Počen Hg termometer - živo srebro

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Pred kratkim sem kupil 75W na žarilno nitko - če se ne motim, je nekaj pisalo "za industrijsko rabo", ali nekaj podobnega

3a5.jpg

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Mi smo se kot otroci tudi igrali z živim srebrom. Stari so nam rekli ne dajat v usta in to je bilo to. Živi in zdravi še vedno vsi. Dandanes ti CSD menda odpelje froca.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Pred kratkim sem kupil 75W na žarilno nitko - če se ne motim, je nekaj pisalo "za industrijsko rabo", ali nekaj podobnega

3a5.jpg
hysterical-1.gif

Hotel sem povedati, da se še vedno dobjo klasične žarnice - očitno so našli luknjo...; ampak dobra

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Najbolje je imeti odprta okna celo noč in jutri na tešče popiti vsaj liter mleka
wink-1.gif

Ne zganjaj take panike. V Idriji se še sedaj kje dobi kakšna samorodna kuglica pa nekatere hiše so iz rudniških ostankov.
Oba vrteca in šola so zrasli na žlindri in še kaj bi lahko našteval.

Lepo da se spomniš, da je Hg strupen.
Pa veš, da je tudi v varčnih žarnicah, ki nam jih je predpisal EU parlament
bonk.gif

No, posledice take izpostavljenosti živemu sredbru so pa zelo hude. Če ne verjameš, beri poste uporabnika exhair
grin1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:

3a5.jpg
hysterical-1.gif

Hotel sem povedati, da se še vedno dobjo klasične žarnice - očitno so našli luknjo...; ampak dobra

Al grelec piše gor kar je tudi res 80% al kolk že gre v toploto ostalo pa v svetlobo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Je tako težko uporabiti google? Elementarni hg ni škodljiv-ni vodotopen in zato ne ostane v telesu. Še če si ga z iglo vbrizgaš v telo nimaš posledic. Pare hg pa so že problem, ker počasi oksidirajo(s sulfidi v zraku), to pa je topno... Pa tudi same pare so dovolj majhne da preidejo v obtok.

Nazadnje urejeno: