poceni elektrika

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
danes zasledil, da bo nov ponudnik elektricne energije ponudil le to 10% ceneje od elektra slovenije. pri celotni stvari se mi zdi se najbolj zanimivo to, da vec ko bos porabil elektricne energije, ceneje jo bos placal.

kaj torej so mislili pri ostalih elektro distributerjih, ko so vecje porabnike se dodatno udarili po zepu?

se link do clanka v financah, da ne bo spet kdo rekel da nabijam v prazno .....

http://www.finance.si/241067/Ponudili_bomo_najcenej%B9o_elektriko

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
kje pa piše, da bodo imeli večji porabniki nižjo ceno? sodeč po tem ceniku http://www.pocenielektrika.si se cene razlikujejo samo po stopnji odjema.
sicer pa pri moji porabi 30 kWh/dan in računu 100 EUR bi se mi račun dejansko znižal za 4 EUR, če bi zamenjal Elektro MB z njimi. Bolj me mika obljuba, da ne bodo dvgovali cen do konca leta 2010, pa prvi mesec brezplačne elektrike (kar bi pri meni dejansko zneslo cca 50 EUR).
kaj pa ostali menite?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Vprašanje je koliko stane prestop. K njim je menda zastonj, vsaj tako piše na njihovi strani. Vprašanje pa je, če se bo s tem strinjal sedanji dobavitelj. Rad bi tudi videl zagotovila, da ni kakih skritih stroškov npr. zamenjava števca ali kakšne podobne neumnosti. Pred odločitvijo zanje je tudi potrebno vedeti ali bo kakšna doba vezave nanje in koliko bo stal odhod od njih.

Pred oceno njihove ponudbe je potrebno razčistiti vsaj še zgornja vprašanja.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Števcev se ne menja
smirk-1.gif

Nedvomno za premislit, sploh ko maš cca 75€ na mesec računa
smirk-1.gif

Drugače pa kokr sm preletel, ni nobene fore, pač samo tak marketinški pristop, ki je v tujini že poznan. J. ga smo zgleda še vsi navajeni da nas curijo ko.. Počas bomo potrošniki le mel kaj besede..

Morm pa fajn obračun od elektro lj pogledat. Ker cene so iste kot pri Gen-i oz če ima kdo dvotarifno merjenje je Lj celo cenejša
smirk-1.gif
Kaj sm spregledal??

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Zanimivo je, da so vsi dosedanji ponudniki in tudi novo nastali ponudnik v lastništvu države.....VSaj meni tukaj nekaj smrdi
confused-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jst to prav razumem ,da ne pridejo več števca popisat?? In se na daljavo to izvede??
Kao nej bi bilo isto kot sedaj. Lokalni opereter, ki je pa v Lj seveda elektro LJ
smirk-1.gif
Mislš da ne bodo "več hotl" hodt odčitavat števce??

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne to, ampak ti zamenjajo števec s tistim na dlajinsko odčitavanje in ti pristrižejo peruti pri določenih 'uslugah'.

a si odjemalec v bloku ali hiši?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Zanimivo je, da so vsi dosedanji ponudniki in tudi novo nastali ponudnik v lastništvu države.....VSaj meni tukaj nekaj smrdi
confused-1.gif

Kolikor vem, je novi ponudnik od Istrabenza...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
In IB išče bilke da preživi?, sedaj ko banke ne verjamejo več Bavčarju?
softi: lahko napišeš kakšne "usluge" pri daljinskem odčitavanju. Ali jih ne poznam, ali pa jih ne koristim, čeprav bi jih lahko...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne to, ampak ti zamenjajo števec s tistim na dlajinsko odčitavanje in ti pristrižejo peruti pri določenih 'uslugah'.

a si odjemalec v bloku ali hiši?

Hiša, števci bodo itak za zamenjat, prav tako varovalke, predpotopno
grin1.gif

Pa hvala za pojasnilo
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Jaz sem ravno dobro prestopil na maribor, je bilo zastojn in manj dela kot bi šel kupit pivo v sosednjo trgovino, sedaj ne premišljam nič ampak sem že izpolnil prijavnico čakam da mi pošljejo pogodbo... je.biga euro pa euro, men jih noben ne šenka. Pa še mesec dni zastojn elektrika kaj bi še rad....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
danes zasledil, da bo nov ponudnik elektricne energije ponudil le to 10% ceneje od elektra slovenije. pri celotni stvari se mi zdi se najbolj zanimivo to, da vec ko bos porabil elektricne energije, ceneje jo bos placal.

kaj torej so mislili pri ostalih elektro distributerjih, ko so vecje porabnike se dodatno udarili po zepu?

se link do clanka v financah, da ne bo spet kdo rekel da nabijam v prazno .....

http://www.finance.si/241067/Ponudili_bomo_najcenej%B9o_elektriko
Logično, da je za večje porabnike nižja cena. Popust na količino pač, ne pa kot bebavi Elektro Lj, ki kaznuje večje familije, ki pač porabijo več elektrike.

S prihrankom je pa tako: mene bi ta novi, "cenejši" ponudnik stal par % več ... Tiste "par mesecev zastonj" variante tu nisem vračunal, ker se mi ne da brskat po splošnih pogojih. Ampak elektriko samo imajo zame dražjo ...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Men pa ena zadeva ni najbolj jasna. V primerjavi je cena elektrike pri GEN-I cenejša od mojega ponudnika (EG) 3% (VT) oziroma 9% (MT). Prek telefona pa mi je glede na obstoječe podatke s trenutnega računa pri mojem ponudniku izračunano, da bom imel račun nižji za 26%. Me je mal presenetila razlika v ceni. V mojem primeru je to dobrih 200 EUR letno manj, pa še prvi mesec for free.

Zveni privlačno. Skoraj preveč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
ksz

Ne pozabimo, da
1) govorimo SAMO in ZGOLJ o ceni električne energije
2) da je Gen-I v osnovi dražji

Kratka simulacija za celo leto.
gen-i.jpg

Če spremenim VT:NT na 1:2 se recimo pri povprečni dnevni porabi 20kWh znesek spremeni na 403€ vs. 371€. Jim je pa vsekakor treba priznati, da so izbrali idealen timing, ker so sedaj in zadnje tri položnice za elektriko (če se z njo grejemo) daleč najvišje.

Če kak link ne dela ali kaj drugega
PObrano s podsvojestrehe

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Stvar v bistvu že meji na zavajajoče oglaševanje. Verjetno nisem dosti kiksnil, če se imam ob 2,5-sobnem stanovanju in 3 osebah v gospodinjstvu, pa res ne znam šparat z elektriko (še posebej pri lučeh, da ne govorim o TV in računalnikih), za povprečnega porabnika, pa imam dnevno porabo 9 kWh ... In je Gen-i dražji od elektro ljubljana. Pa ropotajo o 10% prihrankih ...

Nazadnje urejeno: