Zagotovo manj neekološko, kot porabljene kuverte, znamke in potrdila na pošti, da bi jim poslal staro prometno in bi ti nazaj poslali podaljšano staro prometno.V razmislek: je kdo pomislil na neekološkost vsakoletnega menjavanja fizične prometne?
Eni ste res malo čez les. A zaradi enega koščka kartona, ki je iz enakega recikliranega papirka kot rolca od sekret papirja, se bo človek par kilometrov peljal do šalterja in porabil par litrov goriva. Vse v duhu ohranjanja dreves.Alternativa je tehnični in 4 EUR več.
Pa dvomim, da je manj neekološko, ker nekako se mi zdi, da se tistega papirja od prometne ne da ravno reciklirat.
Najboljše, da se odpoveš avtu, ker je milijon krat bolj neekološki kot ovitek prometnega dovoljenja. Uporabljaj noge in pa javni prevoz. Kolo je spet neekološko razen če recikliraš kakega prastarega.....V razmislek: je kdo pomislil na neekološkost vsakoletnega menjavanja fizične prometne?
A to so v zadnjem času nazaj uvedli??Če ne drugega moraš prej še na bankomat, lahko je tam vrsta (če imaš registracijo konec meseca penziči navalijo na bankomate plačevat položnice), ker če plačuješ s kartico ti zaračunajo za registracijo, prometno & cestno takso provizijo (1.5EUR)!
(ja ne poslujem z gotovino in mi je totalno odveč še na bankomat hodit pred tehničnim, sem pa toliko gorenjca da jim tiste provizije ne pustim)
A to so v zadnjem času nazaj uvedli??
Pred 2 letoma ja, lani zagotovo ne več.nazadnje sem registriral avto okrog oktobra ali novembra
nazadnje sem registriral avto okrog oktobra ali novembra, mislim da mi je takrat rekla da naj grem na bankomat.. če sedaj te provizije ni več potem super.. ampak načeloma me itak ne grize več, ne jebem več čakalne vrste e-reg only