Podkupnine v gradbeništvu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Ta cena 0,34 je res bosa, razen ce ima izkop prodan po dobri ceni.
evil.gif
(itak da stalna deponija, ce je lep soder ali pa zemlja ne rabis n aplacljivo deponijo voziti, ampak k narocniku na dvorisce/vrt

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
K bo konec sporoci ceno izbrane, najnizje in za desert sestej se najnizje postavke kombinirano iz vseh ponudb, da vidimo razlike.
Ko bo likof, bom seveda objavil za koliko so nas obrali. Tudi kak minus bom priznal. 1400m2 niti ni tako majhna površina! Vsekakor ni nujno, da bo delal najcenejši ponudnik, ali pa tudi, če bodo reference primerne. Pustim se presenetiti in do likofa zaključujem tole debato!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.080
113
v lokalni ostariji
hanzi ja, če bi bil izkop prodan a spet noben ti za nepresjan šodr po možnosti umazan (ker bo izkop nekje max 2m) ne bo dal več kot 8€ prpeljan...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ja sam je zanimivo.... vsi zbijamo cene pri tehničnih stvareh, storitvah,....

Ko enkrat rabiš dohtarja in je vrsta predolga se odločiš, da greš samoplačniško... In mojster recimo naredi ultrazvok telesa (mašina ni prav dosti vredna) dela je pol ure in 150€... Pa greš k zobozdravniku, zob te boli... ti povrta, bela zalivka (oprema ni vredna milijone, materiala je par evrov), dela 45 minut. Cena 90€. Vmes še kakšnega "alternativca" povprašaš, spet 100€.
E tu pa verjetno nihče ne razmišlja, da bi zbiral ponudbe in glihal. Še zavarovalnica to ne upa, ne pa da bi končni uporabnik.

Zakaj ta razlika? A je zdravnik res bog v belem? res je, da je v šolo hodil 6 let več kot oni strojnik na kopaču, ampak a je res toliko več vreden?
V bistvu je oni strojnik PREMALO cenjen...
Vidim da res ni dosti
hysterical-1.gif

http://www.ebay.com/itm/Mindray-M7-Portable-Ultrasound-System-w-One-Probe-/262242580151

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ja sam je zanimivo.... vsi zbijamo cene pri tehničnih stvareh, storitvah,....

Ko enkrat rabiš dohtarja in je vrsta predolga se odločiš, da greš samoplačniško... In mojster recimo naredi ultrazvok telesa (mašina ni prav dosti vredna) dela je pol ure in 150€... Pa greš k zobozdravniku, zob te boli... ti povrta, bela zalivka (oprema ni vredna milijone, materiala je par evrov), dela 45 minut. Cena 90€. Vmes še kakšnega "alternativca" povprašaš, spet 100€.
E tu pa verjetno nihče ne razmišlja, da bi zbiral ponudbe in glihal. Še zavarovalnica to ne upa, ne pa da bi končni uporabnik.

Zakaj ta razlika? A je zdravnik res bog v belem? res je, da je v šolo hodil 6 let več kot oni strojnik na kopaču, ampak a je res toliko več vreden?
V bistvu je oni strojnik PREMALO cenjen...
Vidim da res ni dosti
hysterical-1.gif

http://www.ebay.com/itm/Mindray-M7-Portable-Ultrasound-System-w-One-Probe-/262242580151

ne vem kaj si hotel povedati?

To je cena enega delavskega avta... A je to veliko? Sam sem imel v mislih sicer višjo ceno!
Če imaš stroj poplačan v par mesecih pomeni, da ni drag, glede na ceno storitve.

Grem takoj v investicijo za precej višje vrednosti, če mi najdeš posel, ki mi bo investicijo pokril v enem letu...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
No da sva natančna UZ ni toliko kot si napisal. UZ za kak osnovni pregled je kakih 20-30€ (pregled jajc na bledu je 24€). Takšna cena kot si ti napisal stane MR. In da ne boš preveč brihtola povedal stane dober tudi par milijonov evrov! No da te vidim carja kako boš to hitro notri dobil samo za povrnitev stroškov, kaj šele zaslužek.
Zdaj pa primerjaj kolikšna je cena ene zavrtane luknje za dozo štekarja. Koliko stane mašina sds plus? 150-200€? Krona 68 mm skupaj z vpetjem cca 60€? Torej vse skupaj cca 200-250? Torej koliko bi ti računal 5€?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
No da sva natančna UZ ni toliko kot si napisal. UZ za kak osnovni pregled je kakih 20-30€ (pregled jajc na bledu je 24€). Takšna cena kot si ti napisal stane MR. In da ne boš preveč brihtola povedal stane dober tudi par milijonov evrov! No da te vidim carja kako boš to hitro notri dobil samo za povrnitev stroškov, kaj šele zaslužek.
Zdaj pa primerjaj kolikšna je cena ene zavrtane luknje za dozo štekarja. Koliko stane mašina sds plus? 150-200€? Krona 68 mm skupaj z vpetjem cca 60€? Torej vse skupaj cca 200-250? Torej koliko bi ti računal 5€?

No pa dajva, če že želiš... Jst sem dal primer cene storitve, ti si dal link do nabavne cene UZ. Jst sem samo zadevo delil in prišel do zaključka, ki sem ga napisal.

