Citat:
Uporabnik Mathew pravi:
V Merkurjo so jih imeli ampak pri njih so v-coil (isto samo druga firma). Zadeva je nenormalno dobra, sem popravljal že M14, M6, M8. Tudi na napenjalcih kjer so na M8 vijaku majstri kazali kaj pomeni moč. Cena za set, se pravi pravilni sveder, navojni sveder ter vložke je bila nekje 25€. Ma pa to kot dsf pravi tudi sigurno BTS in drugi.
Če se reže navoj na glavi, tako, da ostane glava gor, se namaže navoji sveder, da se opilki zgrabijo nanj. Kar pade noter posesam ven z majhno cevko. To je to. Problem teh Helicoil vložkov je da, če jih ne namažeš npr. z zelenim loctitetom, da se pri ponovnem odvitju odvijejo ven, tako da ga moreš spet zaviti noter.
Heli Coil vložek se mi v več kot tridesetih letih, natančneje, od leta 1978, ko sem nabavil komplet za popravilo navoja vžigalnih svečk, še nikdar ni odvil in se tudi ne bo, pa sem jih v vsem tem času zelo veliko uspešno vgradil in to brez tvojega internetnega atesta, katerega izgleda, da podeljuješ ti.Citat:
Uporabnik Mathew pravi:
Glej če ne namažeš vložka z loctitom se ta lahko naslednjič odvije ven, ko odvijaš svečko, vijak ven.Včasih lahko helicoil na svečko zapika in se raje odvije iz mehkega aluminija. Pri tem prečka nima veze, ki jo moraš itak na koncu odrgati vstran, z tankimi kleščami ali z orodjem, ki ga dobiš zraven. Torej zadevo imam doma in jo uporabljam. Dal sem samo nasvet kako se naj uporablja, ker sem imel že tak primer. In ja v merkurju je v coil kar je isto kot helicoil.
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Ponovno osvežujem tole staro temo, ker ima kolegica podoben problem.
Grelne svečke so se zapekle na glavo, mehanik ni uspel odšraufati niti ene. Avto pa ima 210.000km. Mehanik ji je predlagal naj se vozi s temi svečkami še do pomladi, potem pa naj proda avto (ker premišljuje o tem, da bi ga mogoče prodala, ker se boji da bodo problemi s tem avtom).
Jaz bi ji sicer rad svetoval naj obdrži avto še 2-3 leta in naj zrihta tole....ampak ne vem kaj bi potegnilo za sabo, če se vzame glava dol in se zamenja te svečke in ostale stvari.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
igi... če se odlomi zaradi starosti boš pač moral plačati dodatno. skorajda vsi servisi delajo podobno. pri meni, ko so menjali en del na podvozju in se je nekaj odlomilo sem lepo moral plačati... ker pač je zaradi starosti se odlomil... pri svečki podobno. če menjaš nove je ok, če pa stare (pa da te še opozorijo zraven) pa pač pripravi tošl
če odlomi gedoro pa to ni tvoj problem...