Podpisniki na parkiriščih

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
A imate kakšne izkušnje z podpisniki na parkirišlih večjih nakupovalnih centrov?

Zadnjič me pred Merkurjem zaustavi tip z podpisnim listom na katerem je emblem neke invalidske zveze. Itak ne pospisujem raznih peticij, za katere 2x ne premislim, in se obrnem ter grem dalje v trgovino.
Na izhodu se scenarij ponovi le da ima listo v roki ženska. Potem pa si rečem, ajde da vidimo kaj vi hočete od mene. Stopim do nje in lepo vprašam: "Gospodična, zakaj točno pobirate podpise, in prosim razložite mi kaj boste z njimi počeli". No potem se dečva lepo nasmehne, pošlje poljubček in brez besede odvihra.
13.gif

Torej tudi če podpišem list papirja neki recimo Romunki, kaj bo njim moj podpis? Kaj se tukaj zadaj skriva?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Imam izkušnje samo s ''podpisom proti drogi'' Ko te ustavijo na sprehodu in rečejo da zbirajo podpise proti drogi, potem pa vidim, da podpisnike začnejo žicati še za prostovoljne prispevke, tako da verjetno v tem grmu tiči zajec.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
jap... jest sm tud to verzijo slišal...

najprej podpis, potem pa prispevek...

MrDaco, če pa postaviš preveč vprašanj, se pa raje obrne.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Podpise proti drogi zbirajo že 15 let
hysterical-1.gif
. Kaj imaš proti drogi za zbirat če je itak prepovedana. Jaz sem ga enkrat vprašal ko me je že n-tič spraševal če bom podpisal, kaj točno se podpisuje glede nato, da je droga prepovedana. In je samo utihnil ter odšel stran. Oni kar nekaj zbirajo na praznem listu potem pa če kdo rabi podpisa za karkoli to prodajajo. Drugega ne vidim v tem početju....

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Drugega ne vidim v tem početju....

Pa keš, če si tolk butnen, da jim ga daš.

Drugače je pa še ena "struja" močnejša od "narkomanske". Imenuje se JUPITER.
evil.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Že takoj vidiš da to ne pobirajo slovenci/slovenke ampak romuni/Bolgari ki so se spomnili še en način,
da kasirajo denar od nevednih ljudi...

Že na prvi pogled ti mora bit jasno, da zadeva ni legitimna, sploh ko pa ugotoviš, da ne znajo besedice
slovensko... Za take primere bi bilo potrebno javiti policijo, ker je to prepovedano... Isto velja za zgoraj
omenjene pripadnike, ki prosjačijo pred trgovinskimi centri, saj so tja pripeljani iz tujine, da sedijo na
mrazu in zbirajo denar za svoje "zvodnike" oni pa dobijo majčken delež tega.

Dokler, dajemo denar takim, podpiramo to "industrijo" izkoriščanja, dajte ta denar raje brezdomcem na
naših ulicah, ker ga bodo res dobili oni... pa naj bo 1€ kaj več ali manj...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Sam sem imel občutek da ne poznajo našega jezika. Ne vem kako bi potem prosili še za kak prispevek.

Tisti ki pobirajo podpise proti drogi, so pa tako ali tako razred zase. Ja ok, najdi mi junaka ki bi v javnosti bil "za" droge. Proti smo itak vsi, čemu torej podpis... Vem da potem fehtajo, a od mene ne bodo dobili niti centa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
MrDaco je bilo to v MB pred leklerkom?

Potem je bila dečva gluhonema in zelo rada pošilja poljubčke ja
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Tako je .. pred mariborskim Merkurjem, ta pa je tako ali tako v istem firtlu. Pismo... pa ravno gluhoneme morajo v tako misijo poslat. Naj pošljejo nekoga recimo na berglah, da se lahko z njim pogovorim.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Finta podpisa je bila "donacija", kar sploh ne veš, dokler ne prideš do zadnjega polja pri podpisu, tam pa vpišeš znesek
wink-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Finta podpisa je bila "donacija", kar sploh ne veš, dokler ne prideš do zadnjega polja pri podpisu, tam pa vpišeš znesek
wink-1.gif
Vpišeš -10€ in zahtevaš denar.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vsak zbiralec podpisov mora imeti dovoljenje-potrdilo od upravne enote
smile-1.gif

Itak ga noben nima
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Ko pridejo pa policaji, se ji pa sluh povrne
hysterical-1.gif

Vidla mat zadnjič.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Nedolgo nazaj se je pred vrati hiše nam nalimala ena starejša gospa, tm 60-65 let stara, slovenka (no, vsaj meni ni izgledala, kot da je iz romunije) z mapco. Direkt "Jaz pa zbiram denar za invalidne otroke. A boste kaj prispevali?". Ker je dobila negativen odgovor (jbg, že alergičen na take zadeve), je potem še mal bolj arogantno vprašala: "A tud 5€ ne bi dal?". No, potem se je spokala.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Ko pridejo pa policaji, se ji pa sluh povrne
hysterical-1.gif

Vidla mat zadnjič.

Tudi sam sem že to videl - mene fehtata za kr ene prispevke dve kao gluhonemi osebi, seveda brez uspeha, saj sem jih poznal že od prej in ko se vračam iz trgovine ju vidim malce stran, kako se povsem normalno pogovarjata. Mrš golazen
jezen.gif

Čisto v prve pa sem podpisal tist papir in ko sem prišel do okenčka z zneskom sem se samo nasmehnil in napisal ničlo
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.676
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Tako je .. pred mariborskim Merkurjem, ta pa je tako ali tako v istem firtlu. Pismo... pa ravno gluhoneme morajo v tako misijo poslat. Naj pošljejo nekoga recimo na berglah, da se lahko z njim pogovorim.
"Gluhonema" je bila prejšnji teden v Lescah pred Hoferjem
grin1.gif

Se pa vsaj fletno nasmehne
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tile proti drogi so zgleda mednarodno usklajeni, je nama včeraj v Benetkah en težil s tem ''please, signature against drugs'', jaz pa se sredi polne ulice polek trga sv Marka zaderem nazaj ''are you crazy, I need drugs!''
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Podpise proti drogi zbirajo že 15 let
hysterical-1.gif
. Kaj imaš proti drogi za zbirat če je itak prepovedana. Jaz sem ga enkrat vprašal ko me je že n-tič spraševal če bom podpisal, kaj točno se podpisuje glede nato, da je droga prepovedana. In je samo utihnil ter odšel stran. Oni kar nekaj zbirajo na praznem listu potem pa če kdo rabi podpisa za karkoli to prodajajo . Drugega ne vidim v tem početju....
če podpis ni overjen za karkoli drugega kar rabijo ni nič vreden. vsak lahko na tak način naredi 100 podpisov ne rabiš ljudi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Teli proti drogi naj bi bili iz te komune

http://www.lautari.it/

Zdaj, ali so res iz te komune in koliko je ta komuna resna pa ne vem. Naj bi se pa tam že odvajalo tudi nekaj naših odvisnikov, ker sprejemajo tudi pare.