Ceno, ki sem jo pripisal sem vzel iz cenika, ki sem ga najhitreje našel na netu: http://www.uzcenter.si/cenik-uz/ časovno sem vzel čas, za katerega sem bil zraven v Rogaški za pregled trebušnih organov na napotnico (manj kot 10 minut s pozdravom in zaključnim govorom).

Ne vem, kaj te je tako zmotilo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ja pa ja hanzi...

kolk je bil rabljen bagerček? koliko bi bil tak nov ali vsaj novejši? in koliko na uro lahko dobiš? dobiš 30€?
pisal sem ceno "dober bager" ne amortiziran bagerček, okoli katerega skoz mehaniki stojijo, pod njim pa pladnji da olje lovijo.
evil.gif

pa pojdi pikirat s kakšnim 21 toncem za 30 evrov na uro...
redface-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Posplošuješ. Ni vsak poseg enak. Ni enako zahteven. Tudi kateter moškemu in ženski ni enako zahteven. Pa operacija srca ali šivanje kite v pratu ni isto. Razlika v ceni posega je pa enormna. Torej ti ne razumeš zahtevnosti posegov.
Tudi v gradbeništvu imaš razlike za isto stvar če je pri nekomu bolj zahtevno to narediti. Torej kanal za elektriko potegnit ni isto to narediti v siporex ali armiran beton.
Zapel sem se v tvojo ceno, da mašine pač niso tako drage.
Imam tudi drug primer če ti je ljubši. Cena montaže pipe z zavrtanjem v inox lijak. Dela za 10 min s pripravo. Rabiš točkalo in kladivo, krono ali stopničast sveder in eno baterijsko vrtalko. Tisto se ti pa ne zdi predrago? Jaz sem kolegu za eno pivo to naredil.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.080
113
v lokalni ostariji
hanzi pa ti veš kolk stane 21tonc rabljen recimo 4 leta:)) pa tudi tam boš ajde mogoče prilezen na 50...

mimgrede a japonček dela? je naklofal za en servis ur?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Verjetno si narobe razumel moj post. Sem napisal, da je cena zdravstvenih storitev verjetno primerna. in da bi morale biti cene DRUGIH storitev (kopač, vranje v inox, štemanje,...) tudi temu primerno višje. Trenutno se mi pa zdi razmerje v smislu (dejmo zbijat ceno montaže pipe na 10€), UZ s povprečno napravo, čisto preventivni pa brez težav plačamo 100€+ in nič za popuste ne sprašujemo.

To je bila moja ideja.

In ja, prejšnji vikend je šel iz delavnice printer, katerega nabavna cena je bila krepko preko 200k, ker pač stranke bi imela vedno nižjo ceno storitev in tako prideš do točke, da delaš samo še za stroške elektrike in servisov. Je bil rentabilen 7 let, sedaj pač ne več. Hrvati pa celi navdušeni, kako se jim še vedno izide. In tako počasi vedno več proizvodnje/storitev delajo na cenejših trgih. A je to OK za nas?

Jst sem za kvaliteto vedno pripravljen plačati več. Večina pa samo ceno gleda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Po stevcu mislim da je naredil cca 10 ur.
evil.gif

Tako da se dolgo ne bo rabil servisa
Koliko pa je cena 21 tonca pa ne vem ker ga se nisem rabil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Aha, ne vem zakaj potem za 6t dajejo po 60 jurjev..... Vsaj tako si mi rekli, pa za skoraj 2desetletje stare 4tonce 10 jurjev....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.080
113
v lokalni ostariji
6T je nov 60.000 cca...

je pa odvisno od opreme, znamke... pač ni vsak stroj enak stroju:) in 2 desetletje star 4tonc pravega porekla je dražji kot 5 let star 4 tonc kitajske proizvodnje...

ampak to je zdaj druga tema

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.837
2.625
113
Baje je naslov: Podkupnine v gradbeništvu
Torej tisti, ki ste stvar zrihtali v bloku ste za to dobili kaj plačano?
Manjši je vaš del, tako kot od tistega ki: svina stopnišče, ima plačo, ima pokoljnino, je brezposelen, vam meče ogorke na streho avtomobila, zganja hrup v poznih večernih urah.
Jaz za moje so stanovalce ne bom naredil nič. Lažje bom plačal višjo razliko kot oni, ki živijo z pokojnino. Naj se navadijo, da v bloku niso samo, kot v stanovanju.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in v čem je pol problem? itak bi na recimo "mojmojster.net" lahko dali povpraševanje (s popisom del)...
Ajde, da potešuim tvojo radovednost. Tip iz "Moj mojster.net" je poslal prvo ponudbo kar po netu, čeprav je bila zahtevana zaprta kuverta s pripisom "fasada" (120jurjev €+), ko sem mu razložil kako stavari stojijo in še enkrat napisal naslov za ponudbo, je ponovno poslal ponudbo po netu (80 jurjev €+).
13.gif

Enim bebcem seveda lahko razložiš karkoli, pa delajo po svoje. V roke je prejel vso papirologijo, povedal sem mu, da podkupnina ne "špila" in na posebnem listu naslov, kamor je treba ponudbo poslati.
40jurjev € razlike mi da malce misliti.
Toliko o zabavnem delu za sedaj!
Sem bedak samo jaz, ali bomo na kocu naredili fasado za 60 jurjev €+????
sprasujem se.gif