POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

vilig

Zelenc'
27. maj 2008
5
0
1
Kranj
vili.bigbig.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne moreš, opozarja vedno z obeh smeri glede na bližino točke.

Bi rad, da bi opozarjal z obeh strani, samo v praksi ni tako. Še nisem ugotovil s poskusi, kdaj vzame katero smer.
Tudi ko označiš v nastavitvi točke lastnost Bližina in nastaviš neko mejo npr 0.020, ti nariše rdeč krog okoli točke, tako da logično se mi zdi, da kjerkoli s 360° bi se približal tej točki, bi te opozarjalo na omejitev, tudi če bi se peljal po polju, izven zarisanih cest.
Samo meni delujejo točke obvezno samo iz ene strani in ne z obeh.

Namen imam narediti, da te ne bi opozarjal na bližino točke, samo opozoril bi te, če prekoračiš.
zopet mi je to pri 20 točkah uspelo samo pri nekaterih in še nisem uspel najti pogojev za pravilno obnašanje.
Zna pa.

vilig

Zelenc'
27. maj 2008
5
0
1
Kranj
vili.bigbig.com
Dogajalo se mi je na bratovem garminu 250W
Naloženo ima adriaroute, adriatopo, aquamarine, zahodno evropo

Ko smo se peljali od Umaga proti Ljubljani(vse poti lepo zarisane, se je večkrat po par sekund pojavila napaka.
na displayu nisem videl drugega kot samo avtoček, pol se je pa pojavila cela mapa in routa in vse, pa je spet izginilo.
So pa vklopljene vse mape. Pojav je bil tak, kot da ne bi bil sposoben tako hitro risati mape.

Kaj bi to bilo in a se še komu pojavlja?

I

Izbrisan uporabnik #488

Če se 4 karte prekrivajo ni čudno... Izklopi karte ki pokrivajo isto območje.

gill

Zelenc'
26. maj 2008
1
0
1
Hi. Milahko kdo pomaga kako se na tomtom na N73 lahko vnese koordinate? Vidm polno novih radarjev pa ne vem kako jih vnesti. Lahko pa bom tudi tukaj dodal kakšnega če mi pomagate.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik vilig pravi:
V garmin imam namen vnesti od Kranja do Golnika vse omejitve, tako da bi me vseskozi opominjalo za prekoračitev.
Naredil sem točke poti v mapsource, jih združil z vašimi in jih shranil pod isto ime npr.: Speed_40.gpx. Od 20 točk me vse opozarjajo na prekoračitev, samo ene iz ene smeri, nekatere pa iz druge.

Kje določim, v kateri smeri me opozarja, najraje pa bi , da bi me v obeh?
Mah, znebi se teh jajc in kupi Mio navigacijo, ki ima te stvari že v osnovi odlično poštimane
wink-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
KAMPI SLO & CRO ....
pozdrav.gif

Priponke

• 349554-POI-Garmin_kampi_SLO&CRO.zip
    7,6 KB · Ogledi: 563

Teslo

Zelenc'
31. jan 2008
12
0
1
Včeraj sem se peljal po dolenjski avtocesti proti LJ in opazil, da ima RadarKamera16 (Viadukt Reber) napačne koordinate. Pravilne so N 45 59` 25.92" E 14 35`36.05.

P.S. Imam naložen zadnji POI update (4.5.08)

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Update 04.06.2008!
356 POI + 13 nevarnih železniških prehodov (te so v drugem topicu)
dodana ikonica za Danger.gpx

Upoštevani vsi popravki in dodatne točke.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Tale točka je mimo...

SkritiRadar11@70
N46 29.013 E15 06.910

Na tem delu je omejitev 90 km/h brez posebnosti.
---

Predlagam, da se točka prestavi sem, kjer se radi skrivajo:

N46 28.524 E15 07.422 @70km/h <- parkirišče BAR ZLATI ČASI

---

Tudi tale točka je mimo...

SkritiRadar7@90
N46 29.853 E15 05.809

Omejitev 90 km/h, brez posebnosti...

