Pocen balkon

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Imamo balkon 1m sirok in dolg 10m, pa je novo gradnja ze okol 20 let in sem na balkonu opazil dve zelo tanki razpoki po sirini, nekak na sredini balkona tam pri recimo 5 metrih v razmaku 3 m. Pred 3 meseci so nam naredili tlake na balkonu pa je ta tlak isto pocil in ima 4mm razpoke,pac tam kjer je bi ze prej pocen balkon, sedaj nam bodo polagali ploscice in studiram ali bi morali tam kjer je razpoka narediti rez da nebi ploscice pocilo, ali bi bilo dobro kar normalno poloziti. Jest sicer gledam tako da kar je pocilo je ze pocilo nima kam vec, vmes med spranjo das kaksen silikon pa se kaksno mrezico fasadno al pa se kej pa potem ploscice cez. Al se bo tak balkon skoz raztezal in bo skoz problem?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja keramicar je rekel da kljub temu kako jih bo polozil bi naredil na teh obmocjih rez s flekso in tam zakital. Sam bi itak raje brez tega zato sprasujem koliko lahko balkon ki je ze pocen in vse kasneje se vpliva na to da bi ploscice tudi pocile. Te delitacije bi lahko naredil s tistim profilom ki se ga daje po tleh ko je na prehodu parketa in ploscic, pac tak T profil obrnjen na glavo da je potem na tistem mestu samo ene palca 1 m siroka in par mm debela, ce me razumes. Bi pa seveda breztega sam to je spekulacija

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
verjetni se bo balkon krčil in širil in če bodo preko razpok ploščice bodo tudi te šle.zato poskrbi da bo na razpokah recimo fuga in ne ploščica

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
'Dihalo' bo tako da naj keramičar naredi kar takokot je predlagal. Silikonska fuga bo itak v istem odtenku kot ostale fuge, takod a razen takrat ko bo narejeno in boš direktno geldal v diletacijo, tega nikoli več ne boš opazil.

BO pa veliko večji rpoblem, če ne bo diletacije, pa ti kasneje poči...ker kot prvo se bo gdro videlo, kot drugo pa ti bo čez čas na tej fugi zima delal svoje pa bo dizaster od izgleda.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
takšni balkoni so že v startu zgrešena investicija....poruši ga pa ne boš imel več problemov

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Glede na to, da omenjaš razpoke cca 4mm je težko kaj svetovat. Kakšna slika tlaka nad in betona pod ploščo, bi koristila.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Slike surovega balkona ti nemorem vec dati ker je gor tlak, razpoka v surovem balkonu je bila debela tocno za sivanko, si se moral potruditi da si videl, kirurski rez resnicno, ampak sedaj ko je tlak gor tu se pa vidi kot da je recimo 3mm debeline, ampak to je zato ker se ta tlak drobi ker je itak izolacijski, spodaj je sigurno se kirurski rez. Mislil sem tko da ce je sedaj tlak razpokal in ima 3mm luknjo, da bi tam nabil notri silikon kor pa plosce, v smislu ce nam je ze enkrat pocilo in se je razsirilo se nebo vec, samo kot pravim je to spekulacija in ja beton diha sicer mi je cudno da vpliva to tudi na tlak, ker ce nebi na tlak vplivalo bi lahko normalno polagal ploscice.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Upoštevaj potem nasvet keramičarja. Dilatacijo boš itak moral imeti na balkonu.

Pa še vprašanje, zgolj za mojo vednost: katero maso/tesnilo ti je svetoval?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mah keramicar svetoval, te ljudje so nazalost tako nevedni in slosarski da me je ze vse minilo. Svetoval ni nic, pac enkrat je videl da to poci in je to se meni predlagal, rekel je pac kit, tolk da se razteza. Da nebos mislil da oni studirajo in filozofirajo o tem, probal je tri mase in tri kite in tega se drzi , hebe se njemu. Eni bosanci so vedl povedat itak nic vec kot nekaj kar je v zvezi s fasado, torej da bi oni spodaj dali malo mrezice pa tko. Mah kaj cem naprej govort. Po ustem izrocilu vedno dobis enga k je full in super in nevem kaj se vse, ti pride na objekt pa vidis da imas ti vec pojma in idej kot on.