Plastični rondo 15kEUR WTF??

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja tisti originalni rondoji so past za racerje, tele plastične pa vidiš na kilometer in vsak dosti prej zmanjša hitrost, ker se boji da ne bo nabasal v tiste plastične posode.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.875
6.532
113
Samo je pa čudno postavljen. če se odločijo ga obdržati, bi bilo po moje pametno prehod za pešče prestaviti. takole bodo pa res nesreče.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ali pa pesek un za formule ustavljat
hysterical-1.gif

Uh kolkrat vidim špure čez sredico....Šenčur izvoz AC, Naklo na Polici...si rečem AUUČ boleče
cry12bpy.gif

OFF: a je kdo vidu kako je včer nekdo z Bleiweisseve iztiril desno med bajte, od KR proti Kokrici kmalu za vojašnico...pokosil dobršen kos žive meje in par stebrov betonske ograje ...AUUUČ
cry12bpy.gif
nism vidu avta sam posledice

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Ja, tile rondoji znajo biti hudičevi, ampak niti ne toliko za racerje (čeprav tudi te precej privlačijo
grin1.gif

Sicer pa, rondoji so zakon.
cool-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vsak projekt je indivudalen, na vsakem rondoju so unikatne kante po meri, voda v kanti ima uporabo en mesec potem jo je treba ekoloko uničit. Uničenje stare in ponovno polnjenje novega litra tekočine stane 2 evra. Ob tem morajo menjati še ventile ki stanejo 199,9 evra po kanti
+ študija prometnega toka, študija vpliva na okolje. Ker gre za javno cestno površino lahko izvaja samo pooblaščeno cestno podjetje

Sedaj vsaj vemo, kam gre naš denar. 15k€ za 500 kg plastike in par kubikov vode. Slovenci smo pa tiho in blejamo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V MB je na glavnem trgu dolgo stal taki plastični, gneča se je zmanjšala na minimum (prej je bil zaradi tega križišča cel center zabasan), potem so ga pa pred zimo odstranili in smo čakali skoraj leto dni, da so zgradili pravega
rolleyes-1.gif
Zakaj niso mogli tistih kant plastičnih pustit dokler niso nakradli dnar za pravega ne vem, ampak upam, da se ne bo zgodilo enako pri vas.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ne pri nas bojo pa kake jasne noči zamenjali tele plastične kante s pobarvanimi betonskimi kosi
hysterical-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V Stražišču ali na Planini? V Stražišču so črte porezkali in nekaj metrov bolj ven narisali nove.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
[Sedaj vsaj vemo, kam gre naš denar. 15k€ za 500 kg plastike in par kubikov vode. Slovenci smo pa tiho in blejamo.

LOL, cena je pac taka kot je,
ustvar podjetje, nared kar je potrebno in ponud rondoje po 10k€
glede na tvojo racunico bos se vedno ogromno v +, povrnjeno po dveh rondojih, naprej pa sam € stet

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.875
6.532
113
Mislila sem na Planini - sodeč po zgornji sliki. Se kar prosi, da nekdo nabaše kakega pešca, še raje pa kolesarja. Ampak si mi pa že podal odgovor. verjetno bodo potem situacijo rešili na enak način kot v Stražišču.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ja, tile rondoji znajo biti hudičevi, ampak niti ne toliko za racerje (čeprav tudi te precej privlačijo
grin1.gif

Sicer pa, rondoji so zakon.
cool-1.gif

Dokler so sredi rondoja mačehe pa zemljica, je ok. Predstavljaj si, da pojahaš tisti marmorni umotvor sredi Medvod. Tam pa izid ne bo nujno srečen, če se kdo v ribnik zapelje.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem še enkrat pogledal tegale na Planini. Ni mi jasno kako so lahko to dali v promet
bonk.gif
. Pri nas je bil stari prehod bolj ven pa so ga vseeno porezkali in narisali novega. Je pa res, da pešci še vedno radi delajo bližnjico in grejo po porezkanih črtah čez in sem imel že parkrat težave s takimi prečkanji pešcev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.678
6.711
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a se zajebavaš?

