podpisi

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Jaz sem pa proti 100%.
Če so pravila navedena javno, potem ima da se jih držijo tudi moderatorji in admini. VSI. Sicer pač navedite v pravilih, da so izjeme take in take. Ker drugače je to vse skupaj en sam bullshit.
SIcer pa nič drugače kot tudi ostalo v Sloveniji. Vsi enakopravni, le eni so malce bolj enakopravni.
rolleyes-1.gif

dejansko se strinjam s tabo.

ampak kot si že tudi sam omenil, dvojna merila so povsod. In če se lahko policaj dela norca na cesti in še v kamero pove, da on to pač lahko, ker je policaj in če lahko cigani okol se prosto sprehajajo po narejenih nevemkoliko prekrških in kaznivih dejanjih ter ne plačujejo ničesar, men se bo pa davčna obesla na račun, če ne bom plačal 20€ za nepravilno parkiranje in še cel kup drugih bullshitov, potem bom tudi jaz kot moderator imel tak podpis, kot ga imam. tudi pri zavarovanju avta imam določene ugodnosti, ker sem zaposlen pri zavarovalnici, drugi pa do njih niso upravičeni.

yes, it's a cruel and unfair world that we're livin' in
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
@all

sicer pa kje pa piše da Matey ni dal nekega honorarčka da lahko ima reklamo. (mogoče mu je firma plačala)

Če vidim da nekdo ima nekdo pa ne, je vrjetno nekaj plačal. Torej pošteno.

Ajde softiču, vadi pare, hiljado petsta kot maverick-a, pa onda da ubaciš reklamu!

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
sm mislil, da smo se dogovorili, da to ni za v javnost.... ker marsikdo nebi razumel tega da se zamenja tistih 250€/mesec za to, da ima lahko reklamo v podpisu... ampak yebiga, reklama je reklama in pri mojem delu je to kar OK stvar
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
SIcer pa nič drugače kot tudi ostalo v Sloveniji. Vsi enakopravni, le eni so malce bolj enakopravni.
rolleyes-1.gif

Enakopravnost je kompliciran pojem.
Že iz samega naziva je razvidno, da uporabnik ne more biti enakopraven moderatorju. Eden lahko "samo" piše, drugi pa lahko napisano tudi odstrani. Po drugi strani, uporabnik nima nobene dolžnosti do skupnosti, moderator pa mora poizkušati vzdrževati mir na tak način, da minimalno ovira ostale uporabnike pri pisanju.

Če se vrnem k podpisom. Zakaj in komu se komercialni podpisi dovolijo je stvar privatnega dogovora in ne bo javne razprave o tem, ker mislim da ni potrebe. Ako že ravno hočeš konkretni odgovor, poglej uporabnika (softi) ki je temo začel. On ima v podpisu (komercialno - profitno) usmerjen link, cilja na konkretni izdelek v neki trgovini. Verjetno se boš strinjal, da gre na (nekakšno) oglaševanje. Oglaševanje ni nikjer nikoli bilo zastonj, zakaj bi bil on izjema? Trgovina ima korist z reklamo in kliki, kakšno korist ima Alter od tega? Če zraven postaviš že omenjenega Matey-a, ima v podpisu link do zavarovalnice. Isti primer oglasa, definitivno. Ampak v njegovem primeru se upošteva korist in delo za sam forum, saj v podforumu pomaga na svojem področju.
Vidiš razliko? Če bi torej bile ti dve reklami enaki s stališča obojestranski koristi, foruma in oglaševanega "blaga", pa da bi se ena pustila, ena brisala, potem bi lahko govoril o bolj in manj enakopravnih, tako pa mislim da ne.

