Tudi meni,v vozniški slika brez očal,sicer jih nosim ,dioptrija -0,75 podaljšal brez vprašanj in problemov do 80 leta starosti
Kolega so pred leti policaji dobili ko je pozabu podaljšat. Je plačal 90 jurjev kazni, bilo je pa slab mesec čez.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Velja samo do datuma. En dan kasneje je tako kot da nimaš izpita (kar niti ni problem, dokler te ne dobijo).
Sploh ni vprašal tega.
@ MG3: Lahko kasneje podaljšaš - poznam osebno ljudi, ki so podaljšali osebno leto dni po preteku (kdo pa se spomni pogledat, če še velja...)
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Kaj ti bo pri tem pomagalo mnenje tvojega lečečega okulista
Citat:
Jaz na stroške obveznega zdravstvenega zavarovanja že ene 10 let vsako leto hodim k okulistu, sem pa kratkoviden.
Citat:
Zaprlo bo gobec požrešnemu medicincu dela - ki hvala bogu vseeno ni dovolj kompetenten, da bi povozil mnenje lečečega okulista.
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Citat:
Zaprlo bo gobec požrešnemu medicincu dela - ki hvala bogu vseeno ni dovolj kompetenten, da bi povozil mnenje lečečega okulista.
O ja, medicinec dela je kompetenten, da odloča o morebitnih (časovnih) omejitvah tvojega izpita.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Kaj ti bo pri tem pomagalo mnenje tvojega lečečega okulista
Meni je pač dovolj tega brezveznega plačevanja, okoli mene pa se vozijo napol slepi ljudje, ki so pač nekoč imeli to srečo, da so celo videli. Da so danes napol slepi, nikogar ne zanima. Dajmo se raje znesti nad ljudmi, ki smo jih nekoč začopili, da rabijo očala - da se jim vid ne spreminja že 30 let, nikogar od medicincev dela ne zanima. Ali pa imam samo jaz to smolo, da se je.bem s takimi?
Citat:
Jaz na stroške obveznega zdravstvenega zavarovanja že ene 10 let vsako leto hodim k okulistu, sem pa kratkoviden.
Kot besedna zveza "zdravstveno zavarovanje" pove, je to namenjeno kritju zdravljenja morebitne bolezni.
Izdaja štemplja, da ti vidiš oz. ne vidiš dovolj za tvoj privatni hobi, ki se imenuje vožnja avtomobila, ni ravno nujna za zdravljenje tvoje bolezni (slabovidnosti). Torej je zdravstveno zavarovanje ne krije.
Nikjer.