PlayStation Store

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravnokar sem prvic priklopil PS3, pa me zanima tale Play Station Store - to enostavno grem not, se registriram, in lahko kupujem igre?

se mi pac prenesejo na moj disk, kaj pa ce eventuelno enkrat PS3 crkne - imam potem se kdaj moznost dostopa do te igre, ali jo je potem treba se enkrat kupit?

gre se za precej redko igro, je pri nas sploh se nisem zasledil, in bi jo tako ali tako moral nabaviti preko amazona, kjer je se kakih 10€ drazja, plus postnine se nekaj ...

se to, kako je z multiplayerjem? dam disk not, igro pozenem, in ko izberem multiplayer, je to to?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.552
10.775
113
vse kar kupiš na ps store je vezano na account, tako da ko zamenjaš/crkne ps3 je potrebno račun iz naprave odjavit-deaktivirat (po novem gre mislim da tudi preko neta) in ko se prijaviš na drug ps3 lahko tam vse dol potegneš kar si že kupil. Včasih si lahko imel svoj račun na petih mašinah in tako delil stroške nakupa iger na pet kolegov..Po novem gre pa samo na 2 mašini.

Mislim, da po novem gre celo kupovat preko paypal..ne vem al na US al UK store

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.552
10.775
113
katera igra? ja multiplayer dela takoj,razen po novem je kup nekih online passov, ki pa so pri novih igrah zraven in ni panike.

Pozoren bodi edino, čeimaš SLO account potem delajo razni DLC iz UK storov itd, tepejo pa se zadeve iz USA. Če pa imaš recimo US račun pa potem igraš UK igro, povečini ne delajo razni dodatki iz US storov...

Najceneje se da igre kupovat prek Zavvija. tudi zastonj posiljajo.Laufa paypal.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
MLB The Show 13. pa GT5 seveda, primarno se mi je PS3 slo zarad teh dveh spilov, ostalo imam se Xbox. imam pa slovenski account ... nisem vedel, da bi si lahko registriral tudi UK account ...
tongue-1.gif

sem pa gledal, pise, da je igra 21,7 GB ... koliko casa se pa to potem dol vlece ... :p

plus, ena zadeva, ki me je zmotila napram Xboxu - instalacije same igre na HDD so blazno dolge, precej daljse kot recimo na Xboxu. loading times pa ... tam tam, s tem, da se mi zdi, da jih je vec, kar pomeni, da so spet daljse. mi je pa Xbox controler precej boljsi ...
tongue-1.gif
al pa PS3 samo navajen nisem ...

skratka, prva opazanja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.552
10.775
113
ja MLB je res eksotika za naše kraje.. no v glavnem, cele igre (ne PSN) so na storu predrage in se ne splača, razen če jo hočeš prvi dan pa še to se mi zdi, da glede na zavvi je vseeno dražje.

Slo account je isti kot UK,tako da nisi nič falil. Jaz imam USA, ker še SLO ni bilo in takrat je na USA prišlo vse prej itd. Pač amerika
smile-1.gif

JA, cele igre so dolgo,,kar pomeni da tudi vleče pač bolj je dolgo. Lahko pa nemoteno igraš al delaš kaj hočeš, ker DLja v ozadju..oziroma če igraš on-line, takrat DL samodejno pavzira, da ti ne odžira prometa. V ozadju se edino patchi ne DLjajo, tiste moraš počakat in je včasih mučno če naletiš na neko gužvo al neki. je bolje kar skipat, če kaže da še ostaja 5000 minut :D

ceniki vseh igre na storu:
http://www.psnprices.com/

če primerjam tvoj mlb:
store: MLBŸ 13 The Show™ PS3 - Full Games U$ 59.99

trgovine v EU ga skor nimajo..bi pa rukno jaz ebay
http://www.ebay.de/sch/i.html?...0&_from=R40

jaz sem tudi že nekrat nek painball iz usa kupoval BP

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz sem tudi spet pristal na PS3 po nekaj časa in sem recimo COD MW3 ful poceni novo dobil na ebayu, max payne 3 na thehut itd... Če kdo igra online Battlefield 3 (osnovna brez dodatkov), Max payne 3, mam tut GT5 se lahko kej zmenimo. Do zdaj sem igral SP pa moram it kej na MP pogledat
wink-1.gif

Kar se pa PS store tiče sem pa tudi par dni nazaj jaz enako vprašanje imel in sem sam prišel do enakih ugotovitev kot ti je povedal sajkek. Sam imam UK račun ampak kolikor sem bral Slovenci preko njega ne moremo kupovati, ker mora biti kreditna izdana v UK, zato sem naredil še SLO račun ampak se z njim sploh še nisem vpisal, ga pa imam če bom kdaj rabil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.552
10.775
113
Jaz kupujem prepaid cards na ebayu...bo pa zdaj oz je baje že preko paypal, kar bo super.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
To sem bral da je preko paypala ampak da naj ne bi bilo vse tako rožnato. Če imaš UK račun in slovensko kreditno na katero je paypal vezan naj bi naročila preklicevali, ker kreditna ni izdana v UK. Tako sem prebral, kako je v praksi pa nisem še probal, še ni bilo potrebe.