Plodnost med menstruacijo

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
danes po kosilu (jah, hebat ga, tako je naneslo...
grin1.gif
) je debata nanesla na to, kdaj je ženska plodna, kdaj ne, kdaj je nevarnost zanositve, kdaj ne...

sam sem pripadnik stare šole in so me naučili, da ženska med menstruacijo pa ne more zanositi.

no, po novem pa pravijo, da dejansko ima ženska največje možnosti, da naj bi zanosila ravno v tem času.

sam sem velikokrat prakticiral seks med menstruacijo, tako zaščiten kot nezaščiten, zato me toliko bolj matra firbec, koliko sem izzival usodo v slednjem primeru...
tongue-1.gif

odprt za debato...
smile-1.gif

lp, Dizzy
pozdrav.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
med menstruacijo ni plodna! Tut moja šola je taka! Ženske se med časom niso spremenile! Pa tut mene zanima a se motim?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Šola je že taka, ampak izkušnje so kdaj pokazale tudi drugače, ker so semenčice žive še kak dan, dva.
cheer.gif

Spet bo koga kap
hysterical-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Med menstruacijo res ni plodna, problem je le z semenčicami, ki znajo preživeti tudi do 1 teden. 1 teden po menstruaciji je pa že kar nekaj možnosti da je ženska že plodna.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
no, po novem pa pravijo, da dejansko ima ženska največje možnosti, da naj bi zanosila ravno v tem času.
Me pa res zanima, kdo to pravi
hysterical-1.gif

Edina šansa, da se zgodi kaj takega je, če ima ženska blazno neurejen cikel

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
A te je malo zaskrbelo a, pa se sedaj malo tolažiš?
evil.gif

možno da manj, ampak vem da sem nekje bral o enem tednu. V bistvu mi je vseeno, jaz itak v kratkem pričakujem novega člana
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Ma odvisno od vira podatkov. Večinoma se piše o 3-5 dnevih. 1 teden še nisem zasledil

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dokler je pri ženski hormonsko ravnovesje tip-top, ima redne menstruacije in konstantne cikle, potem je zanositev med menstruacijo praktično nemogoča.

Žal pa zgornji pogoji niso praktično nikoli izpolnjeni. Oploditev lahko poteče samo ob ovulaciji, torej ko se sprosti jajčece iz ovarija. Če hormonska kontrola ni povsem usklajena, lahko pride do tega tudi v času menstruacije (običajno je ovulacija - torej obdobje največje plodnosti ravno med dvema menstruacijama) in oploditev normalno poteče v jajcevodu in ob malo sreče (nesreče?) se po parih dneh po koncu menstruacije oplojeno jajčece vgnezdi v maternico.

Zatorej je smotrno uporabljati zaščito tudi v tem času.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Klko je meni znano ne morjo zanosit med tem "obročnim odplačevanjem", sicer sam nisem o tem neke strokovno poučen, ampak praksa je že večkrat te govorice potrdila
smile-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Joj ste vse skupej zakompliciral, nihče pa ne pove tako, da bo v praksi jasno.
stupid-1.gif

Ženska je plodna v času ovulacije (to je takrat, ko se iz jajčnika v jacevod izplavi žensko jačece), ovulacija pa je nekje 14 dni pred prvim dnevom naslednje menstruacije. Torej, če ima ženska menstruacijo vsakih 28 dni, naj bi bila nekje na sredini ciklusa plodna. Treba je pa upoštevat, da lahko nekaj dni preživi tako jajčece, kot semenčece. Če zadevo spravmo v prakso in upoštevamo, da ima ženska redno menstruacijo, lahko brez zaščite seksate med menstruacijo, tik po menstruaciji ali tik pred menstruacijo.
aplauz.gif

A bo šlo zdej?
zmaga.gif

Edit: kot vidim vam ne bi škodlo kako branje o tem...
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kako rečemo dvema, ki uporabljata metodo "varnih dni"?
grin1.gif

Mamica in očka
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ce je zenska našopana s kontracepcijskimi tabletkami potem je marsikaj mozno. nekateri res nimate radi svojih zensk, da jim dovolite jemati to sranje.

ne leti nate tony

crazy1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
pa tudi če obstaja le 1% možnosti,da zanosi-si pripravljen prevzeti posledice, če se to vseeno zgodi? Pa ne leti sam nate...Sam enkrat sem probala to varianto-čist brez zaščite (tudi brez pazi metode), pa sem cel mesec komaj čakala, da pride menstra....u never know..ko pa veš, je pa prepozno
smirk-1.gif