Podvodna puška !

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Zanima me kakšne imate izkušnje s podvodnimi puškami, kje se da dobiti vrv za sulico ?
Namreč imam eno podvodno puško pa je gor namontirana prekratka vrv. In bi zdej rabil daljšo in katera je boljša ?
sprasujem se.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne deluješ mi ravno izkušen ribič, rekel bi, da imaš štrik dolg zdaj vsaj meter in pol?

v praksi je tako, da lahko ustreliš ribo s take razdalje, kolikor je riba dolga

30cm ribe z metra in pol ne boš zadel, razen če je list na dnu morja
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
da pustiš štrik dolg tolk kot je, ker je z namenom tako dolg, drugače pa imajo v ribiških trgovinah špago

najdaljša, kar sem jo videl zmonitrano je bila 5 ali 6 metrov, samo, da je imela tista puška zmonitrano gor špulo (kot big game ribiška palca) pa dolga je bila meter in pol...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Če priklopiš tapravo ribo, ala kak lep brancin, zobatec, gof ali pa ugor ti za šalo odvije 30 m:) Tko, da mulinel ni neumna reč.

kaj? slovensko prosim?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja ne razumem zakaj bi ti odvil? saj imam puško v roki in puščico na špagi, ne more več kam riba, ko jo napičim s trokrakom, če jo pa z enojnim zadaneš bolj na robu, ti pa tud 30metrov špage ne pomaga...

jaz ribe z več kot dobrega metra nisem zadel, zato ne vidim smisla v daljši špagi (ki je zdaj dolga nekje 2 metra), če je imaš preveč, ti je samo napoti in ko zgrešiš rabiš več časa, da zadevo spet namotaš in pripraviš za naslednji strel...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Če priklopiš tapravo ribo, ala kak lep brancin, zobatec, gof ali pa ugor ti za šalo odvije 30 m:) Tko, da mulinel ni neumna reč.

zdaj razumem kaj hočeš povedat, samo roko na srce, pri nas ni veliko ljudi, ki streljajo meterske plenilce, da ne omenim, da taki verjetno ne sprašujejo za nasvete, kje kupit daljši štrik, ker za lov na take ribe rabiš tudi primerno puško, te pa ponavadi špule že imajo...