Ploter

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Zanima me glede ploterjev. Katerega se splača kupit za domačo amatersko uporabo.
Kaj treba pazit pri nakupu?
Ubistvu sploh nimam pojma nič o tem in me zanima kako poteka izdelava nalepk recimo, kaj se vse rabi, katere folije se proporočajo...cene ploterjev, folij.
Skratka čim več informacij bi prosil.

Hvala in lp

masevc

Guru
2. sep 2007
3.518
894
113
če hočeš delati nalepke rabiš rezalnik (namesto peresa ima noz)

katero firmo pa ne vem. V mojih časih smo imeli vsi HPje

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kaj pomeni amaterska uporaba?
ne poznam nikogar, ki bi ga imel doma zato, da si bo kako nalepko naredil. namrec to so malo drazji stroji, kot obicajni a4 tiskalniki..
sicer pa verjetno enega izmed rolandovih modelov.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Glej zdaj dam vsakih 2-3mesece cirka 300-400eurov da mi kdo naredi razne nalepke za firmo.
Zdaj nevem kolko se vrtijo cene ploterjev, ampak recimo teh 1k eu cirka letno bi vložil v ploter.
Nevem to je samo moje razmišljanje...zato sem vprašal za nasvet, da vidim če se splača al ne...

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Za solidnega boš odštel kr kakšnega 2-3 jurčke več kot misliš namenit... naš na firmi je stal okoli 5k€... ampak je dober
smirk-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Že ene 7-8 let nazaj so ploterji koštali kr krepko čez takratnih 1 mio SIT. Dela pa še zdaj kot šus
wink-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
mi imamo doma ze kar nekaj let roland camm-1 pnc-960 in dela brezhibno. je pa takrat kostal okoli 5k dem ce se prav spomnim. tko da za 1k eur ne vem ce kaj dobis.. so pa servisi (tako redni, kaj sele izredni) cenovno nekje na ravni avtomobila:D

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Mi v firmi imam rezalnik firme Mutoh, najprej smo imeli Mutoh Junijor, ki je bil cenejši in je bil primeren ravno za amaterje. Letos smo ga zamenjali in so nam na podjetju povedali, da model Junujor ne prodajajo več.
Vem pa, da ta firma prodaja tudi rabljene rezalnike, ko smo mi novega kupovali so nam starega vzeli v račun ker je po junijor (zaradi cene) vzeli v račun, ker so ze imeli kupca.

rezalnik

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
mi imamo tud roland camm-1, in je star že več kt 10 let! in dela še dobro! ubistvu vse delamo na njega, kljub temu da imamo mutoh-a ultimo 1400, novo. Mislim da za amatersko uporabo bi bil tale roland camm-1 perfekten! Rabis program za rezanje in program za oblikovanje... sicer so zdej ti programi že združeni... in pa rabiš seveda znanje!

spet je pa odvisno kakšne nalepke ti rabiš? enobarvne?
folija... mi uporabljamo največ oracal...

potek... en prinese na cd/mail file (ponavadi ni vektorski), in ga moreš narisat, da je vektorski, in pol to izrežeš, pobereš (očistiš) kar je za ven pobrat, prelimaš s prenosno folijo in to je to!
cheer.gif

no pa poglej kakšen je in kok je naš vreden...
http://cgi.ebay.co.uk/Roland-C...1QQcmdZViewItem

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
noze v pako ( www.pako.si ), ker smo kupili tudi rezalnik. za te kitajske pa nevem, verjetno so na ravni kitajskih folij (torej crap proti, recimo, 3m foliji)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
mah na našem jih tok poredko menjamo... drugač smo jih kupovali v Repro, zdejšnja Avtera!

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
jest sem dobil dva OCE 1965R rialnika...vstavil nož od rolanda...malo predelal nosilec...dela ko šus...samo pri nožih moram merkati da imajo čim manj offseta da je napaka čim manjša...
aja cena za dva OCEja (rabljena logiš) je bila 1'00€
nnosilec noža cca 50 in klice cca 30.

dela ko šus

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Za kolega nabavil iz nemčije enega res za amatersko rabo - SECABO, pač neka kitajska roba, ima HPGL podporo, tako da zna delati z večino programov. Zraven dobiš še 3 ali 4 nože za različne tipe folije, na nosilec pa lahko namestiš tudi pisalo, za testni izris na papir. TOLE je stran za tozadevne amaterske proizvode z dosti materiali, za svoje potrebe si zlahka najdeš potrebno opremo.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Verjetno 29 evrov - TUKAJ je drugače cenik, samo so očitno kar dvakrat napisali slovenia namesto slovakia in slovenia, in če je za poljsko 20 evrov je verjetno tudi za slovaško isto in za slovenijo 29. Tako logično sklepanje no. Drugače pa takrat je šla pošiljka z DPD in bila v 3 dneh v sloveniji na naslovu.