Podražitev goriva

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.692
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ksz,
ne vem kaj tolk po nepotrebnem gnjavite
uf-1.gif

tut pr nas v BE so cene goriv na najvisji vrednosti po decembru 2008

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolk je pa trošarine pri vas na goriva in koliko je pri nas....da ne govorim o življenskem standardu....
Pri nas lahko država propade, pa bo folk še kar volil postkomuniste....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kolk je pa trošarine pri vas na goriva in koliko je pri nas....da ne govorim o življenskem standardu....
Pri nas lahko država propade, pa bo folk še kar volil postkomuniste....

Saj si jih ti tudi volil
evil.gif

P.S.: Nekaj podobnega si TI napisal prej... da smo jih mi volili ...

Jaz nisem kriv, ker nisem volil nobenega
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mir!!!!!!! Torej ,svetujte mi! Tank imam prazen, not bo šlo cca. 65-70L dizla. Kaj mi je storiti? Naj bom seljak in grem v vrsto ter prišparam cca. 3€ ali naj bom đajič, junak in grem jutri ko ne bo nikogar na črpalki ter mali dam še 2€ da mi stekla sčisti? Torej sem v dilemi, svetujte mi! Torej a) navadna seljačina ali b) velik frajer?

Lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ravno zato si še kako kriv... Pa svoje državljanske dolžnosti nisi izpolnil... Samo po Pilatovsko si si umil roke...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz zase vem, da ce bi sedajle imel prazen rezervoar, da ne bi sel samo zaradi od doma narediti 5 km, da bi prisparal potem 2€ ... Grem tankat takrat, ko imam sveti lucka za prazen rezervoar... in zavijem na najblizjo crpalko ob poti ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Itak. Tankaš ko moraš... Sicer pa, če hočeva midva ceneje tankati v tako opevani Avstriji... Kje je najbližje? Borovlje, Železna Kapla, Rosseg? Za slednjega še A vinjeto rabiš... Mali menda že dologo nima več črpalke... In bi namesto prihranka naredila strošek... bljah... Gorivo bomo kupovali zmeraj, je samo vprašanje koliko oz. koliko bomo začeli racionalizirati brezvezna fijakanja...
Dokler se folk vozi povečin sam v avtu, pa vozi od bifčeta do bifčeta na kofetke je bencin še zmeraj poceni in taisti folk (ki seveda najboljglasno jamra) ima še zmeraj dovolj denarja...
Prva stvar, katero lahko brez škode ukineš so čiki, posedanje v bifčetih in vožnje v 3 dni... To je racionalizacija. Potem se začne varčevanje...
Pa še malo OFFa... Dokler folk, ki ima socialno podporo ali minimalca 2 ali več mesečnih plač na letnem nivoju potroši na čikih in pijači... Še mu gre predobro...
Pa konec OFFa.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pred bozicem sem tankal za 0,93 pri nas je bil 1.05 or something. Vse je v glavi na koncu prisparala, euro, dva, tega pa nihce ne preracuna, samo da je nekaj ceneje. V soboto je bil dizel v celovcu 2 centa cenejsi kot pri nas, torej euro pri tanku pa mislim, da se vecini tule gor sladko hebe za en euro. Tankas ko je prazen in to je to. Vozili in tankali bomo pa se lep cas, ne glede na cene.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce mas prazno, gres tankat ...
smile-1.gif

Za to mora biti podražitev natanko 2x tolikšna.

Ko se je pred leti podražil bencin za 20sit, sem se ravno pripeljal v Tržič in je bil glavni izhod iz luknje praktično blokiran. 300m kolona ni samo blokirala dovoza na črpalko, ampak povzročila pravi prometni kaos.
smirk-1.gif

Dve uri prej sem tankal v Medvodah, na vsakem točilnem mestu natanko en avto. Se mi niti približno ni sanjalo, da bom prihranil celo bogastvo
grin1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Za vsakega je drugačna računica. Za nekoga, ki se mora recimo kar nekaj km peljat v službo za kilavo plačo, te podražitve ravno niso mile. Recimo da te zaradi recesije useka ponižica plače in nato še povišica cen goriv.
Se je pa treba zavedat, da se bo povišica cen goriv relativno kmalu preslikala v povšico cen vsakdanjih dobrin in ljudje s slabšimi plačami znajo kle najebat.

Glavno, da imamo za bankirje in tajkune reševat.
cheer.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
da ne govorim o življenskem standardu....
no, tega pa nisem vedel, da se na svetovnih borzah cene nafte oblikujejo glede na standart drzave

Beri med vrsticami in ne dobesedno...in piše se standarD.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Evo pravkar iz črpalke, večina črpalk v Mariboru je bolj ali manj zabasanih ker pa imam na poti v MB 4 črpalke sem izbral takšno pri kateri sem bil takoj na vrsti. Prišparal sem 4,2 centa x 66,73L = 2,80€
cheer.gif