tacko

Zelenc'
6. jun 2008
12
0
1
Pozdravljeni, sem eden od tistih lastnikov kateri imajo v lasti zumota 550, od prvega dne so bile same težave, od tega da je dobesedno crknil ko si odtipkal kateri koli kraj, ali zamrznil in seveda dejstvo katero me zelo moti, da moraš med kartami ročno primikat oz. vkljapljat posamezne karte če želiš, da deluje (pa čeprav tega nikjer v navodilih ne piše) Na sedežu (uvoznika) se jim fučka, če si plačal 700€ in še dodatno za karto 100€. uslužbenec po moji reklamaciji se ni ukvarjal z problemom kaj je narobe ampak od kje mi karta črne gore oz. če imam račun. Celo nadru me je, da sem edini v Sloveniji katerega moti ročno preklapljanje kart. ne moreš verjet, Slovenčki pa tako drkarijo še naprej podpiramo, ko sem zadevo predal naprej ustreznim službam so tudi na sedežu spremnili odnos, čeprav še do danes niso uspeli realizirati obljube, da bo softver v nekaj dneh posodobljen in bodo težave mimo oz. ne bo potrebno preklapljanje. Zakaj sem vse to napisal, preprosto ker me zanima če res samo mene moti, da plačaš 700€ in stvar ne deluje tako kot piše v navodilih in glavni razlog da pišem je dejstvo, da sem preko tega foruma odpravil marsikatero težavo in se naučil dejansko rokovati in uporavljati zumota za tisto kar je namenjen. zahvalil bi se vsem kateri so napisali katerokoli navodilo obrazložitev, posebno pa članu foruma Leniju, kajti imel je res debele živce in dejansko gre njemu večinska zasluga, da danes marsikatero stvar lahko sam porihtam. Vse pohvale tudi avtorjem, moderatorju oz. osebi katera ažurno nadgrajuje POI točke (radarje) , kajti priznati moram, da so mi opozorila prihranila že marsikateri €. Še enkrat hval vsem in L.P.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.268
2.548
113
V Laškem - pri zdravilišču pa do Tuša - so postavili "skrili " znak za 40 km/h. Radarja še ni, bo pa 100%.se bode že še pripeljali.
N46.16522 E15.23166 -> 40km/h
N46.15944 E15.23156 -> 40km/h
Tale in prejšni post naj bosta pokazatelj, kako izbirati oz. kupiti.
Tisto kar ima prijatelj, - nasveti, pomoč.
Tisto kar ima največjo brezplačno podporo
Tisto kar se ljubiteljsko vzdržuje - ti POI so res super

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Živjo. Sm tud nov. Še nimam Garmina ampak ga mislm u kratkem nabavt. Ostalim že veselo rihtam Garmine in so tukaj zlo podrobna in dobra navodila, de se teh stvari naučiš. Svaka čast snecerju, k se je odloču to štimat za vse nas. Uredil sem si tudi znake. Sam jih ne znam delit še z vami, ker sem nov tukaj (in nasploh na forumih). Kolega mi je dal par točk kjer so plavci vsaj na tri dni.
Omejitev 50 Km/h:
Log: N46 07.853 E14 13.669
Škofja Loka: N46 09.515 E14 18.259
Virmaše: N46 10.622 E14 19.368
Srednja vas: N46 06.832 E14 09.742

Omejitev 60 Km/h:
Bitnje: N46 12.321 E14 20.025
Podpurflca- Kajbi: N46 09.134 E14 17.367
Gabrk: N46 08.213 E14 14.976

tacko

Zelenc'
6. jun 2008
12
0
1
zgaga sory, mogoče nisi razumel mojega posta, verjami, da sem ta forum predelal dobro in tudi tisto kar ti praviš, da je že obdelano je kar nekaj postov katere je napisal Leni v času, ko sem takorekoč taboril pri njemu in sva ugotavljala kaj je sploh narobe. opisal sem samo nekaj težav katere sem z pomočjo tega foruma in nesebično pomočjo Lenia odstranil. Zumo 550 ni crkoval zaradi starega alo novega softverja, ali POI točk razen cestninske postaje. Po vseh poskusih je Zumo 550 nehal crkovati ko sem mu odstranil dve datoteki/faila z končnico .sum, to sem naredil še parim kolegom in sedaj jim funkcionira brez problema. Nikjer v katerikoli debati nisem zaznal odgovora ali dejansko samo mene moti ročno pretikanje med kartami med vožnjo na motorju. Nikjer nisem zasledil odgovora, ali je res tako težko Geosetu kot uvozniku sporočiti proizvajalcu, napake oz. kaj opažajo negativnega, ter na podlagi njihovega urgiranja proizvajalec popravi oz. nadgradi softver. Zgaga, če je tebi vseeno meni ni in Geoset je zrel za tožbo zaradi zavajanja potrošnikov. Pa brez zamere v primeru, da sem kaj spregledal pa te prosim, da mi pošlješ link. Hvala
nahrung002.gif

tacko

Zelenc'
6. jun 2008
12
0
1
Ja imaš prav, se oproščam, če sem izhajal iz napak Zumota in potem pohvalil forum, posameznike tega foruma in seveda se zahvalil za ažurno obdelavo POI točk, kaj naj rečem sory
zmaga.gif