Pohodniske palice

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po ravnem si poglej nordijsko hojo. Men pomagajo ker se tudi z rokami odrivam in tako tudi roke delajo
v hrib se spet še na roke upiram in je tako lažje in hitreje. pa v kak zaj.. klanc gre lažje
v dolino se upiraš na njih in ti je tako manj možnosti za zdrs in padec na rit
po snegu v hrib ko čevlji drsijo (in še niso potrebne dereze) tut zelo pomagajo.

Jst brez jih nikamor. Punca se jih je dolgo časa otepala, po eni turi po snegu z mojimi si je pa že svoje nabavla:)
Na začetku zna res bit mal tečno, ko jih pa skapiraš in pravilno delaš z njimi, pa brz njih več ne gre:)

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Nordijska hoja
zmaga.gif

Palice za nordijsko uporabljam tudi za v hribe - se pač ne dajo zložit, ampak so mi pa že večkrat prav prišle, predvsem pri hoji navzdol. Za navzgor pa se fino uporaš nanje, da deluje še zgornji del trupa, ne samo noge. Tako se lepo razmigaš.
Po ravnem pa s palicami hodim celo hitreje kot brez - delam daljše korake in kontroliram delovanje rok.

Imam pa palice exel, cena je bila cca. 80€ (karbonska vlakna, zelo lahke, gumijast ročaj)

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Hvala vsem za odgovore. Zanima me se glede dolzine palic - kako dolge morajo biti ?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Toliko, kot ti paše. Za navkreber malo krajše, za spust malo daljše. Itak si jih nastaviš po želji. Ne obstajajo pa različne velikosti, če to misliš (vsaj ne za zložljive).

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Pri black diamondu se izogibaj sistema,ko spodnji del zavrtiš da se zaskoči... meni požira živce.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Za odpirat neznansko hitro in enostavno, za zapirat pa
10.gif
. Sploh če je zunaj mrzlo. Jaz jih včasih sploh ne zaprem in potem raje doma na toplem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko smo že pri palicah, moje Leki se strahovito težko zapirajo in/ali odpirajo. Zdaj ali je to zaradi vse sorte prahu, ki se je nabral v letu in pol obratovanja, ali pa so res tako slabe (za 55 evrov). Seveda pa se vseeno pogosto zložijo po določenem času hoje (recimo ko na njej visiš nad kako skalo ...).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ko smo že pri palicah, moje Leki se strahovito težko zapirajo in/ali odpirajo. Zdaj ali je to zaradi vse sorte prahu, ki se je nabral v letu in pol obratovanja, ali pa so res tako slabe (za 55 evrov). Seveda pa se vseeno pogosto zložijo po določenem času hoje (recimo ko na njej visiš nad kako skalo ...).

Servis palic je zelo hiter, poceni in enostaven:

1) razstaviš vse segmente
2) očistiš notranjost palic (namočena (najbolj alkohol) krpa na tanki palici)
3) odstraniš plastiko na navoju za fiksirat, vse očistiš
4) počakaš, da se vse skupaj posuši
5) čisto malo podmažeš navoj, SAMO navoj !
6) sestaviš
nahrung002.gif

zums

Zelenc'
10. jun 2011
1
0
1
Že nekaj let uporabljam Leki pohodne palice, brez problemov. Najboljša varjanta z speed lock, ki zdrži do 140kg in termo ročaji, za hladnejše dni.