Itak da se zajebavam... samo potem pa mi ti obrazloži kaj stane 15 kilo evrov....

Včeraj preverjeno (saj vem pop
rolleyes-1.gif
) so za en prepust in en jašek v Otočah občina radovljica (zanimivo spet gorenjska) obrisal ceno zelo podobno ceno (baje). Zraven pa kažejo kako bager čaka na otoplitev, cel kup opozororilnih tabel, ki so povezane s "trakom" in varujejo pred zapeljavo v nedokončan prepust....

A misliš da table tam stojijo zastonj? ( en dan najemnine je tolikko in toliko)
A misliš da bager tam čaka zastonj pomlad
rolleyes-1.gif

Pri rondoju je bilo pa najbrž podobno.....
no pa saj mora biti, v slo je precej Q7, cayenov, X5 in nekdo jih mora plačat....
Zakaj bi postavil rondo za 5 jurjev, če pa stane 15 jurjev. tisti ki požegna dobi 3 meni pa ostane 10, ker dejansko stane 2 jurja.....Pa ne mi rečt da se to ne dela.... (sicer so cifre mogoče malo napihnjeno generalno, ampak kje je pa najbrž še huje)
Sicer pa 15 jurejv je drobiž... take rondoje bi lahko zavarovalnice postavile.... v enem malo bolj "novem" karambolu v križišču je škode za 15 jurjev, pa ni treba poškodb.. Če so še poškodbe potem...

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
V Stražišču ali na Planini? V Stražišču so črte porezkali in nekaj metrov bolj ven narisali nove.

To mi ni jasno, a ne obstaja kakšna zadeva, da se barva očisti, dejansko je bilo treba uničit cesto?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz
Sem bil zadnjič v Kopru in se mi zdi, da so te plastične gajbice vsakih dvesto metrov.
Je pa gotovo potreben zelo zahteven projekt in obsežne in drage študije. Take stvari so tudi v moji okolici dobro znane. Za nekaj navadnih prehodov za pešce se župan vedno izgovarja, da ni denarja za projektno dokumentacijo. No tale prehod jo gotovo ima:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
tale rondo je farsa.

Se strinam! To je pesek v oči! Sem se peljal mimo in zares ni bil potreben, zdaj pa še slabo zgleda.

Potrebno je bilo nekaj narediti... ker tam, odkar so odprli Planet Tus in to povezovalno cesto, poci vsak teden vsaj enkrat... in marsikdaj ni samo zvita plocevina... ampak skoraj vsak teden tuli resilec
crazy1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
V Kranju na Planini je zrasel že drugi kao rondo,

2.? me ni bilo ze en cas v KR, pa mi je bilo tole prizaneseno. je pa dobr da sem videla, ker ko bi se mimo pripeljala, verjetno sploh ne bi sprva vedela, kaj je to za en sekret. zdaj samo cakam, da bodo tele rondoje porili v najmanjsa mozna krizisca z eno kanto na sredo, pa dva ozka pasa okol, da se bomo lahko razvrscal.

Eden tak je ze dlje v Straziscu... pri Avtohisi Vrtac ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni to slaba rešitev. Na tak način se lahko testira,če je prava poteza, da se postavi rondo, potem pa se zazida pravega.

Ampak ce tole plasticno skrpucalo kosta 15.000 €... pomoje bi za tak denar lahko naredili ze cisto tapravi rondo
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Samo je pa čudno postavljen. če se odločijo ga obdržati, bi bilo po moje pametno prehod za pešče prestaviti. takole bodo pa res nesreče.

Saj so ga ze zradirali... in prestavili malo nizje po cesti... Tele slike so bile narejene kmalu po tem, ko so zaceli postavljat... ko sem sel na malico
smile-1.gif
....

Danes sem se peljal tam mimo... pa folk se kar hodi tam, kjer je bil se pred parimi dnevi narisan prehod za pesce... in pomoje bo kmalu spet kaksna nesreca... samo ne tako, kot dosedaj, ko so bili udelezeni samo avti...ampak bo pomoje kaksen sofer nalozil kaksnega pesca na havbo...
smile-1.gif
...