Počen fedr v šponerju

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
Dejte mi povedat, kako je možno, da fedr v šponerju poči dvakrat v treh dneh?
Ni nam več jasno, pa je notr neoriginalen del, pa originalen del, pa spet isto.
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
predvidavm da gre za vzmet, ki navija varnostni pas?

če pokajo kar po spisku potem je rteb aiskati napako drugje...mogoče je kje kar skrivljeno in pritiska na vzmet do te mere da poči.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
mogoče tudi vzmet
redface-1.gif

sej glede na to, da je šel že drugi v parih dneh, gre zdej v detaljno "analizo"

še dobr, da je moj mehanik čist bliz mene in da je u iber zagnan
cheer.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
verjetno katera jermenica trese in je prevec vibracij.Ne vem kater motor imas, eni VAG motorji imajo v jemenici
altenatorja sklopko in ko ta odpove pride do velikega nihanja jermena.To bi lahko zlomilo vzmet v napenjalcu jermena.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
jaz bi tudi posumil da z jermenico ni kot bi moglo biti.

Če bi ugibal...si gaimela na servisu (kjer ti je menjal jermene in šponarje) pa je po parih dneh šel v franže nov šponar....torej e moral mehanik med menjavo jermena kaj drmit jermenico, in le ta zdaj opleta.

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
sicer ne razumem vsega posa najbolj.

torej menjal ti je zobati jermen. zdaj pa ti ruži mikro (klinasti) jermen?! sigurno? to ti je mehanik rekel?
da ti slučajno zobati ne ruzi ker se še ni vpeljal?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pri ibizah je problematičen zobati jermen. Se pogosto dogaja, da zobati jermen preskoči za zob ali za dva, pač konstrukcijska napaka. Je pa to pri ibizah 1,2, ti pa imaš 1,4, kajne?

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Pri ibizah je problematičen zobati jermen. Se pogosto dogaja, da zobati jermen preskoči za zob ali za dva, pač konstrukcijska napaka. Je pa to pri ibizah 1,2, ti pa imaš 1,4, kajne?
Tukaj ni problem zobati jermen,ampak klinasti,če sem prav razumel. Šponar gre k vragu,če jermen opleta,tako kot so že povedali. Lahko je tud jermen preveč napet...itd.
Lahko pa je tud problem v samem šponarju. S temi nadomestnimi deli zna bit včasih kriza,jaz sem zamenjal 4 termostate,da deluje kot je treba...
bonk.gif
3 ponaredke in en original. vsi zanič.
Dela pa ponaredek,kater je bil najcenejši
evil.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
Meni je zdaj zrihtal, šlo se je pa za en napačen šrauf, ki je bil notri že od prej in zdej ni držal, ker ni prijel šponarja, če sem ga jst prav razumela. Šponar je pa zdej original notr. Torej, spet čakamo?
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nova jermena pa star šponar, ne vem, to mi nekako ne gre skup. Ponavadi se zamenja vse, ravno zaradi možnih kasnejših problemov.