plastična cisterna

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne gre, ker je 106 širine.

če si to men odgovoril je nekdo zgoraj napisal dimenzije in je po ožji 100cm, on ima pa 106 lukno, razen če ni jeba in je pipa glih na napačni strani
uf-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Tako mislim če bi zadeva popustila bi bil hudič, saj veš kaj mislim. Olje bi se ti razlilo. Dokler je to samo voda še preživiš da ti gre pa olje v franže pa ni glih najbolš.
En centralničar mi je enkrat razlagal, zakaj vse taka cisterna ni primerna za hranjenje olja, sam sem takrat malo na ušesih sedela in vse pozabila.
redface-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tudi v vsako cisterno ti praviloma ne smejo (več) točit olja! Strukturno so pomoje dovolj "dobre", ker se te iste uporabljajo tudi za hrambo nekaterih kemikalij...
Sicer pa, odvzem bi moral v vsakem primeru biti od zgoraj, ker nikoli ne pobiraš nafte z dna, ker je spodaj svinjarija.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bentiš, sem 99% da ima stara mama 2taki cisterni za kurilca za centralno.
ima pa že par let in do zdej brez težav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
tud pri nas ima nekdo tako cisterno (tistta s francitove slike)za kurilca (pa ne za peč) jo ima kar na balkonu nad vhodom...
KDo mu jo polni ne vem....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še eno vprašanje.

ali se lahko v teh cisternah skladišči nafta, ali jih bo razžrlo in 'smeti' odneslo proti iztoku.

Nekateri jo imajo za nafto (kurilca) bp.

Sicer pa-rabljeno kovinsko za kurilca od centralne dobiš 2000l za 100€, kovinski 200l sodi so bili pa na Surovini par let nazaj 700 SIT in sem sam raje šel na slednjo varianto.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
s kamion cisterno, ti je točil v sode. no ta je pa dobra. če bi jaz lahko svojega prepričal, bi bilo to najbolje. in najceneje.

kaj pa cisterna, vlek od zgoraj, po propisima, potem pa pipa nižje od cistrne. ali bi to pomenilo, da bi se samo enkrat napil črnega zlata.

dej mi še povej koliko smrdi ta postopek.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Pri kolegu jih imam 5 komadov po 40€
smile-1.gif
so v bistri ampak to je namnajsi problem :D Problem je v temu da je v vsaki ostalo nekaj od Sika-inega proizvoda, tako da bi jih bilo potrebno ocistit.

Beton: Jaz poslujem samo z bordax-om ker so do sedaj vedno izpolnili svoje. Sectorbeton je nategator. Npr narocis 6.5m3 pripelje pa 5.5 ali pa mogoce 6 in ti rece, da si sam zajebal ker imas kao sredino plate za 1cm visjo in se tam kao zgubi tolika kolicina betona. Enivej Bordax je moje priporocilo
wink-1.gif

Nahajajo se na litijski tik ob avtocesti, izvoz Bizovik.

Btw2 za ograjo je dosti mb25/16.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

kaj pa cisterna, vlek od zgoraj, po propisima, potem pa pipa nižje od cistrne. ali bi to pomenilo, da bi se samo enkrat napil črnega zlata.

To bi bilo še najbolje. Do mesta tankanja napeljat 1/2 cole vovovodno pocinkano cev, pipo in dva metra šlaufa.

Citat:
Uporabnik softi pravi:

dej mi še povej koliko smrdi ta postopek.

Vedno bo nekaj ostalo v šlaufu in ponavadi imaš še to srečo da se poliješ. Pa rokavice obvezno gor. Iz soda tudi ne moreš vsega potegnit, tako da moraš točit potem v kanto ...Pa spet kaj poliješ...

Meni se ne da (več) zajebavat s tem.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka

Citat:
Tako mislim če bi zadeva popustila bi bil hudič, saj veš kaj mislim. Olje bi se ti razlilo. Dokler je to samo voda še preživiš da ti gre pa olje v franže pa ni glih najbolš.
En centralničar mi je enkrat razlagal, zakaj vse taka cisterna ni primerna za hranjenje olja, sam sem takrat malo na ušesih sedela in vse pozabila.

a misliš da kovinska cisterna pa nima ventila na dnu? če ne drugega da jo sprazniš, ker se tolk svinjarije nabere. Med drugim pa lahko preko spodnjega ventila in prozorno cevjo odčitaš višino kurilca....

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
naša ima na eni strani 3/4" ventil, ki je že prav prišel pri čiščenju. Ko smo preurejali klet, smo jo zvlekli ven. Po 7ih letih uporabe je bilo not za ene 20 litrov črno-vijočne brozge. Odkar ne naročamo kurjača pri petrolu, se tudi filter ne maši tako kot se je prej pa tudi vode ni tolk v kurjaču