Lp
Peter

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Samo 250€ na mesec imate gušteri?

ma ja.. sej ko bom pa enkrat imel toliko dela na temu forumu kot ti pa da me bo tok uporabnikov sovražilo, bom tudi jaz imel kaj več. pol bom lahko imel reklamo za podpis IN denar
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
No ja.
Da najprej nekaj razčistimo. Ne vem zakaj si šel pisat, da če se strinjam, da je podpis od softiča reklama. Ja, je in kot take je ne bi smel imeti v podpisu. Torej zrihtaj mu banano za teden dni, če ne spremeni pa pač podaljšaš.
Ampak, ko tukaj nekaj Mateja opravičuješ. On kao da nekaj forumu. Ja, kaj mu da? Svojo firmo reklamira. Če bi bil ne vem kak stručko in bi tukaj deloval NEODVISNO, potem bi se delno strinjal s tabo.
Isto je imel softič nekaj časa nazaj temo o tem, da je nabavil gume preko neta in opisal svoje izkušnje. Hkrati je še v več drugih temah isto podal svoje mnenje. Kot dejanskemu uporabniku nečesa od česar NE živi, njegovim komentarjem precej bolj verjamem in menim, da je za forum naredil isto ali še več kot Matey. Torej bi bila lahko tudi za njega ista obrazložitev kot za Mateya.
Ok, konkretno v tem primeru softiča, sem prepričan, da ima neko korist od tega
grin1.gif
, ampak tukaj ne govorimo več o njegovem podpisu, o katerem se strinjamo, da je prepovedana reklama. Tukaj govorimo o nekem kvazi opravičilu Mateyeve isto reklame.

V glavnem, vaša stvar. Meni se fučka za konkretno te stvari (ko mi bo kaj presedlo, bom enostavno odšel, ne bi bil prvi forum), vendar take stvari mečejo zelo slabo luč na sam forum in pač, ko nekomu preseže vse skupaj, gre dol. Pa verjetno se strinjamo, da to niso bu(h)tljni kot ..... (raj ne bom imenoval, da me ne bo asfaltiral
grin1.gif
) temveč kvalitetni uporabniki, kateri razmišljajo s svojo glavo (denimo dekca). In to, da moderatorji tukaj izumljate neka kvazi opravičila zakaj pa za moderatorje TOČNO NAVEDENO JAVNO OBJAVLJENO PRAVILO ne drži, je vsekakor korak v nepravo smer.
Pač, kot rečeno, zraven pravila napišite, da to za moderatorje, bu(h)tljne, pi.čke, itd. ne drži in bo vse kulj.
cheer.gif
Ne pa tukaj z nekimi kvazi opravičili post festum nekaj opravičevat, kar se naj ne bi smelo dogajat. S tem samo kažete kako neresni ste. Ker kolikor vem, bi za moderatorje moral biti FAQ sveta smer, katero se drži, ne pa potem tukaj neke izjeme iskat in opravičevat z bullshit opravičili.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
a gremo pol ukinit zavarovalniški podforum? itaq je vse skupaj tam samo reklamiranje različnih zavarovalnic in primerjave med njimi
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
a gremo pol ukinit zavarovalniški podforum? itaq je vse skupaj tam samo reklamiranje različnih zavarovalnic in primerjave med njimi
confused-1.gif
Ni treba potencirat stvari. Če s tem pomagaš in mu razložiš kakšne so stvari ni problema. Tvoj podpis je pa zgolj in samo čista reklama, katera je tukaj po veljavnem FAQ-ju prepovedana.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ker kolikor vem, bi za moderatorje moral biti FAQ sveta smer, katero se drži, ne pa potem tukaj neke izjeme iskat in opravičevat z bullshit opravičili.
modpwn.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
jao mtl..pa kaj , če je tist link napopan..osebno menim, da lahko kermu kvečjemu pomaga, ne pa škoduje pri kakšni odločitvi ej
smile-1.gif

če so infoti lažje dosegljivi, hvala bogu..za ostale fore se bodo pač lastniki domene in uporabniki zmenili, mar ne? kaj?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
jao mtl..pa kaj , če je tist link napopan..osebno menim, da lahko kermu kvečjemu pomaga, ne pa škoduje pri kakšni odločitvi ej
smile-1.gif

če so infoti lažje dosegljivi, hvala bogu..za ostale fore se bodo pač lastniki domene in uporabniki zmenili, mar ne? kaj?
Ne govorimo o koristi, blablabla.
Govorimo o FAQ-ju, katerega očitno nekateri bolj enakopravni lahko kršijo, nekateri pač ne.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.