelu 760, poglej v temo kjer sem ga opisoval.

dajgus

Zelenc'
15. feb 2009
4
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Skopiraš na nuvija in potem odpreš v nuviju. Navodil ni?
Hvala za pomoč sem uredil ne morem pa sprememeniti zvočni signal imam namreč nuvi 250W.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
ne najdem več tega linka za zvok. Mam sicer shranjena samo osnovna navodila, sam mi po njih ne rata. Še iz mapsourca ne morem shrant v gpx obliki. Delam po navodilih, zvok v poi mapo na compu, označim vse, lastnosti, link do zvoka, stvar shranim, ko ponovno odprem pa spet ni linka do zvoka. A bi mogu zvok dat kam na napravo pa do tja nardit link?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.268
2.533
113
ven:
Omejitev@50
Rdeča8@50
SkritiRadar29@60
torej razdaljao posredno definira ta txt "@50" kljub temu, da je vse v eni datoteki?

funkcija POI v CompleteSi.gpx, ki imajo samo ime brez dodatkov? (Slivnica, Žale ...)

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Tisto so dars camere, vse piše v prvem postu, če pogledaš v Mapsourcu vidiš poleg ustrezno ikono... če si jih seveda naložil po navodilih.
Sicer pa imaš tudi file brez dars kamer.

Ostalo se bo pogledalo.