Plačilo za praznik 1.november

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Moja dela v zdravstvu. Za 1.november ni delala in ima na razporedu napisan zaznamek, da tega dne ne dobi plačanih fond ur.
Je komu jasno, zakaj za 1.november dela prost dan, če ne delaš ne dobiš olačanih ur? Kdor dela pa dobi plačane ure in dodatek za delo na praznik. Je lahko kaj povezano s tem, da dela skrajšan delovni čas 35ur tedensko.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi jaz nisem razumel
smile-1.gif

Plačilo za nedelo

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Praznik na delovni dan ,ki je dela prost dan se je navadno obračunal kot osem prazničnih ur. Se pravi praznik na delovni dan je enako osem delovnih ur.

lp

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
A v JS dobijo plačane ure, tudi, če ne delajo?
A je v privat sektorju kaj drugače? Če delaš od ponedeljka do petka po 8ur in če je čez teden 1 dan praznik, ne rabiš zaradi tega v soboto delat, ker dobiš plačanih 8ur tudi na praznični dan.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kaj bi pomenile fond ure? To je najbrž vsakemu jasno. Ona ima po pogodbi 35ur/teden.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Naj raje najprej pogleda, kakšno delovno pogodbo je podpisala.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kolektivno pogodbo za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije

Gre pa sicer za nategunsko firmo, ki na vsak način poskuša goljufati zaposlene, zato je treba vedno vse čekirati in poskrbeti, da se popravi napake, ker goljufajo na vse možne fore. Vsak mesec kakšna nova fora, kdor se zbuni mu popravijo, kdor se ne zbuni ga petrigajo.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
(2) Delodajalec je dolžan izplačati nadomestilo plače v primerih odsotnosti z dela zaradi izrabe letnega dopusta, plačane odsotnosti zaradi osebnih okoliščin, izobraževanja, z zakonom določenih praznikov in dela prostih dni in ko delavec ne dela iz razlogov na strani delodajalca.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Po mojem vedenju je splošna kolektivna pogodba o delovnih razmerjih (moja punca tam dol zna to bolj natanko povedat
rolleyes-1.gif
), tista prva, preko katere se ne gre. Vse dodatne so izpeljanke iz te osnovne in po mojem vedenju ne smejo biti za delavca slabše od osnovne.

Torej : imamo fond 2080 del. ur na leto, ob prestopnih letih nastane 2088 del. ur, pa še kaka druga deviacija lahko nastopi, ampak v glavnem je to - to. Sedaj pa to razdeliš pravično na delovni teden. Če delovni dan pade na praznik, je delavec doma in ima šiht plačan. Če morda takrat dela, dobi pa dodatek na praznik. Če je to morda nočni šiht, dobi še en dodatek, itd.

Če je na praznični dan zgolj doma, dobi plačan šiht.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
V zdravstvu (kjer ni klasično 8h delo) nimajo standardnih fondov ampak imaš delo razporejeno po kategorizaciji dni med neko ekipo. Torej na tedenskem nivoju recimo delaš 3dni čez dan, 3 dni ponoči, en dan si v pripravljenosti, vsak četrti vikend dežuren ... Plačajo te na efektivno delo. Ker po logiki ta ti plačujejo vsak praznik, zakaa potem ne kar vsak dan? Sej itak vsako 4 nedeljo delaš, naj ti plačajo takrat dežurstvo pa še ostale 3 nedelje navadno plačo. Super!
grin1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jap vedno je tako bilo. Za 1.november so se pa spomnili, da ne bi plačali praznika in imajo delavci, ki niso delali na ta dan, zaradi tega minus ure. Vsak pa dobi drug izgovor, eni da so dobili plačan 31.10. in zato 1.11. ni plačan. Moja dela skrajšan delovni čas, pa so ji to navedli kot razlog.
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Če je na praznični dan zgolj doma, dobi plačan šiht.

Bom dodal: Če imaš zapovedan 8 urni delavnik in torej od ponedeljka do petka, - praznik je pa na soboto, delavec praznične sobote ne dobi plačane. Če je pa praznik na četrtek, pa delavec ostane doma, šiht je pa plačan.

itd, ... z raznimi variantami.

I

Izbrisan uporabnik #9334

V pm, Utiševalec, v javnem sektorju je pa vedno inteligenca iskala in našla poslušalce za svoje zgodbe!

Kakšni dnevi, dežurstva, ne vem kakšne obveznosti
rolleyes-1.gif
.

Delovni mesec razdeli na tistih povprečnih 176 del. ur, če so v nadaljevanju dežurstva, jih prav tako razdeli na ure!
10.gif

Pa bo znova red na zemlji - za večino in ne samo za manjšino, kot je postalo danes!
10.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Moja dela v zdravstvu. Za 1.november ni delala in ima na razporedu napisan zaznamek, da tega dne ne dobi plačanih fond ur.
Je komu jasno, zakaj za 1.november dela prost dan, če ne delaš ne dobiš olačanih ur? Kdor dela pa dobi plačane ure in dodatek za delo na praznik. Je lahko kaj povezano s tem, da dela skrajšan delovni čas 35ur tedensko.

Bistveno ne, če je imela na 1.11. po urniku prosto ali ne. Če je bila po urniku prosta ne dobi nič.

Primer pri meni. Imam fixni urnik, 31.10. dobim plačan praznik in sem bil doma, 1.11. pa sem prost po urniku in ne dobim nič.

Kar je največja svinarija pri vsem tem je, da moram teh 8 ur fizično naredit več kot pa gospoda, ki dela le dopoldne med tednom
grin1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Moraš vedeti, da v zdravstvenem varstvu ni tega kot pri tebi, da si praznik doma, kljub temu da ti urnik kaže delovni dan. Se dela nonstop, ni važno ali je petek ali svetek.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Bistveno ne, če je imela na 1.11. po urniku prosto ali ne. Če je bila po urniku prosta ne dobi nič.

Primer pri meni. Imam fixni urnik, 31.10. dobim plačan praznik in sem bil doma, 1.11. pa sem prost po urniku in ne dobim nič.

Kar je največja svinarija pri vsem tem je, da moram teh 8 ur fizično naredit več kot pa gospoda, ki dela le dopoldne med tednom
grin1.gif

Enako kot jaz. Šest nas je v skupini vendar samo eden je bil pisan za 1.november. Ta bo dobil ure plusu praznični dodatek ostalih pet, ki smo bili doma pa nič. Manjkajoče ure bomo morali prinesti notri v naslednjih vikendih.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ti si vsaj 31.10. dobil plačan praznik pa bil doma. Pri nas tega ni....če si za praznik doma ne dobiš nič.